Фарширований болгарський перець – смачний домашній рецепт приготування. Перець фарширується начинкою з м’яса, рису і картоплі. У літню пору для фаршированих перців, звичайно, використовується свіжі плоди, ну а взимку можна використовувати заморожений болгарський перець, очищений від насіння і плодоніжок. Що ми зараз і зробимо.
Складові:
- Перець болгарський заморожений або свіжий (у мене заморожений) – 16 шт.
- Свинина (лопатка) – 1 кг. (Для фаршу)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Для фаршу)
- Картопля – 1 шт. (Для фаршу)
- Часник – 2 зубчики. (Для фаршу)
- Яйце – 2 шт. (Для фаршу)
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком. (Для фаршу)
- Рис (відварений до напівготовності) – 1,5 ст. (Для додавання в м’ясну начинку)
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. (Для засмажкою)
- Морква – 1-2 шт. (Для засмажкою)
- Кетчуп (або томатну пасту) – 5-6 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 2 ст.л. (Для підливи)
- Зелень – (у мене заморожена) – 3-4 ст.л.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Приготуємо фарш: м’ясо ретельно миємо, ріжемо на шматки, і пропускаємо через м’ясорубку з цибулею, картоплею і часником.
Рис, доведений по напівготовності, відкидаємо на друшляк (щоб вода стекла), додаємо в фарш і ще раз добре вимішуємо. В отриманий фарш зі свинини додаємо яйця, сіль і перець за смаком.
Добре перешиваємо всі інгредієнти.
Готуємо для фарширування солодкий болгарський перець. Моєму його, зрізаємо плодоніжки разом з частиною м’якоті, видаляємо серцевину з насінням. У цьому рецепті для фарширування використовується заморожений болгарський перець. Розморожувати перед фарширування начинки перець не потрібно, інакше він раскиснет.
Починаємо начиняти перці, щільно утрамбовувавши м’ясо.
Укладаємо фаршировані перчики в каструлю.
Заливаємо перці з фаршем водою або бульйоном (трохи подсаливаем, не забуваючи про те, що зажарку ми також будемо солити) і ставимо на вогонь. Коли почне з’являтися піна, всю її знімаємо.
В цей час приготуємо заправку для фаршированих перців: на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо нарізану цибулю і моркву, солимо за смаком і доводимо зажарку майже до готовності.
Коли овочі готові – викладаємо на перці.
В ½ склянки з водою розводимо борошно (щоб не було грудочок) і виливаємо в бульйон. Він повинен злегка загуснути і наші фарширований болгарські перці вийдуть зі смачним соусом, а не просто в бульйоні.
Додаємо до фаршированого перцю кетчуп (влітку його можна замінити на сік свіжих помідорів) або томатний сік, лавровий лист, зелень, накриваємо кришкою і ставимо гасити до повної готовності хвилин на 30-40.
Смачний домашній фарширований болгарський перець в томатному соусі на нашу рецептом готовий!
Поки варилися наші перчики, я приготувала на гарнір рис в мультиварці з вершковим маслом, який вийшов дуже смачним і розсипчастим.
Рис в мультиварці Панасонік готується на програмі "Гречка" або "Молочна каша", в першому випадку він виходить розсипчастим, у другому схожий на безмолочну кашу. Пропорції води і рису 2: 1. Подавала перці з гарніром з рису і смачною підливою.
Приємного вам апетиту!!!