Мої дітки до сих пір не переведені на загальний стіл, і я намагаюся готувати їм тільки корисну, але в той же час смачну їжу. Сьогодні я у нас в меню парові котлети з індички. Індичку я завжди беру тільки охолоджену і максимально пісну. Зазвичай це мале філе стегна. Крім цього виду м’яса можна використовувати яловичину або курку.
Парові котлети рецепт з індички
Із зазначеного в рецепті кількості м’яса готується кістлявий окорок. Потім формуються напівфабрикати, частина з яких можна приготувати відразу, а можна розділити на порції і в наступний раз приготувати парові котлети в мультиварці на відкладеному старті, коли мама і діти на прогулянці.
як приготувати котлети на пару без пароварки
Складові:
- мале філе індички (300-400 гр.),
- одна середня головка цибулі,
- пара шматочків батона (він надає соковитість котлети),
- 100 мл молока (для того, щоб замочити в ньому нам батон),
- 1 яйце,
- 1 зубчик часнику (запах у індички специфічний, але якщо додати часник, виходить відмінне смакове поєднання),
- зелень.
Процес приготування:
Філе і цибулю ріжемо на невеликі шматочки.
Батон ламаємо на шматочки і замочуємо в трохи підігрітому молоці.
Коли батон розмокнув, з’єднуємо разом ці інгредієнти, додаємо часник і пропускаємо все через м’ясорубку. Щоб фарш вийшов більш щільним, можна подрібнити дані продукти в блендері.
Тепер ріжемо дрібно зелень, додаємо її в готовий фарш, туди ж розбиваємо яйце.
Солимо і гарненько перемішуємо. Потім фарш з індички потрібно гарненько "відбити" і дати йому "відпочити" десять хвилин.
Фарш виходить трохи рідким, але в той же час не випливає з пароварки. Як пароварки я використовую звичайну каструлю і друшляк. У каструлю наливаємо гарячу воду, кидаємо запашний перець (1 шт.) І невеликий лавровий лист. На каструлю я встановлюю друшляк і викладаю на нього невеликі кружечки – котлетки.
Моїм котлет досить 15-20 хвилин приготування на сильному вогні.
Ось таке ось просте і дуже смачна страва для малюків у мене вийшло. На гарнір у нас макарони-спіральки Макфа.
Як приготувати парові котлети з фаршу індички розповіла Катерина Апатонова, рецепт і фото автора.