Гороховий суп в мультиварці

Горох, як і інші бобові, є невичерпним джерелом білка, вітамінів і антиоксидантів. Цей продукт відмінно насичує організм енергією, покращує пам’ять, сприяє нормалізації роботи органів травлення, благотворно діє на стан шкіри і волосся. Ось тому в свій раціон неодмінно слід включати страви з бобових, а особливо – смачний і ароматний суп. Приготуємо з вами сьогодні гороховий суп в мультиварці.

У процесі приготування супу можна імпровізувати з продуктами: зменшувати або збільшувати кількість гороху і картоплі, додавати улюблені спеції, орієнтуючись на свій смак, звичайне м’ясо замінити копченостями або куркою. Рецепт, який запропонований нижче, оптимізований для споживання членами всієї родини, від малят до дорослих. Блюдо в міру жирне, поживна, ароматне і дуже смачне.

Дуже легко приготувати густий наваристий суп в мультиварці, а подавати блюдо до столу краще з підсушеними в духовці сухариками або тостами.

Гороховий суп в мультиварці

Гороховий суп в мультиварці

Для приготування горохового супу я використовувала мультиварку DEX -65 потужністю 900 Bт, і каструлею загальним обсягом 4 л.

покроковий фото рецепт приготування супу з колотого гороху

Складові:

Інгредієнти для горохового супу

  • 3 л води,
  • м’ясо – 300 г,
  • картопля 3-4 шт.,
  • горох – 200 г,
  • морква – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • часник 1 -2 часточки,
  • соняшникова олія – ​​50 мл,
  • сіль,
  • мелений чорний перець,
  • зелень петрушки або кропу.

Процес приготування:

Напередодні приготування супу рекомендується горох перебрати, видалити лушпиння і зіпсовані горошини, замочити на кілька годин у холодній воді. Тоді він у страві розварюється швидше, і організмом сприймається вдвічі краще. Замочування зменшує процес газоутворення в кишечнику.

М’ясо промийте під проточною водою, видаліть зайвий жир, наріжте невеликими шматочками. На дно мультиварки налийте олію, викладіть м’ясо. «Режим» жарка обсмажте його, помішуючи, не більше 5 хвилин.

Гороховий суп з м'ясомЗ

цибулини зніміть лушпиння, наріжте її кубиками, відправте в мультиварку.

лук кубиками

Потім очищену моркву натріть на крупній тертці, або ж наріжте дрібними кубиками. Додайте до решти інгредієнтів, пасеруйте овочі протягом наступних 5 хвилин.

пасеровані овочі

Картопля, попередньо вимитий і очищений, наріжте кубиками 1,5 -2 см. Складіть в мультиварку.

Картопля кубиками для супу

Слідом – часник, пропущений через прес або подрібнений ножем.

подрібнений часник

До решти інгредієнтів додайте вимочений горох.

Як варити гороховий суп

Всі компоненти залийте гарячою водою до максимальної позначки з внутрішньої сторони чаші мультиварки.

Суп з горохом в мультиварці

Відразу ж додайте сіль і мелений перець.

Спеції гороховий суп

У своїй мультиварці я готую гороховий суп в ручному режимі, встановивши час 1 годину 20 хвилин і температуру кипіння 120 градусів. Але не в кожній мультиварці присутній цей режим. Тоді для приготування скористайтеся режимом «Суп».

Гороховий суп в мультиварці покроковий рецепт

Як приготувати смачні грінки до горохового супу? Білий батон наріжте тонкими скибочками, злегка змастіть з обох сторін оливковою або соняшниковою олією, підсушіть в духовці при температурі 200 градусів до світло золотистого кольору. Кожен скибочку рясно натріть часточкою часнику.

Рецепт горохового супу в мультиварці

Гороховий суп в мультиварці: покроковий фото рецепт від Ксенії