Пиріг з капустою швидкий
Капуста дуже смачний і корисний продукт. Страв з неї готують дуже багато. Цей рецепт пирога з начинкою з капусти припаде до вподоби господаркам, які люблять балувати сім’ю смачною випічкою і не витрачати на це багато часу. Тісто готується бездріжджове, на сметані або кефірі. Крім капусти в начинку йде яйце і моркву.
Блюдо цілком бюджетне, всі продукти завжди під рукою.
Пиріг з капустою і яйцем
швидкий рецепт без дріжджів
Складові:
- яйця – 7 шт. (з них 4 в тісто);
- сметана -150 г;
- масло вершкове -150 г;
- пшеничне борошно – 700 г;
- розпушувач для тіста 1 пакетик;
- сіль – щіпка;
- капуста свіжа – 400 г;
- одна цибулина;
- морква – 2 шт .;
- сирий жовток для змазування верху.
Процес приготування:
Приготування капустяного пирога починається з замішування тіста, схожого на чимось на пісочне.
Посуд для тесту слід вибрати глибоку. Розбити в неї 4 яйця. Віночком злегка їх спінити.
Викласти сметану. Продовжувати вимішувати до однорідної консистенції.
Вершкове масло злегка розтопити на водяній бані або взяти те, температура якого схожа з кімнатною. Викласти його окремо, туди ж просіяти частина борошна і розмішати.
Вмішати розпушувач для тіста в борошняну масу.
З’єднати рідку частину з твердої. Додати сіль.
Всипати борошно, що залишилося. Вимісити туге тісто.
Приготувати начинку для капустяного пирога. Капусту, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти крупно. Обсмажити все компоненти.
Яйця відварити, подрібнити. З’єднати овочі з яйцем. Всю масу посолити і перемішати.
Тісто розділити навпіл. Розкачати обидві частини в тонкі пласти.
Один лист тіста викласти на промазаний маслом деко. Зверху розподілити начинку.
Другу частину помістити поверх начинки. Краї з’єднати пальцями. У центі закритого пирога ножем або пальцями зробити невелику дірочку для виходу пари.
Промазати верх сирим яєчним жовтком. Поставити в досить прогріту духовку на 30 хвилин. Необхідна температура 175 °.
Пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Потім перекласти на блюдо.
Смачного!
А ще з капустою можна приготувати заливний пиріг, як в цьому рецепті: