Суп гороховий з селерою



Незвичне поєднання гороху з селерою.

Гороховий суп з селерою

Селера, втім, як і горох – продукти на любителя, проте в тандемі створюють неповторний смак і аромат. Бобові з картоплею розварюються до стану пюре, чому текстура супу стає ніжною, шовковистою. Розварене горохове пюре доповнює ароматний корінь селери і свіжа зелень.

Що знадобиться:

  • 2 літри питної води
  • 4 картоплі середнього розміру
  • 1 велика морква
  • 1 маленький корінь селери (приблизно 75-100 гр.) Або стебловий селера – 3-4 гілочки
  • 1 ріпчаста цибуля (маленький)
  • 3/4 склянки гороху (стакан 250 мл.)
  • свіжа зелень
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Гороховий суп з селерою

Горох замочити на ніч у воді кімнатної температури. Вранці злити воду, добре промити і поставити варитися на слабкому вогні, практично, до готовності. На цьому етапі горох повинен вийти м’яким, але не розвареним.

Картоплю очистити від шкірки і нарізати соломкою. Також нарізати корінь селери. Якщо ви використовуєте стебловий, тоді наріжте його кільцями. Лук – кубиками. А моркву натріть на крупній тертці.

Потім слід додати до супу картоплю. А поки він вариться, розігріти на сковороді 1 ст. л. рослинного масла і обсмажити протягом 2-3 хв. всі овочі: цибуля, морква і селера. Влити до овочів склянку води і продовжити томити ще 5-6 хв.

Як тільки картопля приготувався, а горох перетворився, практично, в пюре, перекладаємо в суп тушковані овочі. Кладемо пару горошин запашного перцю і солимо.

Через 3-4 хв. зняти з вогню і дати настоятися 5-10 хв. А при подачі гороховий суп присипати свіжою зеленню.

Суп з гороху

Смачного!

Селера надає незвичайний смак і робить супи дуже ароматними. Спробуйте також приготувати суп з квасолі з селерою і овочами.