Коли господаркам не вистачає часу на приготування їжі, оптимально вибирати рецепти, які віднімають мінімум часу, але результат при цьому залишається гідним. Сирні слойки «5 хвилин» не дарма так називаються, на їх приготування йде зовсім небагато часу. Найголовніше завчасно розморозити листкове тісто, а на все інше особливої підготовки не потрібно.
Слойки з сиром з готового тіста
Складові:
- Тісто листкове бездрожжевое- 1 упаковка;
- М’який сир у ванні 200 грам;
- Твердий сир (підходить будь-який сорт) 300 грам;
- Рубаний часник (за бажанням);
- Масло для змазування дека;
- Сіль за бажанням;
- Жовток для змазування слоек.
Процес приготування:
Отже, візьміть продукти зі списку, представленого вище.
Твердий сир натріть на тертці дрібно.
Змішайте м’який сир з часником, якщо ви звичайно хочете його додати.
Ось тут на цьому етапі два сиру можна акуратно перемішати. Або укладати пошарово на квадрати тесту.
Добре размороженное листкове тісто розкачати на столі.
Розріжте його на приблизно однакові квадрати або прямокутники бажаного розміру.
Розкладіть начинку (її можна присолити за смаком, якщо сири несолоним) по квадратах.
Потім з’єднайте краю кожної слойки, і пройдіться виделкою по кожному краю для скріплення.
Перекладіть слойки на деко, змащене маслом, змастіть сирим жовтком, розмішати з краплею води. Випікайте в попередньо розігрітій духовці хвилин 5-10. Час приготування буде залежати від розміру листкових пиріжків.
Після цього вийміть деко з слойки і дайте їм охолонути. Такі слоечки шикарно підходять і в якості закуски до основних страв, і для чаювання.
До речі, в начинку можна покласти не тільки подрібнений часник. Слойки будуть смачними з шинкою, сиром і рубаною зеленню, навіть курячим філе.
Смачного!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Ірину.