Навряд чи наші прабабусі представляли свій стіл без киселю. Коли ще не прийшла епоха картоплі, варили вони його найчастіше з вівсяної муки, рідше горохової або гречаної. Блюдо було настільки густим, що цей холодець в буквальному сенсі різали ножем. Неспроста, напевно, в казках ми читаємо про кисільні береги. В даний час консистенція у цього напою більш рідка, варять його на картопляному або кукурудзяному крохмалі.
Як би не змінювався рецепт і основний компонент загущувач, пристрасті гурманів підсолодити або підкислити це блюдо залишилося. Так само, як і сотні років тому, для приготування киселю господині використовують ягоди, фрукти, сухофрукти, мед, фруктові соки.
Сьогодні хочемо запропонувати вам приготувати незвичайний кисіль з гарбуза і апельсина. Поєднання трохи незвично для нас, однак кисіль з цих інгредієнтів виходить шалено смачним, свіжим, ніжним і ароматним. Сподіваємося, що ви обов’язково скористаєтеся рецептом!
Більш того, уявімо в покроковому фото рецепті спосіб приготування цього напою в мультиварці. Процес варіння на плиті аналогічний.
Гарбузово – апельсиновий кисіль в мультиварці
Точно так же, замінивши один з компонентів, можна експериментувати. Дуже смачне поєднання вийде у гарбуза і яблука (його потрібно буде перетворити в пюре або віджати сік), гарбуза і полуниці.
Складові:
- Гарбуз свіжа – 150 грам,
- Апельсин – 1 штука,
- Цукровий пісок – 1 столова ложка,
- Крохмаль – 1 столова ложка,
- Вода – 800 мл.
Процес приготування:
Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Пропускаємо м’якоть через м’ясорубку. Також гарбуз ви можете подрібнити блендером або кухонним комбайном.
Потім апельсин очищаємо від цедри і подрібнюємо блендером. За бажанням з апельсина ви можете видалити всі перегородки.
У каструлю або чашу мультиварки наливаємо воду, завантажуємо в неї подрібнену гарбуз і апельсин. Далі всипаємо цукровий пісок. Проварюємо на плиті, або в мультиварці в режимі «Варка на пару». Час виставляємо 15-17 хвилин, відварюємо до сигналу.
Одну столову ложку картопляного крохмалю розводимо в 50-60 мл холодної води.
Коли до закінчення програми залишається 2-3 хвилини, вливаємо розведений крохмаль в каструлю мультиварки. Варимо кисіль, постійно його перемішуючи.
Смачний гарбузово-апельсиновий кисіль з великим вмістом клітковини готовий! Сподіваємося, він вас приємно здивує своїм легким і неповторним смаком!
Кисіль в мультиварці приготувала Юлія Астаф’єва.
Приємного апетиту і хороших рецептів!