Баклажани ми любимо не тільки влітку, а й взимку! Квашені, мариновані або солоні, з пікантним смаком – відмінна закуска за будь-яким столом, буденним і святковим.
Баклажани фаршировані на зиму
рецепт фаршированих баклажанів з морквою
- баклажани – 1 кілограм;
- морквина – 500 грам;
- петрушка і кріп – по 1 невеликому пучку;
- помідори – 500 грам;
- перець чилі – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- сіль – 2 столових ложки.
Баклажани помийте і розріжте вздовж, чи не дорізаючи до краю плодоніжки.
Залийте синенькі водою, додайте дрібку солі. Відварюйте на невеликому вогні.
Варені баклажани вийміть з відвару і покладіть під прес. Найпростіше це зробити з тарілки і банки з водою.
Поки баклажани під пресом – робіть начинку. Очистіть моркву, промийте і натріть на тертці.
Дрібненько наріжте зелень петрушки і кропу.
Чисті помідори поріжте на пару частин. Помідори для більш ніжного смаку можна ошпарити і очистити від шкірки. Далі блендером перетворимо томати в однорідну масу.
Морквину, масу з помідорів і нарізану зелень складіть в одну ємність. Додайте туди ж подрібнений часник.
Все старанно перемішуємо, солимо і перчимо.
Наповнюємо розрізи в баклажанах гострою начинкою.
Сік від подрібненого овочів залийте прямо в каструльку до баклажанів з начинкою. Залиште на дві доби при кімнатній температурі.
Після помістіть фаршировані баклажани в холодильник.
Готово це блюдо буде через чотири дні.
Автор рецепта і фото: Алиме.
Рецепт № 2
У представленому рецепті розглянуто дуже зручний варіант заготовки без консервації, оцту і банок під ключ. До того ж квашені продукти набагато корисніше маринованих.
Фаршировані баклажани можна засолити з часником, зеленню і овочами. Овочі в начинці можуть бути сирими або припущеними.
Фаршировані баклажани і перець на зиму
рецепт з морквою і капустою
Складові:
- баклажани – 2 кг;
- болгарський перець (великий) – 1 кг;
- капуста білокачанна – 1,5 кг;
- морква – 500 г;
- цибуля – 600 г;
- часник – 150 г;
- Сіль – 2 ст. ложки;
- рафінована соняшникова олія -150 мл.
Процес приготування:
Синенькі добре помити, обрізати тільки зелені хвостики. Болгарський перець промити під проточною водою, акуратно витягнути серцевину з насінням. Окремо проварити 10 хвилин в окропі сині і перець.
Бланшовані баклажани укласти шаром під прес (тарілка або дошка та трилітрова банка з водою), щоб вони прийняли плоску форму, і з них витекла зайва рідина.
Овочі для фарширування підготовлені.
Окремо готуємо начинку для фаршированих баклажанів і перцю. Пережарити на олії цибулю з морквою. Нашаткувати капусту,
після цього додати видавлений через прес часник, сіль і готовий цибулю з морквою. Все добре пом’яти для того щоб утворився сік.
Сині розрізати уздовж, що не дорізаючи до одного кінця. Нафарширувати капустою і перемотати звичайною ниткою, щоб начинка залишилася всередині.
Готуємо фарширований перець, тут вже все просто, ніяких ниток і особливих навичок не потрібно.
Все складаємо в емальовану каструлю, зверху ставимо прес (можна використовувати всю тугіше 3-х літрову банку з водою і тарілку). Овочі повинні кваситиметься 5 діб в приміщенні при кімнатній температурі. Після чого перекладаємо квашені баклажани і перець в 3-х літрові банки, щільно закриваємо пластиковою кришкою. Зберігаємо в холодильнику або холодному погребі. Закуска не псується протягом 6-8месяцев.
За рецепт дякуємо Галину Смаль.Дорогі читачі, своїм рецептом заготовки з баклажан ви можете поділитися в коментарях.
Можливо, вам буде цікавий рецепт помідорів фаршированих часником:
Мариновані помідори з часником – >>
З повагою, Анюта.