Пироги – справа хороша і поживне. А якщо мова йде про холодці пирозі з капустою на кефірі, то ще й швидке, що, безсумнівно, дуже виручає, коли часу в обріз. Адже, по суті, начинку для пирога можна зробити будь-яку, використовуючи те, що в даний момент є в холодильнику. А ще так можна «реанімувати» залишки вчорашнього овочевого обіду, який сьогодні вже ніхто не захоче їсти – просто взяти цей обід і використовувати його в якості начинки для пирога.
Можу сказати з власного досвіду, що відмінні пироги виходять із зеленню (абсолютно з будь– з шпинатом, петрушкою, кропом, або з міксом зелені), з грибами та / або картоплею і пюре, з цибулею, з кабачками … Загалом, використовувати можна абсолютно будь-які овочі, гриби або квасоля.
Сьогодні я пропоную зробити заливний пиріг з капустою на кефірі та сметані – рецепт з фото крок за кроком, тому повторити всі етапи приготування дуже легко навіть тим, хто зовсім не вміє готувати випічку. Готується такий пиріг досить швидко, особливо, якщо згасити заздалегідь капусту або підготувати будь-яку начинку за смаком. І тоді все, що потрібно – це буквально за 3 хвилини забити тісто і відправити пиріг пекти. Краса просто!
Складові:
- Капуста тушкована – 300 г
- Кефір – 1 стакан
- Вершкове масло – 20 г
- Розпушувач тесту – 1 ч.л.
- Борошно кукурудзяне – ½ склянки
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сметана – 3 ст.л.
- Сіль – щіпка
- Цукор – 2 щіпки
- Рослинна олія – змастити форму
Заливний пиріг з капустою з рідкого тесту
Почала я з приготування тіста. Капуста в мене була вже попередньо погашена – це той випадок, коли приготоване вчора блюдо сьогодні домашні є відмовляються. Ну що ж, раз так, буде пиріг, не пропадати ж добру
Отже, масло розтопила.
Влила кефір і виклала сметану.
Додала кукурудзяну муку. Посолити, посахаріте тісто.
Виклала пшеничне борошно і розпушувач.
Перемішала гарненько віночком. Ось таке тісто виходить, коли я тільки починаю заважати віночком.
Так не потрібно його залишати, потрібно розмішати до того стану, коли грудочок не залишиться. По густоті тісто має бути приблизно як магазинна сметана – не рідкісне, але і не сильно густе.
Форму змастила (я використовувала рослинне масло для цього).
Половину готового тіста вилила в форму. Виклала капустяну начинку. На цьому етапі можна додати (якщо хочете, звичайно) сир або гриби.
Потім накрила начинку тістом, що залишилося.
Поставила в гарячу духовку. Запікала 40 хвилин при температурі 180.
Ось і все, швидкий заливний пиріг готовий! І правда, рецепт на швидку руку – тісто замішується від сили 5 хвилин, начинка, якщо готова, то 1-2 хвилини укладається на деко. Якщо начинки немає, то загасити овочі можна за 15-20 хвилин максимум.
Смачного!