М’ясні рулетики з начинкою



Хочете здивувати своїх домашніх смачним і незвичайним вечерею? Тоді спробуйте приготувати м’ясні рулетики! Та не просто шматочок м’яса в рулеті, а з начинкою!

Як різних начинок будемо використовувати чорнослив, сир, горіхи і смажену цибулю. Буде смачно, не сумнівайтеся! Подавати фаршировані рулети можна навіть в холодному вигляді, в якості закуски.
Що вже говорити про святковий стіл, це блюдо точно помітять і оцінять по достоїнству.

м’ясні рулетики

М’ясо для рулетів ви можете використовувати абсолютно будь-який: свинину, яловичину, телятину, індичку або курку.
У покроковому фото рецепті в одному варіанті вдало поєднуються свинина і чорнослив. Чорнослив надає соковитої м’яса кисло-солодкий смак, роблячи блюдо дуже цікавим.

М'ясні рулетики з чорносливом

Інший варіант – тільки сир, цибуля та волоські горіхи. Не менш цікавий варіант з класичним вершковим смаком.

М'ясні рулетики з начинкою

Спробуйте для різноманітності використовувати різні начинки, адже м’ясо відмінно поєднується і з іншими сухофруктами (курагою, інжиром, родзинками). А ще м’ясні рулетики будуть смачні зі смаженими грибами, лісовими або печерицями. Варіантів для експериментів безліч і все залежить не тільки від ваших уподобань, а й від настрою.

Також фаршировані рулети можна приготувати на святковий стіл – вони стануть гідною прикрасою і припадуть всім до смаку.

Крім основних інгредієнтів знадобляться нитки для скріплення рулетів, дерев’яні шпажки або зубочистки.

Складові:

  • М’ясо (свинина) 800-1000 гр.,
  • Чорнослив – 300 гр.,
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • Сир твердий – 200 гр.,
  • Горіхи волоські – 100 гр.,
  • Сіль, перець – за смаком,
  • Часник – за смаком,
  • Олія – ​​для обсмажування рулетів і цибулі.

Процес приготування:

М'ясні рулетики з свининиШматок м’ясного філе вимити, обсушити паперовим рушником. Нарізати на прямокутні пластинки товщиною 1 – 1,5 см. М’ясо для рулетів добре відбити як на відбивні, використовуючи спеціальний молоточок або розпушувач волокон. На цьому етапі м’ясо потрібно посолити і поперчити. Складаємо все в глибокий посуд і даємо відпочити. Тим часом підготуємо все для начинки.

Чорнослив обполіскувати під водою і заливаємо окропом на 5 хвилин. Зливаємо воду, висушуємо і розрізаємо навпіл уздовж, що не дорізаючи до кінця. Цибуля ріпчаста ріжемо дрібно, обсмажуємо на рослинному маслі по прозорості. Горіхи трьом на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Сир потрібно натерти на дрібній або середній тертці.

М'ясні рулетики як приготуватиКладемо відбивні шматочки на робочу поверхню, викладаємо на кожен 1-2 столові ложки пасированого лука, зверху кладемо 3-4 штучки чорносливу.

Рулетики з м'яса з начинкоюЗверху чорнослив посипаємо тертими горіхами і сиром.

М'ясні рулетики з сиром горіхамиІншу порцію рулетиков готуємо так само, тільки з великою кількістю сиру і без чорносливу.

М'ясні рулетики як зробитиАкуратно загортаємо філе по широкій стороні, не даючи начинці висипатися. Замотуємо ниткою (або шпагатом). Також можна скористатися дерев’яними шпажками, просто відколів м’ясо в декількох місцях.

Рецепт м'ясних рулетиківВикладаємо наші конвертики з м’яса на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до напівготовності до освіти рум’яного бочка.

М'ясні рулетики в духовці рецептПотім викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності рулетів їх потрібно змастити розчавленим через прес або натертим на дрібній тертці часником. Чорнослив в процесі приготування віддає м’ясу свій кисло-солодкий відтінок смаку, блюдо виходить дуже смачним і пікантним.

Приготувати таку страву можна не тільки в духовці, але і в мультиварці. Спочатку обсмажувати на програмі «жарка» або «випічка» до рум’яної скоринки, а потім довести страву до готовності з невеликою кількістю вина, бульйону або вершків до готовності. Або на випічці (30-40 хвилин), або на гасінні (знадобиться більше часу, близько години).

М'ясні рулетики з сиром горіхамиПодавати рулети можна з картопляним пюре, пастою, відвареним рисом або просто зі свіжими овочами. Дуже гарні вони на зрізі! Мої домашні залишилися задоволені вечерею, чоловіки як зазвичай просили добавки.

За рецепт і фото дякуємо Світлану Бурову.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!