Горох, як і інші бобові, є невичерпним джерелом білка, вітамінів і антиоксидантів. Цей продукт відмінно насичує організм енергією, покращує пам’ять, сприяє нормалізації роботи органів травлення, благотворно діє на стан шкіри і волосся. Ось тому в свій раціон неодмінно слід включати страви з бобових, а особливо – смачний і ароматний суп. Приготуємо з вами сьогодні гороховий суп в мультиварці.
У процесі приготування супу можна імпровізувати з продуктами: зменшувати або збільшувати кількість гороху і картоплі, додавати улюблені спеції, орієнтуючись на свій смак, звичайне м’ясо замінити копченостями або куркою. Рецепт, який запропонований нижче, оптимізований для споживання членами всієї родини, від малят до дорослих. Блюдо в міру жирне, поживна, ароматне і дуже смачне.
Дуже легко приготувати густий наваристий суп в мультиварці, а подавати блюдо до столу краще з підсушеними в духовці сухариками або тостами.
Гороховий суп в мультиварці
Для приготування горохового супу я використовувала мультиварку DEX -65 потужністю 900 Bт, і каструлею загальним обсягом 4 л.
покроковий фото рецепт приготування супу з колотого гороху
Складові:
- 3 л води,
- м’ясо – 300 г,
- картопля 3-4 шт.,
- горох – 200 г,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- часник 1 -2 часточки,
- соняшникова олія – 50 мл,
- сіль,
- мелений чорний перець,
- зелень петрушки або кропу.
Процес приготування:
Напередодні приготування супу рекомендується горох перебрати, видалити лушпиння і зіпсовані горошини, замочити на кілька годин у холодній воді. Тоді він у страві розварюється швидше, і організмом сприймається вдвічі краще. Замочування зменшує процес газоутворення в кишечнику.
М’ясо промийте під проточною водою, видаліть зайвий жир, наріжте невеликими шматочками. На дно мультиварки налийте олію, викладіть м’ясо. «Режим» жарка обсмажте його, помішуючи, не більше 5 хвилин.
З
цибулини зніміть лушпиння, наріжте її кубиками, відправте в мультиварку.
Потім очищену моркву натріть на крупній тертці, або ж наріжте дрібними кубиками. Додайте до решти інгредієнтів, пасеруйте овочі протягом наступних 5 хвилин.
Картопля, попередньо вимитий і очищений, наріжте кубиками 1,5 -2 см. Складіть в мультиварку.
Слідом – часник, пропущений через прес або подрібнений ножем.
До решти інгредієнтів додайте вимочений горох.
Всі компоненти залийте гарячою водою до максимальної позначки з внутрішньої сторони чаші мультиварки.
Відразу ж додайте сіль і мелений перець.
У своїй мультиварці я готую гороховий суп в ручному режимі, встановивши час 1 годину 20 хвилин і температуру кипіння 120 градусів. Але не в кожній мультиварці присутній цей режим. Тоді для приготування скористайтеся режимом «Суп».
Як приготувати смачні грінки до горохового супу? Білий батон наріжте тонкими скибочками, злегка змастіть з обох сторін оливковою або соняшниковою олією, підсушіть в духовці при температурі 200 градусів до світло золотистого кольору. Кожен скибочку рясно натріть часточкою часнику.
Гороховий суп в мультиварці: покроковий фото рецепт від Ксенії