Досвідчені господині добре знають, що навіть при одній і тій же технології приготування їжі, по одному рецепту, часто виходить різний смак. Особливо це відноситься до популярного першої страви – борщу. Щоб він вийшов смачним і поживним, необхідно взяти найсвіжіші продукти. На борщі можна економити. Тільки тоді можна добре годувати свою сім’ю і добитися слави найкращою кулінаркі. Сьогодні я хочу поділитися секретом приготування борщу з кабачком. Борщ без капусти буде корисний для тих, кому доводиться виключити з раціону капусту і дотримуватися певної дієти. Свіжий кабачок в цьому випадку цілком може замінити звичний всім овоч.
Борщ без капусти
рецепт з кабачком
Борщ можна зварити двома способами: з піджаркою або без неї. У другому випадку виходить дієтичне блюдо. Технологія приготування нічим не буде відрізнятися від звичайної, тільки замість капусти у нас кабачок, замість піджарки з цибулею на олії овочі треба протушкувати з додаванням води, а вершкове масло кладеться в готову страву, щоб потрібні мікроелементи краще засвоїли. Якщо готувати такий борщ без м’яса в піст, масло просто виключіть.
Найбільш смачний борщ вдається, якщо в нього додати свіжі ґрунтові помідори. Але їх дозрівання довго чекати і вони швидко відходять. Як тільки похолодає, рослини перестають плодоносити. А якщо заправку для борщу на зиму не всі встигають закрити, приходить на допомогу магазинна томатна паста. Я віддаю перевагу пасту «Чумак». Саме вона здається мені натуральної, яка не має барвників, згущувачів тощо. Борщ з нею виходить відмінний.
Що потрібно для овочевого борщу:
Складові:
- молодий кабачок;
- томатна паста;
- картопля;
- буряк;
- морквина;
- петрушка;
- часник для (любителів гостренького);
- масло;
- перець солодкий червоний, або іншого кольору.
Процес приготування:
Порізану картоплю я кладу в холодну воду і даю закипіти. Поки він вариться, потрібно потерти на тертці моркву і буряк, нарізати кубиками соковитий червоний перчик, поставити овочі гаситися. Коли вони будуть практично готові, потрібно додати томатну пасту і протушкувати все разом ще 5 хвилин.
Проваривши картопля 15 хвилин, я кладу в каструлю порізану соломкою кабачок. Коли картопля і кабачок будуть готові, з’єдную їх з протушенние до повної готовності овочами: буряком, перцем і морквою.
Щоб борщ придбав незвичайний смак і наповнився вітамінами, я нарізаю свіжу петрушку (промиту і обсушену), додаю до готового блюда, відключаю вогонь. Одночасно з зеленню для особливого аромату кладу дрібно посічений ножем зубок часнику. Тепер треба, щоб все настоялося. А можна їсти відразу ж, зазвичай так і відбувається, тому що від каструльки поширюється надзвичайно апетитний запах.
Щоб овочевий борщ став не тільки вітамінним, а й дуже поживним, в тарілку я кладу чайну ложку вершкового масла і 20% сметану «Глечик» (місцевого виробництва, вона дуже схожа на домашній продукт).
Цей борщ я приготувала без цибулі, але якщо є в ньому необхідність, то відправте його варитися разом з картоплею. Цибулевий відвар дуже корисний.
Овочевий борщ без капусти приготувала Кімова Анна