Яловичина тушкована з овочами і грибами



Якщо ви не вегетаріанець, то для приготування ситного обіду, безумовно, використовуєте м’ясні продукти, будь то перше блюдо або гаряча закуска на друге. Тушкована яловичина з овочами і грибами – це блюдо, яке можна приготувати як для повсякденного, так і для святкового столу. Звичайно, деякий час доведеться витратити на його приготування, але воно не пройде даремно – на вашому столі з’явиться апетитне, красиве і дуже смачна страва. М’ясо можна використовувати за своїм вибором, а в нашому рецепті береться яловича вирізка. Чим добре це блюдо? Та тим, що зіпсувати його, практично, неможливо, а овочі можна використовувати за своїми смаковими уподобаннями. Тушкована яловичина, рецепт приготування якої пропонується, готується на сковороді, хоча можна довірити цей процес і мультиварці, результат буде не гірший.

яловичина тушкована

яловичина тушкована

м’ясо тушковане з овочами та грибами покроковий фото рецепт

Складові:

  • вирізка яловичини (телятини) 500-600 гр .;
  • гриби (шампіньйони) – 300 гр .;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • спеції – за смаком;
  • зелень (кріп, петрушка, базилік, кінза).

Процес приготування:

Вибираємо найкращу частину яловичини (телятини) – вирізку. М’ясо добре промити і висушити паперовим рушником. Нарізаємо вирізку продовгуватими смужками, як на гуляш, або кубиками.

Яловича вирізка кубиками

На розпечену сковорідку з рослинним маслом кладемо шматочки м’яса. Яловичину злегка прожарюємо, не забуваючи помішувати.

Яловичина на сковороді олію

Переходимо до овочів. Цибулину нарізаємо довільно. Болгарський перець подрібнюємо соломкою, морква трьом на тертці. Гриби нарізаємо пластинками. Дозволяється брати і морожені печериці, якщо такі присутні в вашому холодильнику.

До яловичині в сковорідку спочатку відправляється цибулю. У разі попадання вирізки і цибулини швидко випарується, можна долити крапельку води або столового вина. Алкоголь випарується, залишиться тільки приємний аромат.

Через 10-15 хвилин додаємо моркву і перчик, тушкуємо все на маленькому вогні і не забуваємо помішувати.

Тушковані овочі м'ясо

Завантажуємо гриби. Солимо, додаємо різні спеції на ваш смак.

Томатний соус яловичина овочі

Беремо склянку з водою і розводимо томатну пасту або кому більше до смаку підходить кетчуп, тоді беремо його і трішечки борошна, щоб підлива загусла. Заливаємо яловичину соусом, перемішуємо і накриваємо кришкою.

Яловичина з грибами

Тушкуємо яловичину з овочами до повної готовності. Коли тушковане м’ясо стане м’яким, додаємо рубану зелень. Через пару хвилин вогонь вимкнути.

Гриби м'ясо овочі

Яловичина тушкована з овочами і грибами готова! Гарячу закуску можна подати як самодостатня страва або запропонувати з гарніром.

Яловичина з овочами