Вегетаріанські фаршировані перці з рисом, помідорами і зеленню



Приготувати фаршировані перці дуже просто, а особливо, коли це вегетаріанський рецепт: найпростіші інгредієнти, які, звичайно, по сезону, створять унікальну, смачну начинку. У будь-який час року можна балувати себе (сім’ю, друзів, коханих або хороших сусідів 🙂 смачними веганські (вегетаріанськими) фаршированими овочами.

Фарширований перець по дотримуються вегетаріанського харчування

Взимку, коли так складно знайти свіжі і, головне, смачні овочі, можна приготувати перець фарширований картоплею і сиром (або тофу). Щоб заощадити, не купуйте свіжий перець, коли він не в сезоні: в відділі заморожених продуктів, серед вареників, пельменів або інших напівфабрикатів, можна знайти заморожений перець, у якого вже вийнята серцевина, що дуже зручно! Або заготовлюйте овочі з літа, адже це зовсім просто.

Ще варіанти для начинки в зимовий час: фарш з сочевиці з рисом (за прикладом вегетаріанських тефтелі), гречка з грибами, кус-кус з цибулею і морквою, рис з грибами (як у пісних голубців), заморожена суміш овочів з квасолею, сир з часником, тофу з перловкою і зеленим горошком.

А влітку зовсім роздолля! Крім основи у вигляді перлової каші, гречки, рису, кус-куса, пшона, картоплі, можна додавати або робити окремо фарш з кабачків, баклажанів, цвітної капусти, броколі, помідорів. Змішувати з сиром, грибами, бобовими, зеленню і так далі. Поєднань мільйон!

Сьогодні у нас літній варіант вегетаріанських фаршированих перців. В якості начинки виступатимуть стиглі помідори, рис, часник, цибулю і свіжа зелень. Рецепт простий, всі інгредієнти доступні, не дорогі.

Що потрібно:

  • 6 перців середнього розміру (різних кольорів по можливості)
  • 1 склянка рису (1 ст. – 250 мл.)
  • 5 штук. стиглих помідорів (середнього розміру)
  • 1 пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 1/2 пучка свіжого кропу
  • 4-5 гілочок свіжої м’яти
  • 4-5 зубчиків часнику
  • рослинна олія
  • сіль і чорний мелений пере за смаком
  • близько 2 ст. питної води

Перці фаршировані рисом з помідорами

Підготувати начинку. Дрібно нарізати зелень (м’яту і кріп), цибулю і часник.

Зелень і цибулю з часником

Розім’яти помідори в густу кашку. Попередньо видаліть шкірку у томатів.

Кашка з помідорів

Змішайте рис із зеленню, часником, цибулею і пюре з помідорів, посоліть і поперчіть. Залийте 1,5 склянками води і відваріть до напівготовності.

Відварений рис із зеленню

Зріжте верхівки перців, зробіть подобу капелюшків, щоб овочі було зручно начиняти вегетаріанським «фаршем» і потім закрити кришечкою того ж перцю. Відварювати перець заздалегідь не потрібно!

У кожен перець покладіть начинку, додайте 3-4 ст. л. води.

Начинка для перців

Залиште невелику відстань від краю перцю, так як в духовці рис буде доварюватися і почне підніматися. Щоб начинка не вилазила з овочів, просто заповнюйте їх не повністю.

Фарширований перець по дотримуються вегетаріанського харчування

Накрийте кришкою з перцю. Налийте на дно форми для випікання воду (0,5 склянки), змішану з рослинним маслом, сіллю і перцем (за бажанням томатна паста). Всі перці повинні стояти вертикально і щільно прилягати одне до одного. Випікайте протягом 20-40 хв. до повної готовності перцю. Смачного!