Гороховий суп з копченостями (копчений тофу)

Гороховий суп з копченостями Гороховий суп з копченостями

Ви вже знаєте як приготувати класичні страви адаптовані під вегетаріанську кухню: веганські риба, стейк з пшеничного м’яса, пісні голубці з грибами, олів’є, оселедець по шубою і багато іншого.

Також серед рецептів klaasnie.ru є багато цікавих варіантів приготування супів на вегетаріанський лад: веганські борщ, розсольник, місо-суп і інші.

Сьогодні ж вашій увазі всім знайомий гороховий суп з копченостями в пісному виконанні!

Як зробити копчений смак? Є не мало варіантів! Смак копчення в вегетаріанських стравах можна домогтися за допомогою спецій, рідкого диму або продуктів, які містять рідкий дим. Не забувайте, що рідкий дим буває натуральним (копчення продукту над димом) або неприродним, коли в хід йдуть різні хімічні сполуки, часом дуже небезпечні для здоров’я. Запитуйте у продавця, читайте етикетки і купуйте спеції тільки в перевірених місцях.

Отже, смак «з димком» в гороховому супі дасть копчений тофу. Але є й інші варіанти:

  • копчена паприка
  • чорний кардамон
  • суміш свіжого імбиру з часником
  • рідкий дим

Щоб приготувати гороховий суп з копченостями на 2-3 порції нам знадобиться:

  • 600 мл. води або овочевого бульйону
  • 1/2 пачки копченого тофу або по 2-3 ст. л. тофу на кожну порцію
  • 100 гр. сушеного гороху або 1/2 ст.
  • 100 гр. свіжого / замороженого зеленого горошку або 1/2 ст. (Можна замінити на таку ж кількість сушеного гороху)
  • 1 стебло селери
  • 1/2 стебла цибулі порею (розміром не більше, ніж стебло селери)
  • 1 велика морква
  • 5 великих печериць або інші гриби за бажанням
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ст. л. суміші італійських трав
  • 1/3 ч. Л. паприки (НЕ копченої)
  • рослинна олія

Гороховий суп пюре з копченим тофу

  1. Горох замочити на ніч. Вранці горох промийте під проточною водою.
  2. Наріжте дрібно часник, додайте його до гороху. Всипте сушені трави і паприку. Поставте варитися до готовності гороху. Бобові повинні добре розваритися, перетворитися в пюре. Якщо ви готуєте суп зі свіжим горошком, засипте його через 30 хв. після закипання сушеного гороху. Варіть ще 10-15 хв. або до готовності сушеного гороху.
  3. Наріжте дрібно цибулю, цибулю порей, селеру, гриби, морква і обсмажте на олії протягом 7-10 хв.
  4. Злегка обсмажте тофу на рослинному маслі. Додайте кубики тофу в бульйон, а також овочеву зажарку з грибами і варіть гороховий суп ще 5-7 хв.

Копчений гороховий суп

Вегетаріанський гороховий суп з копченостями готовий. Суп можна пюрировать блендером і подавати на стіл.

Смачного!