Штрудель з листкового тіста з грибами і сиром



Штрудель з грибами Штрудель з печерицями та м’яким сиром

Штрудель, а він же і пиріг з листкового тіста, дуже легко приготувати вдома. Купити готове листкове тісто можна в будь-якому великому магазині, залишиться лише придумати начинку, підготувати її і загорнути в рулет, щоб потім відправити запікатися в духовку до золотої скоринки.

Звичайно, приготувати тісто можна і самостійно, проте це займе трохи більше часу: близько 10-15 хв. для вимішування тіста, 30 хв. для його охолодження і «відпочинку»., і близько 10-15 хв. для його розкочування.

Змішайте 200 гр. вершкового масла або маргарину з 500 гр. борошна, ретельно розітріть. Додайте 100 мл. кефіру або не жирна сметани, трохи солі. Замісити тісто. Поставте на 30 хв. в холодильник, попередньо загорнувши листкове тісто в харчову плівку. Через пів години тісто можна розкачати.

Залишиться лише загорнути начинку (солодку або солону) в рулетик і запекти в духовці до повної готовності. Все дуже просто!

Що знадобиться:

  • 1 упаковка листкового тіста (4 листа)
  • 1 кг. грибів: суміш печериць, королівських печериць, білих, рижиків, лисичок і т. д. до смаку (на фото 6 білих печериць, 3 королівських печериці, 6 білих грибів)
  • 1 ст. л. сушених білих грибів, перемелених в порошок
  • 1 велика цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 100 гр. м’якого сиру
  • 50 гр. твердого сиру
  • 1 ст. л. свіжого чебрецю
  • 1/4 пучка свіжої зелені: петрушка або кінза за смаком
  • 1 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 4 ст. л. хересу
  • панірувальні сухарі
  • рослинне або вершкове масло
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати штрудель з грибами і сиром

Готуємо пісний штрудель з грибами.

Гриби промити, почистити, нарізати тонкими пластинами. Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю і часник на рослинній або вершковому маслі протягом 4-5 хв. Потім додати всі гриби (свіжі і мелені сушені) і смажити ще 5-7 хв. або до повної готовності грибів (залежить від їх виду).

Підготувати гриби і цибулю

Влийте херес, додайте гірчицю посоліть і поперчіть начинку. Через 1-2 хв. засипте зелень: свіжий чебрець і петрушку. Через 4-5 хв. можна вимкнути плиту.

смажити гриби

З половини начинки приготуйте грибний паштет. Збийте блендером тушковані гриби. До речі, з лісових грибів або шампіньйонів можна приготувати дуже смачну грибну ікру з горіхами!

Паштет з рібов

Розкачайте тісто. Змастіть кожен шар оливковою олією. Покладіть один лист поверх іншого, щоб вийшло два шари.

Рівномірно розподіліть м’який сир по верхньому шару. Присипте панірувальними сухарями.

Листкове тісто

Викладіть охолоджену начинку з тушкованих грибів із зеленню.

Шар грибів на штрудель

Складіть два залишилися листа тесту точно таким же способом. Додайте сир і панірувальні сухарі. Розподіліть рівномірно грибний паштет по тесту.

Паштет з рібов

Загорніть краї тіста на 4-5 см. З трьох сторін. З того боку, де тісто не підвернено, почніть загортати рулет. Щільно загорніть начинку грибного штруделя. Змастіть маслом листковий рулет.

Поставте запікатися в духовку при температурі 220 С на 30 хв.

скачати рулет

Як тільки тісто підрум’яниться, можна буде присипати штрудель з грибами тертим твердим сиром і відправити запікатися ще на пару хвилин, щоб сир встиг розплавитися.

Штрудель з грибами готовий

Прикрасьте штрудель краплями бальзамічного оцту і тертим пармезаном.

грибний штрудель

Обов’язково подавайте блюдо гарячим, щоб можна було насолодитися хрусткою скоринкою штруделя і найніжнішої начинкою з грибів, сиру і ароматних трав.

Смачного!