У нашій родині всі дуже люблять солодке, а мені дуже подобається готувати для моїх великих і маленьких ласунів різні «смакоту». І сьогодні я вирішила побалувати їх смачним тортом, який можна приготувати досить просто. З невеликої кількості інгредієнтів можна спекти медовий торт в мультиварці так, що він прикрасить будь-який стіл – і в будні, і в свята.
Для просочення медового бісквіта можна вибрати будь-який крем, який ви віддаєте перевагу. Мені більше подобається сметанний крем зі згущеним молоком, тому його я і буду готувати.
Медовий торт в мультиварці
покроковий фото рецепт медового торта із сметанним кремом
Складові:
Для торта:
- яйця 5 штук,
- мед 6 столових ложок,
- цукор 1 склянка,
- борошно 2 склянки,
- сода 1 чайна ложка,
- ванілін,
- вершкове масло для змазування чаші.
Для крему:
- згущене молоко 1 банка,
- сметана 300-400 грам (30% і вище),
- Для прикраси так само можна додати горіхи, вафлі, глазур.
Процес приготування:
Для початку ми беремо яйця і збиваємо їх з цукром в густу піну.
Мед викладаємо в чашку і ставимо на водяну баню, додаємо ложку соди і постійно перемішуємо.
Маса спіниться і збільшиться. Прибираємо з вогню і відразу виливаємо в яєчну суміш, все збиваємо міксером. Додаємо ванілін за бажанням.
Просіваємо борошно і додаємо поступово, а потім тісто перемішуємо ложкою. Так воно залишиться повітряним і добре підніметься.
Чашу змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і виставляємо програму «Випічка» на 60 + 20 хвилин.
У мене мультиварка Панасонік. А ви змінюйте час за своєю «помічниці» і її потужності.
Мультиварка дає сигнал про готовність. Дістаємо бісквіт, викладаємо з чаші і чекаємо деякий час, коли він охолоне.
Коли бісквіт повністю охолонув, розрізаємо на кілька коржів. У мене їх вийшло чотири.
Прийшла черга приготування сметанного крему. Цей крем мені дуже подобається – бісквіт з ним просто тане в роті.
Сметану беремо жирну, від 30% і більше. Якщо брати сметану меншої жирності, крем вийде рідким. Згущене молоко я варила сама, (дві години плиті і смачна згущене молоко готова!)
Все збиваю міксером, і промазують кожен корж.
У мене залишалася посипання від пісочного торта, тому і на медовий торт вона цілком підійшла. Нею я і обсипала торт. Вийшло непогано. Чи не правда? А взагалі торт можна прикрасити за бажанням.
Для обсипання можна зняти верхівку бісквіта. Він піднімається «шапкою», так що її можна зняти на обсипання. Я обсмажити горішки, перемолола їх і прикрасила верхню частину торта. Олівцем з шоколадною глазур’ю легко намалювати квітку, що я і зробила. Вийшов дуже гарний торт.
А можна покрити домашній медовий торт печивом або тертими вафлями, різнокольоровими цукерками ммдемс. Тільки такими цукерками раджу покривати торт перед подачею, тому що коли торт постоїть, барвник робить свою справу. Це найпростіше і красиве рішення. Я вам подала ідею, а ви фантазуйте, прикрашайте на свій розсуд.
Медовий торт зі сметанним кремом готовий.
Ставимо його в холодильник, я завжди його залишаю на ніч, а вранці можна перед роботою випити ароматного чаю з ніжним шматочком торта. Просто дивовижне ранок!
Приємного чаювання!