Чорничний пиріг «Любовний»

Дієтичний пиріг з чорницею: найпростіше пісне тісто без яєць, дріжджів і молочної продукції + соковита начинка зі свіжих (або заморожених) ягід чорниці. В якості начинки можна взяти також суміш сезонних ягід: чорниця, малина, вишня, чорна або червона смородина, стигла полуниця, суниця і так далі. Вибираючи суміш ягід, намагайтеся заздалегідь продумати співвідношення цукру: змішайте фрукти або ягоди в окремому посуді і спробуйте на смак., В тесті немає ніяких підсолоджувачів, тому весь смак пирога дасть начинка.

Чорничний пиріг

Для тесту на чорничний пиріг:

  • 2 склянки борошна (1 ст. – 200 мл.)
  • 100 мл. води (приблизно)
  • 70 мл. масла (традиційно використовується оливкова або інше без яскравого смаку і запаху)
  • дрібка солі

Для соковитою начинки:

  • 400 гр. чорниці свіжої або замороженої
  • цукор за смаком

Пісний пиріг з чорницею

Тісто створюється досить швидко, воно пісне, але при цьому смачне. Для приготування візьмемо 100 мл. води і близько 70 мл. рослинного масла, потім додамо маленьку щіпку солі (не більше 0.5 ч. л.), як прийнято вважати, вона підсилює смак, але це зовсім не обов’язково.

Після засипаємо близько 2 склянок (400 мл.) Борошна і гарненько помішувати тісто (воно має бути маслянистим, при цьому не особливо прилипати до рук), якщо необхідно, додаємо ще крапельку борошна на око.

Хто знає як готувати пельменное тісто (для вареників також), той впорається із завданням швидко.

Тісто для пирога

Дане тісто можна не наполягати, відразу приступаємо до готування.

Тісто розділимо на дві рівні половинки, одну розкачати під вашу форму для випікання.

Тісто у формі для випікання

З другої половини тесту робимо сердечка: розгортає тісто і використовуємо спеціальну форму, щоб зробити симпатичні сердечка (або інші фігури), пізніше викладемо їх на шар ягід.

вирізаємо сердечка

Засипаємо на тісто шар чорниці (або інших ягід), зверху щедро потрусити цукром (завжди можна замінити кленовим і сиропом агави, медом, а також іншими корисними замінниками цукру). Викладаємо красиво серця.

розкладаємо сердечка

Пиріг поміщаємо в розігріту духовку на тридцять хвилин, температуру виставимо стандартну – 180 градусів, для рум’янцю нічим змащувати не потрібно, масла в складі і так достатньо.

Відправляємо в духовку

Тісто не повинно підніматися, просто дочекайтеся поки скоринка стане рум’яною і хрусткою, а начинка добре пропечеться: цукор розтане, ягоди будуть м’якими і пустять сік.

Пиріг з чорниці з пісним тестом

Смачного!