Десерт по-Шварцвальдська з вишнею



Для того, щоб приготувати класичний німецький десерт по-Шварцвальдська зі свіжими вишнями на шоколадному бісквіті, нам знадобиться:

  • 150 гр. свіжої вишні, очищеної від кісточок. Кілька Вишеньок можна залишити для прикраси.
  • 50 мл. сухого червоного вина
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 200 мл. сметани
  • чорний шоколад без наповнювачів
  • Шоколадний бісквіт – який можна приготувати самостійно або купити готовий в магазині.

<p>Для тесту на шоколадний бісквіт:

  • 150 гр. борошна
  • 225 гр. вершкового масла
  • 175 гр. цукру
  • 3 яйця
  • 3 ст. л води або молока
  • 50 гр. какао порошку
  • 1 ч. Л. разрихрителя тесту

Для початку замісити тісто для шоколадного бісквіта. Вершкове масло порізати на не великі шматочки, розтопити на водяній бані. Зняти з вогню і розтерти топлене масло з цукровим піском. Збити яйця з порошком какао і водою (молоком) до піни. Як тільки масло з цукром охолоне, влити збиті яйця. Ретельно перемішати і замістити тісто з разрихрителя. Борошно додавати поступово і добре перемішувати, щоб не утворювалися грудочки. Випікати в духовці до готовності.

шоколадний бісквіт

Вишню, очищену від кісточок, залити червоним вином, додати цукор і прокип’ятити 2-3 хв. на слабкому вогні. Повинен вийти вишневий сироп, з не яскраво вираженим смаком вина.

сироп з вишень

Шоколад натерти на тертці. Бісквіт покришити або поламати на дрібні шматочки і викласти на дно креманок або красивих келихів. Зверху бісквіта викласти ягоди і залити сиропом, буквально 2-3 ст. ложки. Далі шар сметани.

викласти шарами

Присипати все тертим шоколадом і прикрасити свіжою ягідкою вишні. Торт або десерт по-Шварцвальдська готовий. Смачного!

Вишневий пиріг

Якщо ви любите шоколадні десерти, тоді не забудьте здивувати своїх гостей оригінальним рецептом мусу з чорного хліба з шоколадом і цедрою лимона!