Салат з пекінської капусти з кукурудзою, сухариками і помідорами – простий зимовий, вітамінний рецепт зі свіжих овочів і домашніх сухариків.
Взимку пекінська капуста має, щодо, не високу вартість, тому є частим інгредієнтом для приготування свіжих салатів. Пекінка (так скорочено називають цей сорт) має приємний, солодкий смак., Ближче до основи листя щільні, хрусткі і дуже соковиті. Пекінська капуста на смак схожа на листовий салат сортів ромен, романо, айсберг, латук і так далі. Один з найпопулярніших рецептів салату з пекінкі – це листова капуста в поєднанні з консервованою кукурудзою або горошком, зі свіжим огірком або помідорами, обов’язково з сухариками, іноді до інгредієнтів додають сир, яйця, тофу. Сьогодні ми також приготуємо салат по самому популярному рецептом в мережі, трохи вдосконаливши його на вегетаріанський лад.
Складові:
- кукурудза – 1 банка;
- пекінська капуста – 1 качан;
- батон – 1/3 частина;
- помідор – 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- кріп – 1-2 гілочки;
- спеції – 1 ч. л. (Сіль і перець або суміш ваших улюблених приправ);
- майонез – ½ упаковки (200 м) або майонез домашній
Простий салат з пекінської капусти з сухариками
3 ст. л. майонезу викласти в блюдце.
Нарізати дуже-дуже дрібно зубок ароматного часнику. Додати його до майонезній заправці.
Додати ваші спеції, сіль поки не потрібна, можливо, її буде достатньо в майонезі. Перемішуємо все.
Батон ріжемо.
З усіх боків (або з двох, як зручно) змащуємо батон майонезом з прянощами. Хліб, нарізаний на кубики, ставимо в духовку (100С), тримаємо до золотої скоринки. У процесі сушіння заважаємо лопаткою, щоб рівномірно розподілити жар.
Шаткуємо пекінка.
Кріп – як любите: подрібніше або побільше.
Свіжий помідор.
Зціджуємо сік з кукурудзи, зерна відправляємо в капустяний салат.
Приправляємо все майонезом, спочатку додайте половину порції соусу, можливо, вам буде цього достатньо. Альтернатива: лимонний сік з оливковою олією і гірчицею в зернах.
Охолоджені сухарики викласти в блюдо безпосередньо перед презентацією салату, інакше хліб розм’якне, втратить форму і смак вже буде не той.
Сіль – якщо потрібно.
Смачного!