Гороховий суп з копченостями
Ви вже знаєте як приготувати класичні страви адаптовані під вегетаріанську кухню: веганські риба, стейк з пшеничного м’яса, пісні голубці з грибами, олів’є, оселедець по шубою і багато іншого.
Також серед рецептів klaasnie.ru є багато цікавих варіантів приготування супів на вегетаріанський лад: веганські борщ, розсольник, місо-суп і інші.
Сьогодні ж вашій увазі всім знайомий гороховий суп з копченостями в пісному виконанні!
Як зробити копчений смак? Є не мало варіантів! Смак копчення в вегетаріанських стравах можна домогтися за допомогою спецій, рідкого диму або продуктів, які містять рідкий дим. Не забувайте, що рідкий дим буває натуральним (копчення продукту над димом) або неприродним, коли в хід йдуть різні хімічні сполуки, часом дуже небезпечні для здоров’я. Запитуйте у продавця, читайте етикетки і купуйте спеції тільки в перевірених місцях.
Отже, смак «з димком» в гороховому супі дасть копчений тофу. Але є й інші варіанти:
- копчена паприка
- чорний кардамон
- суміш свіжого імбиру з часником
- рідкий дим
Щоб приготувати гороховий суп з копченостями на 2-3 порції нам знадобиться:
- 600 мл. води або овочевого бульйону
- 1/2 пачки копченого тофу або по 2-3 ст. л. тофу на кожну порцію
- 100 гр. сушеного гороху або 1/2 ст.
- 100 гр. свіжого / замороженого зеленого горошку або 1/2 ст. (Можна замінити на таку ж кількість сушеного гороху)
- 1 стебло селери
- 1/2 стебла цибулі порею (розміром не більше, ніж стебло селери)
- 1 велика морква
- 5 великих печериць або інші гриби за бажанням
- 1-2 зубчики часнику
- 1 маленька цибулина
- 1 ст. л. суміші італійських трав
- 1/3 ч. Л. паприки (НЕ копченої)
- рослинна олія
Гороховий суп пюре з копченим тофу
- Горох замочити на ніч. Вранці горох промийте під проточною водою.
- Наріжте дрібно часник, додайте його до гороху. Всипте сушені трави і паприку. Поставте варитися до готовності гороху. Бобові повинні добре розваритися, перетворитися в пюре. Якщо ви готуєте суп зі свіжим горошком, засипте його через 30 хв. після закипання сушеного гороху. Варіть ще 10-15 хв. або до готовності сушеного гороху.
- Наріжте дрібно цибулю, цибулю порей, селеру, гриби, морква і обсмажте на олії протягом 7-10 хв.
- Злегка обсмажте тофу на рослинному маслі. Додайте кубики тофу в бульйон, а також овочеву зажарку з грибами і варіть гороховий суп ще 5-7 хв.
Вегетаріанський гороховий суп з копченостями готовий. Суп можна пюрировать блендером і подавати на стіл.
Смачного!