Порційні закуски на святковому столі завжди відразу звертають на себе увагу і своїм зовнішнім виглядом, і різноманітністю інгредієнтів. Фаршировані яйця – це, мабуть, найпоширеніший вид закусок, так як начинкою можуть бути м’ясо, овочі, риба і морепродукти в різних варіантах. Яйця фарширують ікрою, грибами, субпродуктами, паштетами, додаючи за смаком спеції, зелень, маслини або оливки. Рецептів приготування таких закусок дуже багато, і один з них – фаршировані яйця з зеленню, який сьогодні пропонується вашій увазі. Він хороший тим, що в ньому використовуються прості і доступні продукти, а часу для приготування потрібно зовсім небагато, зате будь-який стіл буде виглядати з ними набагато привабливіше.
Оформлення фаршированих яєць може найрізноманітнішим: можна подати їх у вигляді грибочків або забавних фігур, комбінувати, укладаючи на блюдо яйця з різними начинками, створюючи оригінальні кулінарні композиції. У будь-якому випадку, непоміченими такі закуски не залишаються, а наші варіанти приготування фаршированих яєць допоможуть вам зробити святковий стіл красивим і смачним.
Фаршировані яйця з зеленню
Для начинки можна використовувати будь-яку зелень, яка буде під рукою: шпинат, петрушку, кріп, кінзу, базилік, рукколу. У дієтичному варіанті замість майонезу використовуємо натуральний йогурт або сметану.
- свіжа зелень;
- 2 яйця;
- сіль;
- перець;
- майонез або йогурт несолодкий.
Всю зелень гарненько промийте, наріжте дуже дрібно.
Яйця зваріть, а коли повністю охолонути, очистіть від шкаралупи, поріжте навпіл і приберіть жовток.
Желточкі перемнние виделкою, посоліть, всипте зелень.
Все добре розмішайте і заправте йогуртом.
Даною начинкою наповніть яйця.
Подавайте фаршировані яйця з зеленню до столу з тостами і чаєм.
Рецепт № 2
Салат «Оселедець під шубою» широко відомий і популярний. Без нього, як і без вінегрету і олів’є, важко уявити домашні святкові застілля. Натомість звичної оселедця під шубою, можна приготувати з тих же продуктів фаршировані яйця з копченою або солоною рибою.
Яйця фаршировані з оселедцем і буряком
- буряк відварна;
- морквина відварна;
- пара картопляних бульб, зварених в мундирі;
- зелень;
- майонез 100 г;
- оселедець копчена або солона.
Від оселедця відрізати голову, вийняти нутрощі, розрізати на дві половинки по хребту, видалити кісточки.
Філе нарізати на шматочки, ширина кожного – близько 1 см. З кожного шматочка зняти шкіру.
Варені овочі: буряк, моркву і картоплю натерти на тертці з великими зубчиками.
Яйця розрізати на половинки.
Жовтки і майонез додати до натертим овочам.
Все перемішати.
Отриману суміш розкласти в половинки яєць. Зверху розмістити шматочки копченої риби і посипати зеленню.
Така оселедець під шубою, подана в половинках яєць, цілком підійде як для звичайного застілля, так і для фуршету.
Рецепт № 3
Просте і в той же час святкова страва, фаршировані яйця з крабовими паличками і часником, приготувати його зможуть навіть діти, а подати його не соромно на святковий стіл дорогим гостям.
Фаршировані яйця з крабовими паличками
рецепт фаршированих яєць
- яйця 6-8 шт .;
- крабові палички 5-6 шт .;
- часник 2-3 зуб;
- майонез – 2 ст. лож.
Перше що нам потрібно зробити – це круто відварити сирі яйця.
Потрібну кількість яєць кладемо в каструлю, заливаємо водою. Вони повинні бути покриті повністю водою. Щоб яйця краще чистилися, додайте у воду 1 чайну ложку солі.
Поставте на вогонь і після закипання варіть 5 хвилин.
А поки приготуємо інші інгредієнти. Крабові палички потрібно розморозити і очистити від оболонки, часник почистити.
Крабові палички натерти на дрібній тертці. Так само на дрібній тертці потрібно натерти часник, або пропустити його через прес.
Коли зваряться яйця, гарячу воду потрібно злити, залити їх холодною, і залишити в ній на кілька хвилин. Потім очистити від шкаралупи, акуратно, щоб не пошкодити білок.
