Паштет з баклажанів з волоськими горіхами: подібний рецепт є в багатьох країнах світу! Наприклад, єврейський варіант, який покликаний замінити смак печінкового паштету, готується з печених баклажанів з горіхами і яйцями., Бабагануш, популярний на Близькому Сході і деяких Середземноморських країнах, включає в себе пасту тахині, лимон і йогурт., Приблизно так само готується грузинський паштет, але без кунжутної пасти. У литовському варіанті, баклажанну ікру роблять з соком цибулі! У грецькому – з сиром фета. Одним словом, все рецепти схожі, але при цьому мають невеликі відмінності, які привносять страви унікальність, особливий смак.
Ви також можете розбавити стандартні інгредієнти на свій смак, наприклад, спробуйте додати в баклажанний паштет улюблені спеції.
Що потрібно:
- 2 баклажана
- 100 гр. волоських горіхів або 1/2 склянки
- 2 ст. л. сметани або вершків (можна рослинні або зовсім виключити з рецепту)
- 2 зубчики часнику
- спеція кумін за смаком
- 1 ч. Л. паприки
- 1/2 ч. Л. червоного перцю
- свіжа або сушена петрушка
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Паштет з печених баклажанів
Підготувати овочі.
Баклажани розрізаємо навпіл, загортаємо в фольгу і відправляємо запікатися в духовку до повного розм’якшення.
Волоські горіхи дрібно дробу в ступці (або за допомогою блендера або кухонного комбайна). Часник дрібно рубаємо. Збиваємо блендером сметану, м’якоть баклажанів, горіхи, часник, всі спеції і рослинне масло.
Збивати баклажани до однорідної маси.
Додаємо свіжу або сушену зелень. Сіль і перець. Ретельно змішуємо.
Готову ікру з баклажанів з горіхами можна перекласти в скляну баночку і дати їй охолонути. Через пару годин можна подавати на стіл.
Термін зберігання 1-3 дні в прохолодному місці.
Смачного!