Штрудель з печерицями та м’яким сиром
Штрудель, а він же і пиріг з листкового тіста, дуже легко приготувати вдома. Купити готове листкове тісто можна в будь-якому великому магазині, залишиться лише придумати начинку, підготувати її і загорнути в рулет, щоб потім відправити запікатися в духовку до золотої скоринки.
Звичайно, приготувати тісто можна і самостійно, проте це займе трохи більше часу: близько 10-15 хв. для вимішування тіста, 30 хв. для його охолодження і «відпочинку»., і близько 10-15 хв. для його розкочування.
Змішайте 200 гр. вершкового масла або маргарину з 500 гр. борошна, ретельно розітріть. Додайте 100 мл. кефіру або не жирна сметани, трохи солі. Замісити тісто. Поставте на 30 хв. в холодильник, попередньо загорнувши листкове тісто в харчову плівку. Через пів години тісто можна розкачати.
Залишиться лише загорнути начинку (солодку або солону) в рулетик і запекти в духовці до повної готовності. Все дуже просто!
Що знадобиться:
- 1 упаковка листкового тіста (4 листа)
- 1 кг. грибів: суміш печериць, королівських печериць, білих, рижиків, лисичок і т. д. до смаку (на фото 6 білих печериць, 3 королівських печериці, 6 білих грибів)
- 1 ст. л. сушених білих грибів, перемелених в порошок
- 1 велика цибулина
- 4 зубчики часнику
- 100 гр. м’якого сиру
- 50 гр. твердого сиру
- 1 ст. л. свіжого чебрецю
- 1/4 пучка свіжої зелені: петрушка або кінза за смаком
- 1 ст. л. діжонськой гірчиці
- 4 ст. л. хересу
- панірувальні сухарі
- рослинне або вершкове масло
- сіль, перець за смаком
Як приготувати штрудель з грибами і сиром
Готуємо пісний штрудель з грибами.
Гриби промити, почистити, нарізати тонкими пластинами. Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю і часник на рослинній або вершковому маслі протягом 4-5 хв. Потім додати всі гриби (свіжі і мелені сушені) і смажити ще 5-7 хв. або до повної готовності грибів (залежить від їх виду).
Влийте херес, додайте гірчицю посоліть і поперчіть начинку. Через 1-2 хв. засипте зелень: свіжий чебрець і петрушку. Через 4-5 хв. можна вимкнути плиту.
З половини начинки приготуйте грибний паштет. Збийте блендером тушковані гриби. До речі, з лісових грибів або шампіньйонів можна приготувати дуже смачну грибну ікру з горіхами!
Розкачайте тісто. Змастіть кожен шар оливковою олією. Покладіть один лист поверх іншого, щоб вийшло два шари.
Рівномірно розподіліть м’який сир по верхньому шару. Присипте панірувальними сухарями.
Викладіть охолоджену начинку з тушкованих грибів із зеленню.
Складіть два залишилися листа тесту точно таким же способом. Додайте сир і панірувальні сухарі. Розподіліть рівномірно грибний паштет по тесту.
Загорніть краї тіста на 4-5 см. З трьох сторін. З того боку, де тісто не підвернено, почніть загортати рулет. Щільно загорніть начинку грибного штруделя. Змастіть маслом листковий рулет.
Поставте запікатися в духовку при температурі 220 С на 30 хв.
Як тільки тісто підрум’яниться, можна буде присипати штрудель з грибами тертим твердим сиром і відправити запікатися ще на пару хвилин, щоб сир встиг розплавитися.
Прикрасьте штрудель краплями бальзамічного оцту і тертим пармезаном.
Обов’язково подавайте блюдо гарячим, щоб можна було насолодитися хрусткою скоринкою штруделя і найніжнішої начинкою з грибів, сиру і ароматних трав.
Смачного!