Помідори по-корейськи



Пропонуємо приготувати дуже смачні помідори по-корейськи. Найсмачніша з пікантних закусок з помідорів готується швидко, вживати її можна приблизно через 12 годин. Подається до м’яса, птиці, риби. Так, і просто, зі свіжим м’яким хлібом – пальчики оближеш!

Свіжі томати в крокової доступності круглий рік, тому на зиму таку заготовку робити навіть не доцільно. Закінчилася банку – маринуємо нову порцію!

Помідори по – корейськи

Помідори по корейськи

швидкий рецепт найсмачнішої закуски

Пропорції в рецепті дано на 3-х літрову банку.

Складові:

  • помідори – вершки 2 кг;
  • по 2 головки часнику і маленьких гірких перчин;
  • оцет 9% -100 мл;
  • 100 гр. цукру;
  • 100 мл олії соняшникової смачного пахучого;
  • сіль 2 столові ложки;
  • пучок петрушки;
  • болгарський перець.

Процес приготування:

Помідори по корейськи рецептНарізати петрушку і покришити дрібними кубиками болгарський перець, змішати.

Помідори по корейськи рецепт маринадуЧасник порубати, свіжий гіркий перець порізати. У мене червоний перець був сухий і дуже гострий, взяла, і маленькі перчинки порізала ножицями. Якщо є бажання – можна перекрутити на м’ясорубці або перемолоти в блендері.

У мисці змішуємо маринад – заливку для корейських помідорів: оцет, сіль, цукор, рослинна олія.

Помідори по корейськи в банкахЧервоні помідори миємо, розрізаємо навпіл уздовж і починаємо укладати в банки шарами, пересипаючи кожен шар часником з перцем і петрушкою з болгарським перцем.

Помідори по корейськиІ так до верху банки.
Заливаємо томатну заготовку підготовленою сумішшю оцту, солі, цукру, масла. Накриваємо пластиковою кришкою і перевертаємо банку догори дном. Так і залишаємо годин на 12.
Через 12 годин банку перевертаємо в нормальне положення і прибираємо помідори в холодильник, через добу будуть ще смачніше. Вся справа в тому, що заливки спочатку трохи. Тому в перевернутому положенні, помідори знаходяться зверху маринують. За цей час, вони пускають сік, і кількість рідини збільшується. Після перевороту, поки дійдете до кінця банки – нижні теж промаринується.

У мене сім’я з 5 чоловік. Вистачає баночки на 1 день, потім наступна закладка, і так поки не зіб’ють оскому – рази 4 поспіль доводиться робити. І рада, якщо після закінчення банки збираєтеся закладати таку відразу, що залишився розсіл не виливайте, а просто додайте солі, цукру, масла і оцту буквально потроху і залийте ним же. Розсіл смачний, а ароматний який! Але звичайно часник, петрушку і перець для пересипання шарів нарезаете свіжий. Спробуєте – самі зрозумієте.

За рецепт і покрокові фото приготування помідор по-корейськи дякуємо Золкін Інну.

Можливо, вам стане в нагоді рецепт помідорів у власному соку:

Помідори у власному соку Як закатати помідори без маринаду і заливок – >>