Паштет з баклажанів з горіхами



Паштет з баклажанів з волоськими горіхами: подібний рецепт є в багатьох країнах світу! Наприклад, єврейський варіант, який покликаний замінити смак печінкового паштету, готується з печених баклажанів з горіхами і яйцями., Бабагануш, популярний на Близькому Сході і деяких Середземноморських країнах, включає в себе пасту тахині, лимон і йогурт., Приблизно так само готується грузинський паштет, але без кунжутної пасти. У литовському варіанті, баклажанну ікру роблять з соком цибулі! У грецькому – з сиром фета. Одним словом, все рецепти схожі, але при цьому мають невеликі відмінності, які привносять страви унікальність, особливий смак.

Паштет з баклажанів з горіхами

Ви також можете розбавити стандартні інгредієнти на свій смак, наприклад, спробуйте додати в баклажанний паштет улюблені спеції.

Що потрібно:

  • 2 баклажана
  • 100 гр. волоських горіхів або 1/2 склянки
  • 2 ст. л. сметани або вершків (можна рослинні або зовсім виключити з рецепту)
  • 2 зубчики часнику
  • спеція кумін за смаком
  • 1 ч. Л. паприки
  • 1/2 ч. Л. червоного перцю
  • свіжа або сушена петрушка
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Паштет з печених баклажанів

Підготувати овочі.

очищені баклажани

Баклажани розрізаємо навпіл, загортаємо в фольгу і відправляємо запікатися в духовку до повного розм’якшення.

нарізані баклажани

Волоські горіхи дрібно дробу в ступці (або за допомогою блендера або кухонного комбайна). Часник дрібно рубаємо. Збиваємо блендером сметану, м’якоть баклажанів, горіхи, часник, всі спеції і рослинне масло.

eggplants-03

Збивати баклажани до однорідної маси.

Орехово-баклажанная ікра

Додаємо свіжу або сушену зелень. Сіль і перець. Ретельно змішуємо.

Баклажаннаяікра з горіхами

Готову ікру з баклажанів з горіхами можна перекласти в скляну баночку і дати їй охолонути. Через пару годин можна подавати на стіл.

Термін зберігання 1-3 дні в прохолодному місці.

Смачного!