Привіт, дорогі господині! Сьогодні хочу запропонувати вам приготувати дуже смачний пиріг з начинкою з сиру і вишні. Рецепт пирога досить цікавий, адже в якості основи ми будемо використовувати не тісто, а звичайне пісочне печиво. Вишня надає ніжною сирною начинку приємний кисло-солодкий смак. Випічка виходить неймовірно смачною і ароматною.
Рецепт з класу «чізкейк на швидку руку», адже замість тесту тут використовується крихта печива. Що ми тільки з вами не готуємо в мультиварці, і кекси, і печиво, і пряники, і торти, ось і сьогоднішній швидкий пиріг – не виняток. Але можна сміливо адаптувати цей рецепт для духовки.
Сирний пиріг з вишнею в мультиварці
Ідеально підійде для сімейного чаювання, та й на святковий стіл такий десерт не соромно поставити. Сподіваюся, що ви його обов’язково приготуєте!
Складові:
- Вишня без кісточок (свіжа або заморожена) – 100 грам,
- Сир (пастоподібний) – 250 грам,
- Яйце – 1 штука,
- Маргарин або вершкове масло – 70 грам,
- Цукровий пісок – 3 столові ложки,
- Пісочне печиво – 350 грам.
Процес приготування:
Для приготування пирога ми будемо використовувати готове магазинне печиво «Ювілейне». Його потрібно буде подрібнити в крихту, використовуючи кухонний комбайн або звичайну качалку.
Всипаємо подрібнене в крихту печиво в глибоку миску.
Маргарин (або вершкове масло) потрібно розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Вливаємо розтоплений маргарин в миску до печива.
Замішуємо м’яке, густе тісто. Надаємо йому форму кульки.
Чашу мультиварки застилає пергаментним папером для випічки і викладаємо на неї тісто. Пальчиками формуємо тонку пісочну основу для пирога, робимо глибокі бортики.
За допомогою блендера або кухонного комбайна перетворюємо в однорідну масу вишню, яйце, цукровий пісок і пастоподібний сир. Вишня повинна бути обов’язково без кісточок.
Виливаємо сирно-вишневий крем на основу з крихти, він не повинен витікати за краї тіста. Вибираємо режим «Випічка», час приготування 55 хвилин.
Готуємо сирний пиріг з вишнею в мультиварці до сигналу. Ось такий гарний він у нас виходить. Остужаем його в чаші і виймаємо за краї пергаментного паперу. Прибираємо в холодильник на 1-2 години, а потім пригощаємо! Смачного!
Сирний пиріг випікався в мультиварці Panasonic SR-TMH181HTW (потужність 670 Вт), за рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Рецепт вареників з вішней– >>