Солоні сирники з зеленню сподобаються всім, хто любить снідати корисними, ситними, несолодкими продуктами. Безумовно, сирники з сиру можна їсти не тільки вранці, це може бути і хороший перекус протягом дня (зручно взяти з собою на роботу або в школу), і в якості вечері – блюдо теж ідеально підходить: чи не важке, не дуже калорійне, насичує добре і без тяжкості, та й дуже смачне! Пишні, з тонкою хрумкою скоринкою і ніжною начинкою, з ароматною зеленню – такі сирники неодмінно принесуть вам задоволення. Готувати їх зовсім нескладно, а результатом, як уже говорилося, ви точно залишитеся задоволені.
наше блюдо без яєць!
Якщо ж ви в пошуку класичного варіанту – сирники зі сметаною (без яєць) -це те, що ви давно шукали: пишні, повітряні, рум’яні зовні і м’які і ніжні всередині.
Наша гаряча закуска з сиру і зелені – це поле для експериментів, тому що зелень можна використовувати будь-яку, яка вам подобається: приготувати зі шпинатом, кропивою, молодим зеленим часником або цибулею, з черемшею, кінзою, петрушкою, кропом або базиліком. А можна використовувати відразу кілька видів зелені. До того ж запанірувати я пропоную їх в кукурудзяній муці – вона кілька корисніше, ніж пшеничне – в ній не міститься глютен.
Складові:
- сир – 250 г;
- зелень будь-яка – невеликий пучок;
- сіль, цукор – за смаком;
- борошно – 3 ст.л .;
- ряжанка (кефір або сметана) – 3-4 ст.л .;
- масло – для смаження;
- борошно – для панірування
Солоні сирники з сиру з зеленню
Сир (у мене був сухий, сільський) розім’яти виделкою.
Кинула зелень. Я використовувала кріп, і у мене він був в замороженому вигляді. Зараз, навесні, краще використовувати свіжу зелень.
Посолити і додала дрібку цукру.
Додала приблизно 2 ст.л. ряжанки.
Перемішала.
Всипала манку.
Знову перемішала, і побачила, що сир кілька сухуватий. Тому додала ще ложку ряжанки. Але робити це потрібно акуратно, щоб не додати занадто багато – фарш на сирники повинен бути щільним, інакше сирники розпадуться.
Ось така вийшла сирна маса.
На плоску тарілку висипала кукурудзяну муку.
Вологими руками сформувала не великі, тугі сирнічкі.
Запанірувати в борошні.
Виклала в сковороду з гарячим рослинним маслом.
Обсмажила з двох сторін.
Ось і все, сирники з зеленню готові!
Смачного!