Пенне з помідорами, шпинатом і східними спеціями



Паста Пенне з помідорами і шпинатом Пенне з овочами і шпинатом під вершками (кокосовим молоком)

Існують тисячі, а то й мільйони рецептів вегетаріанської пасти з овочами. Кожен кулінар міксує в одній страві улюблені овочі, приправляє травами і спеціями на свій смак і подає такий шедевр обов’язково з соусом!

У приготуванні пасти немає чітких меж або правил, саме тому паста завжди може бути дивно нової за смаком., Поєднувати в собі різні інгредієнти: овочі, гриби, сету, бобові, зелень і так далі., І задовольняти абсолютно різні смаки.

Паста була придумана в Італії. Як правило, італійці готують «макарони» з борошна грубого помелу. Паста, приготовлена ​​з борошна твердих сортів пшениці вариться дуже швидко, але при цьому не розварюється. Завдяки якісній борошні, італійські макарони, звичайно, смачні самі по собі. Тому додавши пару столових ложок оливкової олії і кілька зубчиків часнику – буває цілком достатньо. Ну а якщо хочеться чогось більш оригінального і соковитого, тоді можна спробувати приготувати пасту Пенне з помідорами, солодким перцем і шпинатом, приправивши це блюдо соусом з кокосового молока (або звичайними вершками).

Якщо використовувати готову пасту, заздалегідь приготовлену вдома або куплену в магазині, то можна значно заощадити час. У такому випадку час приготування пасти пенне з помідорами і вершками скоротиться до 12-15 хв.!

Отже, нам знадобиться:

  • 500 гр. – італійської пасти пенне ( «труби» середнього розміру)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 свіжий червоний перець (або мелений червоний перець)
  • 2 стиглих помідора
  • 250 гр. замороженого шпинату або пучок свіжого
  • 100 мл. вершків або кокосового молока
  • рослинна олія
  • 1 ч. Л. порошку каррі
  • сіль, перець за смаком

Як приготувати італійську пасту Пенне з помідорами, солодким перцем і шпинатом:

Солодкий перець промити, видалити насіння, нарізати тонкими смужками. Обсмажити на рослинній олії до готовності (поки перець не стане м’яким зовні і залишиться злегка хрусткий всередині). Зняти з плити і посолити.

Солодкий перець

Нарізати цибулю і часник дрібним кубиком і обсмажити на сковороді до золотого кольору.

Цибулю і часник

Свіжий шпинат промити під проточною водою, обсушити рушником і нарізати на 3-4 частини. Перекласти в гарячу сковороду і згасити з 1 ст. л. рослинного масла до готовності (повного розм’якшення), приблизно, 2-3 хв. Якщо у вас консервований шпинат, то потрібно буде злити воду і процідити шпинат від розсолу через ситечко. Заморожений шпинат – розморозити.

Шпинат на сковорду

У невеликій каструльці з’єднати кокосове молоко зі спецією каррі, сіллю, червоним і чорним меленим перцем за смаком і гарненько прогріти, але при цьому не даючи молоку закипіти. Та ж технологія і для вершків. Перекласти цибулю і шпинат зі сковороди до соусу з спецій і вершків.

Шпинат з вершками

Порізати помідори великими кубиками. Загасити помідори разом з 1 зубчиком часнику і 1 ст. л. масла до готовності. Посолити.

загасити помідори

Відварити пенне до готовності. Час приготування зазначено на упаковці. Процідити пасту через сито.

паста пенне

Викласти пенне на тарілку. Поверх викласти тушковані помідори (м’які і соковиті, як частина соусу), потім скибочки солодкого перцю (перець залишається злегка хрустким всередині, але при цьому із золотою скоринкою зовні). Зверху пенне поливається соусом з кокосового молока або вершків з шпинатом і спецією каррі.

Пенне з овочами

Смачного!