Якщо ви не вегетаріанець, то для приготування ситного обіду, безумовно, використовуєте м’ясні продукти, будь то перше блюдо або гаряча закуска на друге. Тушкована яловичина з овочами і грибами – це блюдо, яке можна приготувати як для повсякденного, так і для святкового столу. Звичайно, деякий час доведеться витратити на його приготування, але воно не пройде даремно – на вашому столі з’явиться апетитне, красиве і дуже смачна страва. М’ясо можна використовувати за своїм вибором, а в нашому рецепті береться яловича вирізка. Чим добре це блюдо? Та тим, що зіпсувати його, практично, неможливо, а овочі можна використовувати за своїми смаковими уподобаннями. Тушкована яловичина, рецепт приготування якої пропонується, готується на сковороді, хоча можна довірити цей процес і мультиварці, результат буде не гірший.
яловичина тушкована
м’ясо тушковане з овочами та грибами покроковий фото рецепт
Складові:
- вирізка яловичини (телятини) 500-600 гр .;
- гриби (шампіньйони) – 300 гр .;
- перець болгарський – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- паста томатна – 1 ст. ложка;
- масло рослинне – 2 ст. ложки;
- спеції – за смаком;
- зелень (кріп, петрушка, базилік, кінза).
Процес приготування:
Вибираємо найкращу частину яловичини (телятини) – вирізку. М’ясо добре промити і висушити паперовим рушником. Нарізаємо вирізку продовгуватими смужками, як на гуляш, або кубиками.
На розпечену сковорідку з рослинним маслом кладемо шматочки м’яса. Яловичину злегка прожарюємо, не забуваючи помішувати.
Переходимо до овочів. Цибулину нарізаємо довільно. Болгарський перець подрібнюємо соломкою, морква трьом на тертці. Гриби нарізаємо пластинками. Дозволяється брати і морожені печериці, якщо такі присутні в вашому холодильнику.
До яловичині в сковорідку спочатку відправляється цибулю. У разі попадання вирізки і цибулини швидко випарується, можна долити крапельку води або столового вина. Алкоголь випарується, залишиться тільки приємний аромат.
Через 10-15 хвилин додаємо моркву і перчик, тушкуємо все на маленькому вогні і не забуваємо помішувати.
Завантажуємо гриби. Солимо, додаємо різні спеції на ваш смак.
Беремо склянку з водою і розводимо томатну пасту або кому більше до смаку підходить кетчуп, тоді беремо його і трішечки борошна, щоб підлива загусла. Заливаємо яловичину соусом, перемішуємо і накриваємо кришкою.
Тушкуємо яловичину з овочами до повної готовності. Коли тушковане м’ясо стане м’яким, додаємо рубану зелень. Через пару хвилин вогонь вимкнути.
Яловичина тушкована з овочами і грибами готова! Гарячу закуску можна подати як самодостатня страва або запропонувати з гарніром.