Фарширований болгарський перець



Фарширований болгарський перець рецепт приготування
Фарширований болгарський перець – смачний домашній рецепт приготування. Перець фарширується начинкою з м’яса, рису і картоплі. У літню пору для фаршированих перців, звичайно, використовується свіжі плоди, ну а взимку можна використовувати заморожений болгарський перець, очищений від насіння і плодоніжок. Що ми зараз і зробимо.

Складові:

  • Перець болгарський заморожений або свіжий (у мене заморожений) – 16 шт.
  • Свинина (лопатка) – 1 кг. (Для фаршу)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Для фаршу)
  • Картопля – 1 шт. (Для фаршу)
  • Часник – 2 зубчики. (Для фаршу)
  • Яйце – 2 шт. (Для фаршу)
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком. (Для фаршу)
  • Рис (відварений до напівготовності) – 1,5 ст. (Для додавання в м’ясну начинку)
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. (Для засмажкою)
  • Морква – 1-2 шт. (Для засмажкою)
  • Кетчуп (або томатну пасту) – 5-6 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 2 ст.л. (Для підливи)
  • Зелень – (у мене заморожена) – 3-4 ст.л.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

перець болгарський фарширований з м'ясомПриготуємо фарш: м’ясо ретельно миємо, ріжемо на шматки, і пропускаємо через м’ясорубку з цибулею, картоплею і часником.

Фарширований болгарський перецьРис, доведений по напівготовності, відкидаємо на друшляк (щоб вода стекла), додаємо в фарш і ще раз добре вимішуємо. В отриманий фарш зі свинини додаємо яйця, сіль і перець за смаком.

фарширований болгарський перець з фаршемДобре перешиваємо всі інгредієнти.

фарширований болгарський перець замороженийГотуємо для фарширування солодкий болгарський перець. Моєму його, зрізаємо плодоніжки разом з частиною м’якоті, видаляємо серцевину з насінням. У цьому рецепті для фарширування використовується заморожений болгарський перець. Розморожувати перед фарширування начинки перець не потрібно, інакше він раскиснет.

Фарширований болгарський перецьПочинаємо начиняти перці, щільно утрамбовувавши м’ясо.

Укладаємо фаршировані перчики в каструлю.

фарширований болгарський перець з овочамиЗаливаємо перці з фаршем водою або бульйоном (трохи подсаливаем, не забуваючи про те, що зажарку ми також будемо солити) і ставимо на вогонь. Коли почне з’являтися піна, всю її знімаємо.

В цей час приготуємо заправку для фаршированих перців: на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо нарізану цибулю і моркву, солимо за смаком і доводимо зажарку майже до готовності.

Коли овочі готові – викладаємо на перці.

Фарширований болгарський перець рецепт приготуванняВ ½ склянки з водою розводимо борошно (щоб не було грудочок) і виливаємо в бульйон. Він повинен злегка загуснути і наші фарширований болгарські перці вийдуть зі смачним соусом, а не просто в бульйоні.
Додаємо до фаршированого перцю кетчуп (влітку його можна замінити на сік свіжих помідорів) або томатний сік, лавровий лист, зелень, накриваємо кришкою і ставимо гасити до повної готовності хвилин на 30-40.

фарширований болгарський перець в томатному соусіСмачний домашній фарширований болгарський перець в томатному соусі на нашу рецептом готовий!

фарширований болгарський перець з рисом в мультиварціПоки варилися наші перчики, я приготувала на гарнір рис в мультиварці з вершковим маслом, який вийшов дуже смачним і розсипчастим.

Рис в мультиварці Панасонік готується на програмі "Гречка" або "Молочна каша", в першому випадку він виходить розсипчастим, у другому схожий на безмолочну кашу. Пропорції води і рису 2: 1. Подавала перці з гарніром з рису і смачною підливою.

Приємного вам апетиту!!!