Рулетики з сиром



У моїй родині дуже люблять свинячі відбивні. Але для мене це занадто просте блюдо, яке вже неабияк набридло. А ось якщо з цих відбивних скрутити рулетики з якою-небудь начинкою вийде дуже навіть цікаве блюдо, тим більше що начинку можна класти на будь-який смак і колір. Але яку б начинку я не поклала (чорнослив, гриби, зелень), сир – це обов’язкове доповнення до начинки. Розплавлений сир в поєднанні з м’ясом – це дуже смачно і красиво. Цього разу я приготувала рулетики з дуже простої, але смачною начинкою – зелень з сиром.

Рулетики з сиром

м'ясні рулети

Рулетики можна приготувати з будь-якого м’яса, не тільки з запропонованої м’якоті свинини. Яловичина, баранина, куряча грудка – будь-який варіант буде прекрасний!

Рулетики з сиром

Складові:

  • М’якоть (свинина або інше м’ясо) – 500 г.
  • Сир твердий – 100 г.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Зелень (кріп) – пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець за смаком.
  • Часник сушений подрібнений (можна свіжий).
  • Ароматні спеції.

Процес приготування:

Рулетики з сиром рецептПриготуємо інгредієнти (свинину краще взяти філейну частину з жировими прошарками, щоб м’ясо було соковитим).

Сир на тертціСпочатку приготуємо начинку для рулетиків: натріть половину сиру на дрібній тертці і половину на крупній тертці.

зеленьПодрібнимо зелень.

Шматочки м'яса для відбивнихТепер займемося м’ясом. Наріжемо м’ясо на порційні шматки як для відбивною товщиною 1-1,5 см.

Відбивні для рулетиківДобре відіб’ємо нарізані шматки м’яса.

Як зробити рулетикиЗ двох боків. Перчимо.

Свинячі відбивні для рулетиківСмажена сметаною кожну відбивну.

Рулетики з часникомДалі посипаємо спеціями, часником, сіллю.

Рецепт рулетиків з сиромРівномірно розподіляємо на відбивних крупно натертий сир.

Рулетики з зеленнюЗверху посипаємо подрібненою зеленню.

Приготування рулетиків з начинкоюПоверх зелені розподіляємо дрібно натертий сир. Я люблю використовувати сир натертий крупно і дрібно. Дрібно натертий сир легше розподілити рівномірно, але використовувати тільки його не дуже зручно, доведеться занадто багато його класти, щоб у підсумку сиру було достатньо.

ruletiki-iz-svininyЗагортаємо наші відбивні в рулети і зверху присипаємо перцем.

Рулетики на сковородіОбсмажуємо заготовки на розпеченій сковороді з усіх боків близько 5 хвилин. Якщо дозволяє потужність мультиварки, то можна обсмажити і в ній.

Рулетики як приготуватиПроцес піде швидше, якщо одночасно використовувати і сковорідку і мультиварку. У малопотужних моделях на це знадобиться близько 15-20 хвилин.

Рулетики в мультиварціДалі готуємо напівготові смажені рулетики в духовці або мультиварці. Вільне місце я заповнила крупно нарізаною картоплею (можна заповнити будь-якими овочами). І запікаємо в мультиварці в режимі випічка близько 30 хвилин. Гаряче м’ясне блюдо і картопля викладаємо на тарілку і присипаємо сиром і зеленню.

Автор рецепта і фото Марина Меньшикова.

У покроковому фоторецепти використовувалася мультиварка Zelmer EK1300 потужність 820 Вт, об’єм 2,8 л.

Приємного апетиту і хороших рецептів!

Можливо, вам сподобається рецепт солодкого штруделя з яблуками (рулету з яблучною начинкою):

штрудель яблучний Як зробити штрудель – >>

З повагою, Анюта.