Булочки з листкового тіста рецепти

Справа була ввечері, чай пити було ні з чим. … Ось так і народилася ідея зробити фруктові кошики з полуницею, бананом і яблуком. Все, що знадобилося для їх приготування, знайшлося у мене в будинку, зокрема – в морозилці. Закликаю всіх господинь мати в морозилці запас листкового дріжджового тіста й морожених фруктів, і тоді питання з приготуванням солодкого до чаю буде вирішене. Причому, за нетривалий час, так як готуються булочки з листкового тесу не тільки просто, але й швидко, що, часом, буває необхідно.

Булочки з листкового тіста у вигляді кошичків з солодкою начинкою

Кошики з листкового тіста

Порадувати своїх домочадців смачною випічкою – це значить, доставити радість і собі. І неважливо, що це – шоколадний торт або фруктовий салат, витончені тістечка або простенький десерт. Просто готуємо з любов’ю! Наш покроковий фото рецепт подасть вам ідею і відповість на питання що можна приготувати з листкового тіста. Крім яблук та ягід полуниці слойки можна зробити з куркою, грибами, фаршу з відвареного м’яса і подати у вигляді наслідках пиріжків до перших страв.

як приготувати булочки з листкового тіста з кремом і фруктами

  • готове листкове тісто;
  • 250 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.л. борошна;
  • 150 г цукру;
  • полуниця заморожена 150 г;
  • 1 банан;
  • 1 яблуко.

В нержавіючої каструльці кип’ятимо молоко.

закип'ятити молоко

100 г цукру висипаємо в глибоку ємність, додаємо туди 2 жовтки. Всипаємо борошно.

Цукор яєчний жовток

Ретельно перемішуємо суміш.

Яєчна суміш з цукром

Молоко знімаємо з плити і тоненькою цівкою вливаємо в яєчно-цукрову суміш. Відразу ж гарненько перемішуємо, щоб не було грудочок, і яйця не згорнулися.

Молоко в яєчно-цукрову суміш

Знову переливаємо всю суміш в каструльку і ставимо на вогонь.

Яєчно-молочна суміш

Весь час перемішуємо заварний крем на молоці, щоб він не підгорів. Вимикаємо вогонь, коли крем стане густої консистенції.

Заварний крем на молоці

Заздалегідь розморожені тісто тонко розгортаємо.

Розкатати тісто

Нарізаємо на 12 квадратів (кількість квадратів дорівнює кількості форм х на 2).

Нарізати тісто на квадрати

У форму викладаємо тісто.

Тісто у формі

Ставимо в духовку на 5-7 хвилин, щоб тісто трохи пропеклося. В цей час займаємося начинкою.
Полуницю споліскуємо водою і дрібно нарізаємо.

полуницю розрізати

Нарізаємо банан.

порізати банан

І яблуко, попередньо очистивши його від шкірки.

Подрібнити очищене від шкірки яблуко

Змішуємо наші фрукти і посипаємо 50 г цукру.

Фруктова суміш цукор

Дістаємо форми з духовки. Викладаємо в кошики фруктову суміш.

Фруктова суміш кошики

І зверху накладаємо заварний крем.

Заварний крем в кошики

Залишилися квадратиками тесту накриваємо кошики.

Кошики з фруктовою начинкою

Змащуємо кошики зверху збитим жовтком.

Випічка з листкового тіста

Випікаємо в духовці близько 10-15 хвилин.

Булочки з листкового тіста

Для таких фруктових кошиків підуть будь-які фрукти. Можна брати свіжі, можна – заморожені.
До речі, що залишилися фрукти можна змішати з заварним кремом і подавати як самостійний десерт, діти змітають все за пару хвилин.

Про цікавий рецепт випічки з листкового тіста розповіла Лілія Симонова, фото автора.

Рецепт № 2

Полуниця – найсмачніша і поширена літня ягода. У червні самий пік її збору. Іноді її таку кількість, що є її в чистому вигляді набридає. Тоді ми починаємо згадувати рецепти пирогів і булочок з полуницею. Сьогодні поділюся з вами одним дуже простим рецептом приготування листкових булочок з цією ягодою.

Деякі господині вважають покупку готового тіста чимось кримінальним. Але я абсолютно не поділяю цієї думки і думаю, що іноді це просто не замінна річ, адже воно так економить наш дорогоцінний час.

Листкові булочки з ягодами полуниці

Булочки з полуницею

Для приготування смачної випічки знадобляться

Складові:

  • 1 пачка готового листкового дріжджового тіста,
  • 500 г свіжої полуниці або інших ягід,
  • 1 яйце для змащування булочок,
  • 75 г цукрового піску.

Процес приготування:

Листкове тісто полуниця рецептРозморозити тісто відповідно до інструкцій на упаковці.

Полуниця рецепт випічкиНарізати полуницю довільними шматочками, але не дуже дрібними. Або підготувати інші ягоди (малину, смородину, вишню без кісточок).

Тонко розкачати листкове тістоРозкачуємо тісто. Катаємо його, щоб утворився прямокутник в два рази більше початкового.

Слойки з полуницеюНарізаємо тісто на квадрати приблизно 7 на 7 см. Але можете самі вибирати розмір, який вам більше подобається. Викладаємо на квадрат тесту кілька шматочків полуниці і посипаємо чайною ложкою цукру.

Рецепт листкових булочокНакриваємо зверху другим квадратом тесту,

Рецепт булочок з листкового тістадобре Придавлюємо краю, а потім вирізаємо склянкою коло. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Як приготувати листкові булочкиА тим часом змащуємо наші майбутні булочки збитим яйцем по всій поверхні. Ставимо вироби в духовку хвилин на 15-20. Булочки будуть готові, коли тісто гарненько підрум’яниться. Готові і остиглі булочки з полуницею посипаємо цукровою пудрою.

Домашні булочки з ягодами відлітаю моментально!

За рецепт і фото дякуємо Аліну.

Смачного.