Пенне з овочами і шпинатом під вершками (кокосовим молоком)
Існують тисячі, а то й мільйони рецептів вегетаріанської пасти з овочами. Кожен кулінар міксує в одній страві улюблені овочі, приправляє травами і спеціями на свій смак і подає такий шедевр обов’язково з соусом!
У приготуванні пасти немає чітких меж або правил, саме тому паста завжди може бути дивно нової за смаком., Поєднувати в собі різні інгредієнти: овочі, гриби, сету, бобові, зелень і так далі., І задовольняти абсолютно різні смаки.
Паста була придумана в Італії. Як правило, італійці готують «макарони» з борошна грубого помелу. Паста, приготовлена з борошна твердих сортів пшениці вариться дуже швидко, але при цьому не розварюється. Завдяки якісній борошні, італійські макарони, звичайно, смачні самі по собі. Тому додавши пару столових ложок оливкової олії і кілька зубчиків часнику – буває цілком достатньо. Ну а якщо хочеться чогось більш оригінального і соковитого, тоді можна спробувати приготувати пасту Пенне з помідорами, солодким перцем і шпинатом, приправивши це блюдо соусом з кокосового молока (або звичайними вершками).
Якщо використовувати готову пасту, заздалегідь приготовлену вдома або куплену в магазині, то можна значно заощадити час. У такому випадку час приготування пасти пенне з помідорами і вершками скоротиться до 12-15 хв.!
Отже, нам знадобиться:
- 500 гр. – італійської пасти пенне ( «труби» середнього розміру)
- 2 зубчики часнику
- 1 свіжий червоний перець (або мелений червоний перець)
- 2 стиглих помідора
- 250 гр. замороженого шпинату або пучок свіжого
- 100 мл. вершків або кокосового молока
- рослинна олія
- 1 ч. Л. порошку каррі
- сіль, перець за смаком
Як приготувати італійську пасту Пенне з помідорами, солодким перцем і шпинатом:
Солодкий перець промити, видалити насіння, нарізати тонкими смужками. Обсмажити на рослинній олії до готовності (поки перець не стане м’яким зовні і залишиться злегка хрусткий всередині). Зняти з плити і посолити.
Нарізати цибулю і часник дрібним кубиком і обсмажити на сковороді до золотого кольору.
Свіжий шпинат промити під проточною водою, обсушити рушником і нарізати на 3-4 частини. Перекласти в гарячу сковороду і згасити з 1 ст. л. рослинного масла до готовності (повного розм’якшення), приблизно, 2-3 хв. Якщо у вас консервований шпинат, то потрібно буде злити воду і процідити шпинат від розсолу через ситечко. Заморожений шпинат – розморозити.
У невеликій каструльці з’єднати кокосове молоко зі спецією каррі, сіллю, червоним і чорним меленим перцем за смаком і гарненько прогріти, але при цьому не даючи молоку закипіти. Та ж технологія і для вершків. Перекласти цибулю і шпинат зі сковороди до соусу з спецій і вершків.
Порізати помідори великими кубиками. Загасити помідори разом з 1 зубчиком часнику і 1 ст. л. масла до готовності. Посолити.
Відварити пенне до готовності. Час приготування зазначено на упаковці. Процідити пасту через сито.
Викласти пенне на тарілку. Поверх викласти тушковані помідори (м’які і соковиті, як частина соусу), потім скибочки солодкого перцю (перець залишається злегка хрустким всередині, але при цьому із золотою скоринкою зовні). Зверху пенне поливається соусом з кокосового молока або вершків з шпинатом і спецією каррі.
Смачного!