Баклажани з волоськими горіхами по-грузинськи

Баклажани з горіхами по-грузинськи – смачне і незвичайне блюдо. Поєднання смажених баклажанів і подрібнених волоських горіхів дуже вдале – ці два основних інгредієнта вигідно підкреслюють смак один одного, і від цього закуска тільки виграє. Навіть на святковому столі такі рулетики будуть дуже доречні.

Закуска з баклажанів

Готуються рулетики з баклажанів з горіхами досить просто; все що потрібно – це блендер і трохи часу. До речі, тим, хто не в курсі, що заховано всередині овочевого рулетика, дуже важко з точністю визначити начинку. Так що можете сміливо готувати смакоту і дивувати своїх гостей і сім’ю.

Складові:

  • Горіхи – 300 г
  • Баклажани – 2 шт.
  • Кріп і петрушка – пучок
  • Сіль за смаком
  • Хмелі-сунелі – щіпка
  • Часник – 2-3 зубки
  • Масло – для смаження баклажанів
  • Борошно – для панірування

Можна приготувати таку закуску з кабачків, зробивши кабачкові рулетики з насінням соняшнику і крем-сиром.

Баклажани – рулетики з горіхами по-грузинськи

Баклажани помила.

Овочі

Обрізала плодоніжки і нарізала уздовж на язички приблизно по 3-5 мм завтовшки.

Запанірувати в борошні і обсмажити на розпеченій сковороді з двох сторін до золотистого.

Підсолила їх по обидва боки.

обсмажені овочі

Красиві і золотисті «язички».

Горіхи (я брала волоські, але можна використовувати фундук, мигдаль або пекан) виклала в чашу блендера.

Подрібнила наскільки можливо дрібно, щоб вийшов майже паштет.

Можна додати ложку холодної води для того, щоб маса вийшла більш однорідною.

Додала хмелі-сунелі і трохи солі.

Така горіхова паста:

Кріп і петрушку нарізала дрібно (замість цієї зелені можна використовувати кінзу, якщо любите її).

Кріп і петрушка

Кинула до подрібненим горіхам. І натерла на дрібній тертці часничок. Перемішала.

На обсмажені баклажани язички виклала горіхово-часникову суміш.

Згорнула рулетиком.

І так вчинила зі всіма язичками.

Ось і все, закуска «Баклажани по-грузинськи з горіхами» готова!

Така ось проста закуска, яка готується швидко, не складно і виглядає приголомшливо.

Смачного!