Квашені гострі помідори на зиму в банках

Квашені томати – смачні, соковиті і дуже апетитні плоди, які допоможуть урізноманітнити зимове меню (і не тільки зимовий, адже час закваски томатів – 2-3 тижні: до повної готовності). Для їх виготовлення рекомендується використовувати «бурі» або зелені плоди, які не досягли своєї зрілості. Такі томати зберігають форму і текстуру, насичуються ароматом і смаком спецій і прянощів.

Квашені помідори на зиму

Солоні помідори відмінно зберігаються в прохолодному місці 10-12 місяців. Їх можна вживати з гречаною кашею, відвареною або смаженою картоплею, кус-кусом., Додавати до зимових салатів і холодних закусок. Їх пікантний гострий смак допоможе отримати справжнє кулінарне насолоду. Заготовивши кілька баночок квашених помідорів, ви зможете насолоджуватися ними в будь-який час.

Також квашені томати будуть мати гарний вигляд і на святковому банкеті (в якості закуски). Кількість чилі в рецепті консервації можна регулювати залежно від смакових уподобань. Якщо ви готуєте квашені плоди для маленьких діток, виключіть перець зі складу компонентів.

Інгредієнти (на 1 літр):

складові

  • томати (500-600 грам);
  • чилі (10 грам);
  • сіль (1 ст. л.);
  • спеції для квашення: листя чорної смородини, листя вишні, хрону, парасольки кропу – по 1-2 листочка, кропу трохи більше;
  • часник (2-3 зубчики).

Як заквасити помідори в банку на зиму

1. Насипаємо в суху тару листочки смородини, вишні, хрону і парасольки кропу.

Листя смородини і кріп

2. Додаємо в тару зі спеціями подрібнені шматочки чилі. Для більш пікантного смаку можемо використовувати перець з насінням.

Чилі до спецій

3. Додаємо в ємність шматочки часнику.

часник

4. Викладаємо поверх спецій і часнику підготовлені помідори. Використовуємо плоди невеликого розміру (щільні, без недоліків і пошкоджень).

помідори

5. Насипаємо в тару рекомендовану норму кухонної солі.

сіль

6. Наливаємо холодну воду (не кип’ячену). Намагаємося покрити всі плоди.

Холодна вода в банку

7. Накриваємо томати кришкою, залишаємо в приміщенні на 70-80 годин. Після того, як почнеться процес бродіння, закриваємо ємність пластиковою кришкою, відправляємо на зберігання в прохолодне льох або холодильник.

квашені томати

Через 2-3 тижні гострі квашені томати готові до вживання.

Смачного!