Для того, щоб приготувати класичний німецький десерт по-Шварцвальдська зі свіжими вишнями на шоколадному бісквіті, нам знадобиться:
- 150 гр. свіжої вишні, очищеної від кісточок. Кілька Вишеньок можна залишити для прикраси.
- 50 мл. сухого червоного вина
- 2-3 ст.л. цукру
- 200 мл. сметани
- чорний шоколад без наповнювачів
- Шоколадний бісквіт – який можна приготувати самостійно або купити готовий в магазині.
<p>Для тесту на шоколадний бісквіт:
- 150 гр. борошна
- 225 гр. вершкового масла
- 175 гр. цукру
- 3 яйця
- 3 ст. л води або молока
- 50 гр. какао порошку
- 1 ч. Л. разрихрителя тесту
Для початку замісити тісто для шоколадного бісквіта. Вершкове масло порізати на не великі шматочки, розтопити на водяній бані. Зняти з вогню і розтерти топлене масло з цукровим піском. Збити яйця з порошком какао і водою (молоком) до піни. Як тільки масло з цукром охолоне, влити збиті яйця. Ретельно перемішати і замістити тісто з разрихрителя. Борошно додавати поступово і добре перемішувати, щоб не утворювалися грудочки. Випікати в духовці до готовності.
Вишню, очищену від кісточок, залити червоним вином, додати цукор і прокип’ятити 2-3 хв. на слабкому вогні. Повинен вийти вишневий сироп, з не яскраво вираженим смаком вина.
Шоколад натерти на тертці. Бісквіт покришити або поламати на дрібні шматочки і викласти на дно креманок або красивих келихів. Зверху бісквіта викласти ягоди і залити сиропом, буквально 2-3 ст. ложки. Далі шар сметани.
Присипати все тертим шоколадом і прикрасити свіжою ягідкою вишні. Торт або десерт по-Шварцвальдська готовий. Смачного!
Якщо ви любите шоколадні десерти, тоді не забудьте здивувати своїх гостей оригінальним рецептом мусу з чорного хліба з шоколадом і цедрою лимона!