Для того щоб приготувати ніжний, смачний і дуже ароматний домашній хліб з сиром і сухими травами вам не доведеться прикладати масу зусиль, адже ми будемо пекти хліб в хлібопічці. Сирний хліб можна так само спекти в духовці, не змінюючи рецепт і склад інгредієнтів.
Для користі частина всієї норми борошна замініть цільнозерновий, кукурудзяної або вівсяної. Сир можна вибрати будь-який, ми в покроковому фото рецепті пропонуємо використовувати м’який білий сир Деліс, добре себе поведе і Рікотта.
Хліб з сиром
Сирний хліб ідеально підійде для сніданку, тости або бутерброди з цим хлібом сподобаються і дітям і дорослим.
Для приготування булки хліба вагою близько 1000 г вам будуть потрібні
Складові:
- Вода – 340 мл,
- Сіль – 2 ч. Ложки,
- Борошно кукурудзяне – 130 грам,
- Пшеничне борошно – 430 грам,
- Сухі пекарські дріжджі – 1,5 ч. Ложки,
- Сухий майоран або інші трави – 1,5 ст. ложки,
- М’який чи твердий сир – 100 грам.
Процес приготування:
Перед тим як спекти хліб в хлібопічці, підготуйте всі необхідні інгредієнти. Обов’язково скористайтеся вагами.
Тепер почніть закладку в чашу саме в тій послідовності, яка відповідає вашій моделі хлібопічки. Найголовніше, щоб дріжджі і вода не стикалися. М’який сирок розкришити руками, а твердий порізати шматочками або натерти на тертці.
Якщо ви хочете щоб у готовому хлібці зустрічалися вкраплення сиру, то його слід додавати в тісто після першого замісу або після сигналу, який зазвичай сповіщає про момент включення в тісто добавок (родзинок, горіхів або шоколаду). Я додала сир відразу з усіма інгредієнтами, тим самим він повністю розмішався і рівномірно розподілився по всьому тесту.
Закрийте кришку хлібопічки і виберіть програму, вага хліба і необхідний вам колір скоринки. Залишиться тільки натиснути кнопку «Пуск».
Після прозвучанія сигналу про завершення програми, витягніть ароматний хліб з контейнера і залиште його трохи охолонути.
Потім наріжте і подайте до столу, за яким вже зібралися охочі зняти пробу. Якщо у вас немає кукурудзяного борошна, можна замінити її цільнозерновий або ж просто використовувати звичайну пшеничне борошно.
Як приготувати хліб з сиром в духовці
Власне, весь процес аналогічний. Щоб замісити тісто вручну, змішайте швидкодіючі дріжджі і борошно. Окремо з’єднайте рідкі продукти, змішайте з цукром, сіллю і спеціями. Поступово підмішувати борошно, а потім додайте сир. Залиште вистаїваться на 1 годину в теплому місці. Потім тісто обомніте, заповніть їм змащену форму для хліба, дайте ще 30 хвилин постояти відправляйте в уже прогріту духовку. Випікайте при 180 градусах до готовності.
Приємного вам апетиту!