Рецепти несолодкої випічки

Пиріг з капустою швидкий

Капуста дуже смачний і корисний продукт. Страв з неї готують дуже багато. Цей рецепт пирога з начинкою з капусти припаде до вподоби господаркам, які люблять балувати сім’ю смачною випічкою і не витрачати на це багато часу. Тісто готується бездріжджове, на сметані або кефірі. Крім капусти в начинку йде яйце і моркву.

Блюдо цілком бюджетне, всі продукти завжди під рукою.

Пиріг з капустою і яйцем

Пиріг з капустою

швидкий рецепт без дріжджів

Складові:

  • яйця – 7 шт. (з них 4 в тісто);
  • сметана -150 г;
  • масло вершкове -150 г;
  • пшеничне борошно – 700 г;
  • розпушувач для тіста 1 пакетик;
  • сіль – щіпка;
  • капуста свіжа – 400 г;
  • одна цибулина;
  • морква – 2 шт .;
  • сирий жовток для змазування верху.

Процес приготування:

Приготування капустяного пирога починається з замішування тіста, схожого на чимось на пісочне.

Пиріг з капустою рецептПосуд для тесту слід вибрати глибоку. Розбити в неї 4 яйця. Віночком злегка їх спінити.

Швидкий пиріг з капустоюВикласти сметану. Продовжувати вимішувати до однорідної консистенції.

Пиріг з капустою і яйцемВершкове масло злегка розтопити на водяній бані або взяти те, температура якого схожа з кімнатною. Викласти його окремо, туди ж просіяти частина борошна і розмішати.

Вмішати розпушувач для тіста в борошняну масу.

Швидкий пиріг з капустою покроковий рецептЗ’єднати рідку частину з твердої. Додати сіль.

Пиріг з капустою і яйцем покроковий рецептВсипати борошно, що залишилося. Вимісити туге тісто.

Приготувати начинку для капустяного пирога. Капусту, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти крупно. Обсмажити все компоненти.

Пиріг з капустою в духовці рецептЯйця відварити, подрібнити. З’єднати овочі з яйцем. Всю масу посолити і перемішати.

Пиріг з капустою і яйцем приготуванняТісто розділити навпіл. Розкачати обидві частини в тонкі пласти.

Пиріг з капустою рецепт з фотоОдин лист тіста викласти на промазаний маслом деко. Зверху розподілити начинку.

Пиріг з капустою як приготуватиДругу частину помістити поверх начинки. Краї з’єднати пальцями. У центі закритого пирога ножем або пальцями зробити невелику дірочку для виходу пари.

Швидкий пиріг з капустою рецепт з фотоПромазати верх сирим яєчним жовтком. Поставити в досить прогріту духовку на 30 хвилин. Необхідна температура 175 °.

Пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Потім перекласти на блюдо.

Пиріг з капустою

Смачного!

А ще з капустою можна приготувати заливний пиріг, як в цьому рецепті:

Пиріг на кефірі заливний