А ви коли-небудь пробували апельсиновий кекс з фініками? Якщо немає, то обов’язково радимо вам його приготувати. Це просто «Чудо», а не кекс: повітряний і ароматний. А якщо спекти його не в кексніце, а у вигляді пирога і прошарками кремом, вийде торт, який буде танути в роті.
Інгредієнти для приготування цієї домашньої випічки цілком доступні. Сподіваємося, що ви обов’язково скористаєтеся цим простим рецептом.
У представленому фото рецепті для приготування використовується мультиварка. Як ви знаєте, форма чаші у неї стандартна, тому наша випічка з фініками і апельсинами буде більше схожим на пиріг.
Пиріг з фініками в мультиварці
Складові:
- Яйце куряче – 3 штуки,
- Апельсин (великий) – 1 штука,
- Маргарин або вершкове масло – 160 грам,
- Борошно пшеничне – 260 грам,
- Цукровий пісок – 150 грам,
- Ванілін – за смаком,
- Сода – 1 чайна ложка (гашене оцтом),
- Фініки 8-10 штук.
Процес приготування:
Один великий і стиглий апельсин потрібно пропустити через м’ясорубку. Блендер теж спростить завдання, якщо цитрусовий плід нарізати спочатку шматочками.
Маргарин (вершкове масло) потрібно розтопити до теплого стану в мікрохвильовці.
У глибокій мисці збиваємо яйця до густої піни. Потім до них додаємо цукровий пісок і ванілін. Збиваємо все міксером протягом 4-5 хвилин. Далі вливаємо розтоплений маргарин (вершкове масло) і подрібнений з цедрою апельсин. Все добре перемішуємо.
На невеликі шматочки нарізаємо фініки, видаливши із сухофруктів кісточки, кладемо їх в миску. Якщо фініки сухі і дуже жорсткі, то попередньо їх потрібно залити окропом і залишити на 10-15 хвилин.
У самому кінці додаємо соду (гашене оцтом) і просіяне через сито пшеничну муку. Тісто має вийти без грудочок. Його можна на повільній швидкості вимісити міксером.
Чашу змащуємо маргарином, викладаємо в неї тісто. Випікаємо апельсиновий кекс з фініками в мультиварці на режимі «Випічка» протягом 65 хвилин. Час випікання залежить від потужності мультиварки, ці рекомендації були направлені для Панасоніка потужністю 670 Вт. Для духовки час приготування 35-40 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Коли прилад просигналить, відкриваємо кришку і прямо в мультиварці охолоджуємо пиріг, відключивши підігрів.
Потім виймаємо його за допомогою кошики пароварки, посипаємо цукровою пудрою.
За рецепт дякуємо Юлію Астаф’єву.
Приємного апетиту і хороших рецептів!Ще в мультиварці виходить дуже смачний – МОРКВЯНИЙ КЕКС – >>