Приготувати фаршировані перці дуже просто, а особливо, коли це вегетаріанський рецепт: найпростіші інгредієнти, які, звичайно, по сезону, створять унікальну, смачну начинку. У будь-який час року можна балувати себе (сім’ю, друзів, коханих або хороших сусідів 🙂 смачними веганські (вегетаріанськими) фаршированими овочами.
Взимку, коли так складно знайти свіжі і, головне, смачні овочі, можна приготувати перець фарширований картоплею і сиром (або тофу). Щоб заощадити, не купуйте свіжий перець, коли він не в сезоні: в відділі заморожених продуктів, серед вареників, пельменів або інших напівфабрикатів, можна знайти заморожений перець, у якого вже вийнята серцевина, що дуже зручно! Або заготовлюйте овочі з літа, адже це зовсім просто.
Ще варіанти для начинки в зимовий час: фарш з сочевиці з рисом (за прикладом вегетаріанських тефтелі), гречка з грибами, кус-кус з цибулею і морквою, рис з грибами (як у пісних голубців), заморожена суміш овочів з квасолею, сир з часником, тофу з перловкою і зеленим горошком.
А влітку зовсім роздолля! Крім основи у вигляді перлової каші, гречки, рису, кус-куса, пшона, картоплі, можна додавати або робити окремо фарш з кабачків, баклажанів, цвітної капусти, броколі, помідорів. Змішувати з сиром, грибами, бобовими, зеленню і так далі. Поєднань мільйон!
Сьогодні у нас літній варіант вегетаріанських фаршированих перців. В якості начинки виступатимуть стиглі помідори, рис, часник, цибулю і свіжа зелень. Рецепт простий, всі інгредієнти доступні, не дорогі.
Що потрібно:
- 6 перців середнього розміру (різних кольорів по можливості)
- 1 склянка рису (1 ст. – 250 мл.)
- 5 штук. стиглих помідорів (середнього розміру)
- 1 пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі
- 1/2 пучка свіжого кропу
- 4-5 гілочок свіжої м’яти
- 4-5 зубчиків часнику
- рослинна олія
- сіль і чорний мелений пере за смаком
- близько 2 ст. питної води
Перці фаршировані рисом з помідорами
Підготувати начинку. Дрібно нарізати зелень (м’яту і кріп), цибулю і часник.
Розім’яти помідори в густу кашку. Попередньо видаліть шкірку у томатів.
Змішайте рис із зеленню, часником, цибулею і пюре з помідорів, посоліть і поперчіть. Залийте 1,5 склянками води і відваріть до напівготовності.
Зріжте верхівки перців, зробіть подобу капелюшків, щоб овочі було зручно начиняти вегетаріанським «фаршем» і потім закрити кришечкою того ж перцю. Відварювати перець заздалегідь не потрібно!
У кожен перець покладіть начинку, додайте 3-4 ст. л. води.
Залиште невелику відстань від краю перцю, так як в духовці рис буде доварюватися і почне підніматися. Щоб начинка не вилазила з овочів, просто заповнюйте їх не повністю.
Накрийте кришкою з перцю. Налийте на дно форми для випікання воду (0,5 склянки), змішану з рослинним маслом, сіллю і перцем (за бажанням томатна паста). Всі перці повинні стояти вертикально і щільно прилягати одне до одного. Випікайте протягом 20-40 хв. до повної готовності перцю. Смачного!