Справа була ввечері, чай пити було ні з чим. … Ось так і народилася ідея зробити фруктові кошики з полуницею, бананом і яблуком. Все, що знадобилося для їх приготування, знайшлося у мене в будинку, зокрема – в морозилці. Закликаю всіх господинь мати в морозилці запас листкового дріжджового тіста й морожених фруктів, і тоді питання з приготуванням солодкого до чаю буде вирішене. Причому, за нетривалий час, так як готуються булочки з листкового тесу не тільки просто, але й швидко, що, часом, буває необхідно.
Булочки з листкового тіста у вигляді кошичків з солодкою начинкою
Порадувати своїх домочадців смачною випічкою – це значить, доставити радість і собі. І неважливо, що це – шоколадний торт або фруктовий салат, витончені тістечка або простенький десерт. Просто готуємо з любов’ю! Наш покроковий фото рецепт подасть вам ідею і відповість на питання що можна приготувати з листкового тіста. Крім яблук та ягід полуниці слойки можна зробити з куркою, грибами, фаршу з відвареного м’яса і подати у вигляді наслідках пиріжків до перших страв.
як приготувати булочки з листкового тіста з кремом і фруктами
- готове листкове тісто;
- 250 мл молока;
- 3 яйця;
- 1 ст.л. борошна;
- 150 г цукру;
- полуниця заморожена 150 г;
- 1 банан;
- 1 яблуко.
В нержавіючої каструльці кип’ятимо молоко.
100 г цукру висипаємо в глибоку ємність, додаємо туди 2 жовтки. Всипаємо борошно.
Ретельно перемішуємо суміш.
Молоко знімаємо з плити і тоненькою цівкою вливаємо в яєчно-цукрову суміш. Відразу ж гарненько перемішуємо, щоб не було грудочок, і яйця не згорнулися.
Знову переливаємо всю суміш в каструльку і ставимо на вогонь.
Весь час перемішуємо заварний крем на молоці, щоб він не підгорів. Вимикаємо вогонь, коли крем стане густої консистенції.
Заздалегідь розморожені тісто тонко розгортаємо.
Нарізаємо на 12 квадратів (кількість квадратів дорівнює кількості форм х на 2).
У форму викладаємо тісто.
Ставимо в духовку на 5-7 хвилин, щоб тісто трохи пропеклося. В цей час займаємося начинкою.
Полуницю споліскуємо водою і дрібно нарізаємо.
Нарізаємо банан.
І яблуко, попередньо очистивши його від шкірки.
Змішуємо наші фрукти і посипаємо 50 г цукру.
Дістаємо форми з духовки. Викладаємо в кошики фруктову суміш.
І зверху накладаємо заварний крем.
Залишилися квадратиками тесту накриваємо кошики.
Змащуємо кошики зверху збитим жовтком.
Випікаємо в духовці близько 10-15 хвилин.
Для таких фруктових кошиків підуть будь-які фрукти. Можна брати свіжі, можна – заморожені.
До речі, що залишилися фрукти можна змішати з заварним кремом і подавати як самостійний десерт, діти змітають все за пару хвилин.
Про цікавий рецепт випічки з листкового тіста розповіла Лілія Симонова, фото автора.
Рецепт № 2
Полуниця – найсмачніша і поширена літня ягода. У червні самий пік її збору. Іноді її таку кількість, що є її в чистому вигляді набридає. Тоді ми починаємо згадувати рецепти пирогів і булочок з полуницею. Сьогодні поділюся з вами одним дуже простим рецептом приготування листкових булочок з цією ягодою.
Деякі господині вважають покупку готового тіста чимось кримінальним. Але я абсолютно не поділяю цієї думки і думаю, що іноді це просто не замінна річ, адже воно так економить наш дорогоцінний час.
Листкові булочки з ягодами полуниці
Для приготування смачної випічки знадобляться
Складові:
- 1 пачка готового листкового дріжджового тіста,
- 500 г свіжої полуниці або інших ягід,
- 1 яйце для змащування булочок,
- 75 г цукрового піску.
Процес приготування:
Розморозити тісто відповідно до інструкцій на упаковці.
Нарізати полуницю довільними шматочками, але не дуже дрібними. Або підготувати інші ягоди (малину, смородину, вишню без кісточок).
Розкачуємо тісто. Катаємо його, щоб утворився прямокутник в два рази більше початкового.
Нарізаємо тісто на квадрати приблизно 7 на 7 см. Але можете самі вибирати розмір, який вам більше подобається. Викладаємо на квадрат тесту кілька шматочків полуниці і посипаємо чайною ложкою цукру.
Накриваємо зверху другим квадратом тесту,
добре Придавлюємо краю, а потім вирізаємо склянкою коло. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
А тим часом змащуємо наші майбутні булочки збитим яйцем по всій поверхні. Ставимо вироби в духовку хвилин на 15-20. Булочки будуть готові, коли тісто гарненько підрум’яниться. Готові і остиглі булочки з полуницею посипаємо цукровою пудрою.
Домашні булочки з ягодами відлітаю моментально!
За рецепт і фото дякуємо Аліну.
Смачного.