Рулети з баклажанів з сиром і часником – це дуже проста, але в той же час дуже смачна річна закуска. Смажені скибочки синенькі легко згортаються в рулет, хоча таку закуску можна приготувати трохи іншим способом – запекти половинки баклажанів з часником в духовці без попередньої нарізки і обсмажування, так вийде менш жирно і швидше.
Рулетики з баклажанів з сиром виходять дуже ніжними, соковитими і в міру пікантними. А ще таку закуску можна подавати в теплому вигляді, а можна і в холодному. А якщо хочеться трохи змінити начинку, то спробуйте зробити баклажани по-грузинськи, всередину яких загортається паста з мелених волоських горіхів, зелені і часнику.
Взагалі, «сині» хороші для того, щоб готувати з них подібні закуски у вигляді рулетів – вони добре смажаться, а потім добре і акуратно згортаються і тримають форму. У підсумку таке блюдо виглядає апетитно і привабливо. О, а скільки начинки можна придумати для подібної закуски – якщо проявити трохи фантазії, то готувати рулети з різними начинками можна до кінця баклажанового сезону.
Складові:
- Баклажани – 2 шт.
- Сир – 300 г
- Борошно – для панірування
- Масло – для смаження
- Сіль за смаком
- Часник – 3-5 зубків
- Сметана – 2 ст.л.
Як приготувати рулети з баклажанів з сиром
Баклажани порізала уздовж на не дуже товстенькі язички (3-5 мм).
Обваляти в пшеничному борошні і на розжареній олії обсмажити з двох сторін.
Потім посолила кожен язичок.
Часник почистила і натерла на дрібній тертці.
Сир (я брала плавлений з вершковим смаком) теж пустила на дрібну тертку.
Додала сметану, підсолила і перемішала.
На край язичка виклала сирну суміш.
Згорнула рулетом.
І так вчинила зі всіма язичками.
Ось і все, смачна і пікантна закуска з баклажанів з сиром готова!
Смачного!