Сьогодні готуємо густий зелений борщ в мультиварці. Борщ виходить дуже поживний, ситний і ароматний. Я готую такі борщі протягом усього літа, поки пізньої восени не закінчитися сезон щавлю. Цього літа я зважилася на експеримент. Я вирішила заморозити трохи нарізаного щавлю з зеленню. Взимку дізнаюся, що вийшло з цього. Адже вся моя сім’я навперебій біжить з тарілками, як тільки я говорю, що готовий зелений борщ в мультиварці, іншого зеленого борщу вони вже не визнають.
Зелений борщ в мультиварці
Продукти для зеленого борщу влітку знайдуться практично в кожному холодильнику.
Складові:
- 2-3 картоплі;
- 1 морквина;
- 1 літр води;
- трохи рослинного масла;
- 50 гр. свинячого сала;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 пучок щавлю;
- 2 великих курячих яйця;
- 2 столових ложки сметани для подачі;
- Кріп для подачі.
Процес приготування:
Морква трьом на дрібній тертці або ріжемо тонкими брусками. Вибираємо режим «жарка» (або «випічка») і смажимо в чаші мультиварки з рослинним маслом. Тим часом дрібно ріжемо цибулю і додаємо до морквині, яка злегка змінила колір. Разом смажимо ще 5 хвилин, кришку не закриваємо, не забуваємо помішувати.
Картопля в зелений борщ очистити і нарізати кубиками. Додаємо до заправки з пасеровані овочі в мультиварку.
Вливаємо 1 літр води. Стівен режим «Суп», вона розрахований на час приготування 1 годину. Якщо у вашій мультиварці немає такого режиму, скористайтеся програмою «гасіння».
Приготуємо загущувач для зеленого борщу. Для цих цілей використовують різні продукти, я перерахую лише ті, які підійдуть саме для нашого борщу.
Рисова крупа. Додати 3-4 столові ложки на початку приготування. Бажано чтобріс трохи перетравився.
Пшоняна крупа. Її додають вже готову в борщ, оптимально її розтерти з салом або вершковим маслом.
Манна крупа. Найдешевша, смачна і сама небажана. Про шкоду манки говорили багато. Якщо все ж ви зупинили свій вибір на ній, в зелений борщ її потрібно всипати 2-3 столові ложки за 5 хвилин до закінчення варіння. Додавати, добре перемішуючи бульйон.
Яйця. Їх додають як варені, так і сирі в борщ. При цьому можна додати і варені і сирі яйця, смак буде більш насиченим. Пропоную вибрати цей, найпростіший варіант.
Сало (затирка). Саме так називала сало для борщу моя бабуся. Для цього сало, бажано з морозилки, натерти на середній тертці. При бажанні додати нарізаний часник і все перемішати. Сало додавати в борщ за 3-5 хвилин до закінчення приготування. Це варіант теж нам підходить, так як будемо готувати борщ для дуже голодного чоловіка.
Зелений борщ в мультиварці варити майже до готовності. До того моменту, коли на дисплеї буде написано що до закінчення готування залишилося 7-10 хвилин. Далі будемо додавати загусники для борщу.
Сирі яйця перемішати виделкою. Влити в борщ, перемішуючи.
Бульйон стане набагато густіше. Через 2-3 хвилини додати сало.
Щавель в зелений борщ ріжемо крупно.
Всипати щавель в уже вимкненому чашу мультіваркі.Щавель кип’ятити не будемо, так нам не знадобитися багато щавлю, і борщ буде досить смачний.
Розлити густий смачний борщ по тарілках. Посипати дрібно нарізаним кропом. Цей густий борщ заправити сметаною, і його достатньо всього одну – іншу тарілку, щоб чоловік був ситий.
Тетяна АТВ приготувала зелений борщ в мультиварці і надіслала нам цей покроковий фото рецепт Приємного вам апетиту і хороших рецептів!