Домашній торт – це завжди дуже смачно! А так як такий торт ніколи не містить консервантів і приготований з натуральних і свіжих продуктів, то можна сказати, і корисно. Шоколадний бісквіт з шоколадним кремом з домашньої сметани виходить настільки смачним, що не нудотним і легким, що жоден торт з супермаркету не може і близько з ним зрівнятися. А якщо включити фантазію і ще й красиво його прикрасити, то можна вбити наповал своїх гостей до того, як вони спробують цей шедевр. Дуже рекомендуємо читачам сайту Хороші рецепти приготувати цей шоколадний десерт. Торт шалено смачний!
Шоколадний бісквіт рецепт з фото крок за кроком
простий і вдалий рецепт бісквіта для шоколадного торта з кремом
бісквіт:
- борошно – 1 ст.,
- яйця – 5 шт.,
- цукор – 1 ст.,
- какао – 3 ст.л.,
- розпушувач – 1 ч.л.
фрукти:
- банан – 1/2 шт.,
- ківі – 1 шт.
просочення:
- вода – 9 ст.л.,
- цукор – 4 ст.л.,
- коньяк – 50 мл.
крем:
- сметана домашня – 300 г,
- цукор – 2 ст.л.,
- чорний шоколад – 60 г,
- вершки (20%) – 50 мл.
прикраса:
- шоколадні цукерки – жменя.
Як спекти бісквіт в духовці
Відокремити білки від жовтків. Білки помістити в чашу міксера і збивати на максимальній швидкості до утворення пишної піни.
Поступово додаючи цукор, продовжувати збивати білки, поки цукор повністю розчиниться, і білки сформують блискучу тугу масу.
Потім додати жовтки і збивати ще пару хвилин.
Насипати какао, розпушувач і борошно. Для отримання більш темного шоколадного кольору бісквіта можна досипати більше какао. Також какао необхідно брати хорошої якості, інакше, скільки його не додавайте, тісто вийде світло-коричневого кольору.
Після додавання борошна і какао, збити тісто на найменшій швидкості міксера або перемішати акуратно лопаткою до отримання однорідної маси.
Форму для випікання застелити промасленим пергаментом, а боки присипати борошном. Поставити бісквіт в духовку, яка попередньо розігріта до 180 градусів і випікати 40-45 хвилин. Готовність бісквіта перевірити зубочисткою. Якщо духовку відкрити, коли тісто ще буде сире, бісквіт може просто осісти і вже нічого не можна буде зробити. Тому перевіряти бісквіт рекомендується через 40 хвилин від початку випікання.
Рецепт сметанним кремом для торта
Для приготування крему необхідно змішати сметану з цукром і дати п’ять хвилин постояти, поки цукор повністю розчиниться. Якщо немає домашньої сметани, можна використовувати куплену в супермаркеті, 20% жирності. За цей час розігріти вершки і залити ними поламаний темний шоколад. Поступово розмішуючи, вийде однорідний шоколадний крем.
Змішати сметану з цукром з шоколадом з вершками. Вийде дуже смачний сметанний крем для шоколадного бісквіта.
Готовий бісквітний пиріг вийняти з духовки, дати злегка охолонути, вийняти з форми для випікання і розрізати на два коржі.
Для приготування просочення змішати в окремій каструлі воду, цукор і коньяк. Довести до кипіння на середньому вогні і, знявши з вогню дати охолонути.
Добре просочити нижній корж половиною сиропу.
Потім щедро змастити корж шоколадним кремом.
Ківі і банан почистити і нарізати тоненькими скибочками.
Поверх нижнього коржа викласти рівномірно банан і ківі.
Накрити другим коржем, просочити сиропом і змастити кремом. За допомогою силіконової лопатки змастити кремом торт з боків. Зверху прикрасити по своїй фантазії. Я пропоную варіант взяти різні шоколадні або інші цукерки і прикрасити ними готовий торт. Також за допомогою ножа для чищення картоплі можна зробити красиву стружку з шоколадних цукерок.
Шоколадний бісквіт готовий. Залишити в холодильнику на ніч, щоб коржі добре просочилися і угощайтесь!
Смачного!
Як приготувати простий шоколадний бісквіт і торт з нього читачам сайту Хороші рецепти розповіла Юлія Шура, рецепт і фото автора.
Рецепт № 2
Дуже смачний і ніжний шоколадний бісквіт "Перфект" в розділі відеорецепти на нашому сайті:
бісквіт Перфект
Складові:
На форму 24-26 см:
- 200 г борошна
- 5 середніх курячих яєць
- 250 г цукру
- 30 г какао-порошку
- 135 г рослинного масла
- 100 мл води
- 0,5 ч. Ложки соди
- 4 г розпушувача для тіста
- 0,5 ч. Ложки солі