Періодично в житті кожної людини трапляються ситуації, коли за збігом обставин не вистачає часу на приготування їжі. Найчастіше так відбувається, коли ми або дуже запізнюємося на роботу, або нам треба разом швиденько нагодувати багатьох голодних. Ну, і звичайно, буває так, що ось просто лінь шаманів біля плити. Всі ми не залізні. Та й не зобов’язані ми щодня стирчати біля плити до упаду для того, щоб завжди була в будинку прямо з печі свіжа випічка. Хоча, звичайно, кожна господиня прагне догодити своїм домочадцям, а й їй часом потрібен вихідний.
І ось коли цей вихідний з тих чи інших причин настає, найкраще вирішити проблему з харчуванням допоможе варіант швидких і смачних страв.
Пропонуємо вам смачний перекус, при цьому абсолютно простий у приготуванні, ситний і не вимагає великої кількості часу. Будемо використовувати тонкий лаваш – національний вірменський хліб, який вже давно поріднився з нашою кухнею, а так само суміш рубаної зелені і тертого твердого сиру. Отже, сьогодні пропонуємо вам приготувати ситні гарячі рулетики з лаваша з начинкою з сиру, смажені на сковороді в яйці.
Рулетики з лаваша з сиром на сковороді
конвертики з лаваша з сиром і зеленню
Складові:
- тонкий вірменський лаваш – 2 листи;
- куряче яйце – 1 штука;
- твердий сир – 100 грам;
- пучок зелені – 1 штука;
- рослинна олія;
- скибочку вершкового масла;
- спеції (сіль, перець) – за бажанням.
Процес приготування:
Отже, приступайте. Всі дії максимально прості і зрозумілі. В першу чергу слід підготувати лаваш. Кожен лист розріжте на прямокутні пласти розміром 10 на 15 см. Для цього найкраще використовувати звичайні ножиці. Тоді все вийде швидко і рівно.
Заготовки лаваша поки відкладіть, і займіться зеленню. Добре вимийте її в проточній воді, заодно видаліть неякісну. Потім покладіть в друшляк, щоб стекла лишня вода. Після цього наріжте зелень не дуже дрібно.
Сир натріть на крупній тертці.
Потім змішайте його з зеленню в однорідну масу в глибокому посуді.
В іншій глибокої ємності збийте виделкою яйце.
Тепер приступайте до формування рулетиков з начинкою. На прямокутник лаваша викладіть начинку з сиру і зелені, а потім загорніть рулет, підвернувши краю так, щоб начинка не висипалася. Таким чином скрутіть рулетик з кожного шматочка лаваша.
На розігріту сковороду з антипригарним покриття покладіть скибочку вершкового масла і одночасно додайте ложку рослинної.
Обмокніть кожен рулетик в яйце, і обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Так як відбувається все це дуже швидко, будьте пильні, щоб лаваш на сковороді не підгорів.
Залишилося викласти готові рулетики на блюдо і подавати до столу. Відбою від бажаючих точно не буде! Смачного! І пам’ятайте. Ніколи не заганяйте себе в кухонний куток. Вихід є завжди. Причому, простий і смачний!