Гриби, запечені з часником в духовці – це дуже смачне і пікантне блюдо. Для того, щоб приготувати такі грибочки, я вибираю малёхонькіе печериці – виглядають вони в готовому вигляді набагато симпатичніше нарізаних.
Але, звичайно ж, можна використовувати і нарізані – таке блюдо однозначно буде смачним. Хоча з великих грибів можна приготувати інші, не менш цікаві закуски, наприклад, зафаршіровать капелюшки портобелло овочами або зеленню з панірувальними сухарями, ще один варіант – запекти в духовці з плавленим сирком і помідорами.
Крім часничку, в цьому рецепті, я ще використовувала улюблені спеції: суміш перців, паприку і орегано, які надали шампіньйонів неймовірний аромат. До речі, зі спеціями тут можна експериментувати – грибам йдуть багато приправи і спеції.
Складові:
- Печериці – 300 г;
- Часник – 1-2 зубки;
- Петрушка – пару гілочок;
- Орегано, паприка, перець, сіль – за смаком;
- Рослинна олія – 1,5 ст.л .;
- Оцет яблучний – 1 ст.л.
Як смачно запекти шампіньйони в духовці
Відібрала найдрібніші – щоб запекти цілком.
Печериці помила в теплій воді від торфу.
Посолити їх, всипала всі спеції.
Потім додала рослинне масло (я брала звичайну соняшникову) і яблучний оцет.
Перемішала гарненько (прям руками, щоб спеції рівномірно розподілилися).
Неглибоку форму змастила крапелькою масла, виклала в один шар гриби.
Відправила в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180. Якщо у вас грибочки побільше розміром, то час запікання слід збільшити.
Через 15 хвилин зубок часнику (мені вистачило одного великого) натерла на самій дрібній тертці, кинула до печериць.
І потім нарізану петрушку. Перемішала і поставила в духовку ще на 5 хвилин.
Ось і все, печериці з часником і спеціями готові!
Вони дуже смачні з картоплею або рисом.
Соковиті і ароматні:
Смачного!