У моїй родині дуже люблять свинячі відбивні. Але для мене це занадто просте блюдо, яке вже неабияк набридло. А ось якщо з цих відбивних скрутити рулетики з якою-небудь начинкою вийде дуже навіть цікаве блюдо, тим більше що начинку можна класти на будь-який смак і колір. Але яку б начинку я не поклала (чорнослив, гриби, зелень), сир – це обов’язкове доповнення до начинки. Розплавлений сир в поєднанні з м’ясом – це дуже смачно і красиво. Цього разу я приготувала рулетики з дуже простої, але смачною начинкою – зелень з сиром.
Рулетики з сиром
Рулетики можна приготувати з будь-якого м’яса, не тільки з запропонованої м’якоті свинини. Яловичина, баранина, куряча грудка – будь-який варіант буде прекрасний!
Складові:
- М’якоть (свинина або інше м’ясо) – 500 г.
- Сир твердий – 100 г.
- Сметана – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Зелень (кріп) – пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець за смаком.
- Часник сушений подрібнений (можна свіжий).
- Ароматні спеції.
Процес приготування:
Приготуємо інгредієнти (свинину краще взяти філейну частину з жировими прошарками, щоб м’ясо було соковитим).
Спочатку приготуємо начинку для рулетиків: натріть половину сиру на дрібній тертці і половину на крупній тертці.
Подрібнимо зелень.
Тепер займемося м’ясом. Наріжемо м’ясо на порційні шматки як для відбивною товщиною 1-1,5 см.
Добре відіб’ємо нарізані шматки м’яса.
З двох боків. Перчимо.
Смажена сметаною кожну відбивну.
Далі посипаємо спеціями, часником, сіллю.
Рівномірно розподіляємо на відбивних крупно натертий сир.
Зверху посипаємо подрібненою зеленню.
Поверх зелені розподіляємо дрібно натертий сир. Я люблю використовувати сир натертий крупно і дрібно. Дрібно натертий сир легше розподілити рівномірно, але використовувати тільки його не дуже зручно, доведеться занадто багато його класти, щоб у підсумку сиру було достатньо.
Загортаємо наші відбивні в рулети і зверху присипаємо перцем.
Обсмажуємо заготовки на розпеченій сковороді з усіх боків близько 5 хвилин. Якщо дозволяє потужність мультиварки, то можна обсмажити і в ній.
Процес піде швидше, якщо одночасно використовувати і сковорідку і мультиварку. У малопотужних моделях на це знадобиться близько 15-20 хвилин.
Далі готуємо напівготові смажені рулетики в духовці або мультиварці. Вільне місце я заповнила крупно нарізаною картоплею (можна заповнити будь-якими овочами). І запікаємо в мультиварці в режимі випічка близько 30 хвилин. Гаряче м’ясне блюдо і картопля викладаємо на тарілку і присипаємо сиром і зеленню.
Автор рецепта і фото Марина Меньшикова.
У покроковому фоторецепти використовувалася мультиварка Zelmer EK1300 потужність 820 Вт, об’єм 2,8 л.
Приємного апетиту і хороших рецептів!
Можливо, вам сподобається рецепт солодкого штруделя з яблуками (рулету з яблучною начинкою):
Як зробити штрудель – >>
З повагою, Анюта.