Пропонуємо рецепт корисних для здоров’я запечених котлет, тільки не зовсім звичайних. Соковиті курячі котлети в мультиварці готуються з додаванням квашеної капусти, виходять з приємною кислинкою.
Курячі котлети з квашеною капустою в мультиварці
Приготування досить просте, інгредієнти не дорогі, і в той же час котлети виходять дуже соковиті, що для курячої грудки не маловажно.
Можна виконати в двох варіантах. Низькокалорійний варіант: замочувати хліб слід в воді, і додавати в фарш воду. І звичайний варіант: замочувати хліб в молоці або вершках, додавати в фарш молоко або вершки.
Складові:
- Філе курячої грудки – 600 гр.
- Квашена капуста – 300 гр.
- Цибулина – ½ шт.
- Білий хліб або батон – 1 скибочка.
- Сметана – 50 гр.
- Сіль і перець – за смаком.
- Вода, молоко або вершки – приблизно ½ склянки.
- Рослинна олія для змащування чаші мультиварки 1-2 ложки.
Процес приготування:
Шматок хліба або батона (без кірки) замочити у воді, молоці або вершках. Квашену капусту промити і дати стекти воді. Цибуля ріпчаста очистити і крупно порізати.
Приготувати фарш для запечених котлет з курячого філе, квашеної капусти, розмоченого хліба і сирої цибулі. Я роблю фарш в кухонному комбайні, але можна використовувати м’ясорубку або блендер. Фарш добре вимісити, при необхідності додати воду, молоко, або вершки, сіль, перець за смаком.
Сформувати котлети. Змастити чашу мультиварки рослинним маслом, укласти котлети з курки в чашу і намазати їх сметаною, приблизно 1 чайна ложка на котлету. Готувати при зазначеної потужності в режимі випічка 20 хвилин. Перед подачею котлети можна посипати зеленню.
Виходить однаково смачно з гарніром або без нього, а так само в гарячому і холодному вигляді.
Курячі котлети були приготовлені в мультиварці Редмонд RMC – M45011, потужність 860 Вт.
Автор рецепта і фото Денис Макаров.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!