Баклажани з горіхами по-грузинськи – смачне і незвичайне блюдо. Поєднання смажених баклажанів і подрібнених волоських горіхів дуже вдале – ці два основних інгредієнта вигідно підкреслюють смак один одного, і від цього закуска тільки виграє. Навіть на святковому столі такі рулетики будуть дуже доречні.
Готуються рулетики з баклажанів з горіхами досить просто; все що потрібно – це блендер і трохи часу. До речі, тим, хто не в курсі, що заховано всередині овочевого рулетика, дуже важко з точністю визначити начинку. Так що можете сміливо готувати смакоту і дивувати своїх гостей і сім’ю.
Складові:
- Горіхи – 300 г
- Баклажани – 2 шт.
- Кріп і петрушка – пучок
- Сіль за смаком
- Хмелі-сунелі – щіпка
- Часник – 2-3 зубки
- Масло – для смаження баклажанів
- Борошно – для панірування
Можна приготувати таку закуску з кабачків, зробивши кабачкові рулетики з насінням соняшнику і крем-сиром.
Баклажани – рулетики з горіхами по-грузинськи
Баклажани помила.
Обрізала плодоніжки і нарізала уздовж на язички приблизно по 3-5 мм завтовшки.
Запанірувати в борошні і обсмажити на розпеченій сковороді з двох сторін до золотистого.
Підсолила їх по обидва боки.
Красиві і золотисті «язички».
Горіхи (я брала волоські, але можна використовувати фундук, мигдаль або пекан) виклала в чашу блендера.
Подрібнила наскільки можливо дрібно, щоб вийшов майже паштет.
Можна додати ложку холодної води для того, щоб маса вийшла більш однорідною.
Додала хмелі-сунелі і трохи солі.
Така горіхова паста:
Кріп і петрушку нарізала дрібно (замість цієї зелені можна використовувати кінзу, якщо любите її).
Кинула до подрібненим горіхам. І натерла на дрібній тертці часничок. Перемішала.
На обсмажені баклажани язички виклала горіхово-часникову суміш.
Згорнула рулетиком.
І так вчинила зі всіма язичками.
Ось і все, закуска «Баклажани по-грузинськи з горіхами» готова!
Така ось проста закуска, яка готується швидко, не складно і виглядає приголомшливо.
Смачного!