Розрізати вздовж на дві рівні частини.
Вийняти жовток.
Жовток натерти на дрібній тертці або розкришити виделкою, додати майонез.
Добре перемішати.
Начинити білки отриманою сумішшю.
Акуратно викласти на блюдо і прикрасити зеленню.
Відразу подавати до столу.
Рецепт № 4
Закуски для святкового столу можна приготувати як з дорогих делікатесів, так і зі звичайних продуктів, які завжди є в холодильнику у кожної господині. Навіть найпростіші страви будуть виглядати на столі презентабельно, якщо їх подати в оригінальному оформленні. Сьогодні пропонуємо вашій увазі просту в приготуванні закуску – яйця, фаршировані сиром і часником під майонезом. Як бачите, в складі інгредієнтів немає нічого незвичайного, головна «фішка» в тому, як подається ця закуска. Щоб приготувати фаршировані яйця потрібно мінімум продуктів і трохи часу. Це відмінний варіант для тих, хто тільки починає освоювати ази кулінарії, а ваші рідні та гості будуть приємно здивовані. Дивіться самі, і обов’язково візьміть цей рецепт на замітку, можливо, настане день, коли він стане вам у пригоді.
Яйця фаршировані сиром і часником
- яйця – 4 шт;
- часник -1 зуб;
- сир-50 г;
- майонез – 1 ст. лож.,
- Зелена цибуля,
- морква для прикраси.
Приготування закуски починається з відварювання яєць круто.
Зварені яйця охолодити і очистити від шкаралупи.
Яйця розрізати на дві частини так, щоб верхня частина становила одну третину від усього яйця. Яєчний жовток вийняти і відкласти, а краю білка обрізати зигзагом.
Підготувати сир і часник.
Плавлений сирок натерти на крупній тертці. Зубчики часнику і жовтки натерти на дрібній тертці.
Порада:
Якщо свіжий плавлений сирок попередньо ненадовго покласти в морозильну камеру, його буде набагато легше натерти на тертці.
В отриману масу додати майонез і перемішати начинку.
Викласти начинку в нижню частину яйця так, як показано на фото.
Верхня частина білка буде служити «шапочкою».
З зеленої цибулі або чорного перцю горошком зробити очі, з вареної моркви – дзьоб. Подрібнену зелену цибулю або будь-яку іншу зелень можна також викласти на тарілку або блюдо і помістити на неї фаршировані яйця, від цього кулінарна композиція тільки виграє.
Як бачите, звичайнісінька закуска може бути і смачною, і оригінальною і привабливою, варто тільки трохи пофантазувати.
Автор рецепта: Катерина
Рецепт № 5
Фаршировані яйця з ковбасою або оселедцем
Вам знадобляться:
Складові:
- Куряче яйце – 3 штуки;
- Соєвий соус – 1 ст. ложка;
- Варена буряк – ¼ штуки;
- Кріп – кілька гілочок;
- Майонез – 2 ст. л .;
- Сир – 50 г;
- Шинка (м’ясо, ковбаса) – 100 г
або:
- Рибна ікра (оселедця) – 2 ч. Л.
- Оселедець – ¼ штуки;
Процес приготування:
Зваріть яйця, почистіть.
Буряк дрібно нарізати або натерти на тертці, залити 1 склянкою кип’яченої води. У цей сироп занурити яйця на десять хвилин.
В якості наповнювача використовуємо або шинку (м’ясо, ковбасу), або дрібно порізану солону оселедець з ікрою.
Через зазначений часовий інтервал фарбовані яйця дістаньте з харчового натурального барвника і просушіть на паперовому рушнику.
Розріжте на половинки і дістаньте жовтки.
Начинка для фаршированих яєць: Жовтки перетираємо з майонезом і соєвим соусом. Додаємо натертий на тертці сир, дрібно порізану шинку або рибний наповнювач – оселедець з ікрою. Заповнюємо вільний простір начинкою.
В якості прикраси рибного варіанту з оселедця зробіть філе і поріжте на тонкі шматки. Шматочок оселедця укладіть на фаршировані яйця, а біля нього укладіть ще ікру і прікрасьте кропом.
Якщо у вас є свій фото рецепт фаршированих яєць, надсилайте нам в зворотній зв’язок для публікації з гонораром. Або просто додайте варіанти приготування в коментарі, будемо раді обговорити.