У моїй родині буряк займає гідне місце серед всіх продуктів харчування. З цим корисним коренеплодом я готую різноманітні салати, вінегрет за класичним рецептом, варю борщ і роблю заготовки. А недавно я придумала новий рецепт. Бурякова ікра з морквою, яку сьогодні представляю увазі моїх читачів, готується в якості закуски. До складу ікри входять тільки буряк, морква, томатна паста і вершкове масло. А решта з перелічених продуктів використовуються для прикраси готового блюда. В пост вершкове масло можна виключити або замінити рослинним, коли воно дозволено в пісні дні.
бурякова ікра
рецепт з морквою, горіхами і родзинками
Складові:
- 2 невеликих буряка;
- одна велика морква вагою близько 150 г;
- вершкове масло;
- натуральна томатна паста;
- родзинки;
- 1 велике або 2 маленьких солодких червоних яблука.
грецькі горіхи;
Процес приготування:
Спочатку я відварюю буряк. Остигнули коренеплоди очищаю і натираю їх на самій дрібній тертці.
Потім подрібнюю за допомогою терки морква.
У нержавіючу каструлю з товстим дном кладу шматочок вершкового масла (приблизно 2 ст. Ложки), розігріваю його на маленькому вогні до рідкого стану, і потім кладу в каструлю подрібнену моркву. Додавши трохи води, я тушу морква близько 7-10 хвилин. Весь цей час помішують її.
Тепер, коли морква майже готова, я додаю до неї подрібнену буряк, столову ложку натуральної томатної пасти без барвників (зазвичай я використовую пасту «Чумак»). Солю ікру, знову доливаю трохи води і все перемішую. Після цього тушу ікру до повної готовності, поки не випарується зайва волога. І знову її потрібно постійно помішувати.
Хвилин через 10 ікра з буряка і моркви буде готова.
Яблука, горіхи та родзинки не тільки служать прикрасою страви, вони надають буряково-морквяного закусці особливий смак. І я давно помітила, що буряк відмінно поєднується з родзинками. Яблука краще взяти домашні, у них більш насичений смак і особливий аромат. Їх я нарізаю шматочками і укладаю по краю блюда.
Потім в центрі викладаю ікру, надаючи їй круглу форму. Ізюм промиваю, обсушую і прикрашаю зверху. На середину кладу половинку ядра волоського горіха (дивіться фото).
З перерахованих продуктів виходить 2 або 3 порції смачної і дуже корисною буряково-морквяного ікри.
Автор рецепта і фото Кімова Анна.