Печериці в духовці: з часником і ароматними спеціями



Гриби, запечені з часником в духовці – це дуже смачне і пікантне блюдо. Для того, щоб приготувати такі грибочки, я вибираю малёхонькіе печериці – виглядають вони в готовому вигляді набагато симпатичніше нарізаних.

Але, звичайно ж, можна використовувати і нарізані – таке блюдо однозначно буде смачним. Хоча з великих грибів можна приготувати інші, не менш цікаві закуски, наприклад, зафаршіровать капелюшки портобелло овочами або зеленню з панірувальними сухарями, ще один варіант – запекти в духовці з плавленим сирком і помідорами.

Крім часничку, в цьому рецепті, я ще використовувала улюблені спеції: суміш перців, паприку і орегано, які надали шампіньйонів неймовірний аромат. До речі, зі спеціями тут можна експериментувати – грибам йдуть багато приправи і спеції.

Складові:

  • Печериці – 300 г;
  • Часник – 1-2 зубки;
  • Петрушка – пару гілочок;
  • Орегано, паприка, перець, сіль – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​1,5 ст.л .;
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.

Як смачно запекти шампіньйони в духовці

Відібрала найдрібніші – щоб запекти цілком.

Печериці помила в теплій воді від торфу.

Посолити їх, всипала всі спеції.

Потім додала рослинне масло (я брала звичайну соняшникову) і яблучний оцет.

Перемішала гарненько (прям руками, щоб спеції рівномірно розподілилися).

Неглибоку форму змастила крапелькою масла, виклала в один шар гриби.

Відправила в духовку запікатися на 15 хвилин при температурі 180. Якщо у вас грибочки побільше розміром, то час запікання слід збільшити.

Через 15 хвилин зубок часнику (мені вистачило одного великого) натерла на самій дрібній тертці, кинула до печериць.

І потім нарізану петрушку. Перемішала і поставила в духовку ще на 5 хвилин.

Ось і все, печериці з часником і спеціями готові!

Вони дуже смачні з картоплею або рисом.

Соковиті і ароматні:

Смачного!