Незвичне поєднання гороху з селерою.
Селера, втім, як і горох – продукти на любителя, проте в тандемі створюють неповторний смак і аромат. Бобові з картоплею розварюються до стану пюре, чому текстура супу стає ніжною, шовковистою. Розварене горохове пюре доповнює ароматний корінь селери і свіжа зелень.
Що знадобиться:
- 2 літри питної води
- 4 картоплі середнього розміру
- 1 велика морква
- 1 маленький корінь селери (приблизно 75-100 гр.) Або стебловий селера – 3-4 гілочки
- 1 ріпчаста цибуля (маленький)
- 3/4 склянки гороху (стакан 250 мл.)
- свіжа зелень
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Гороховий суп з селерою
Горох замочити на ніч у воді кімнатної температури. Вранці злити воду, добре промити і поставити варитися на слабкому вогні, практично, до готовності. На цьому етапі горох повинен вийти м’яким, але не розвареним.
Картоплю очистити від шкірки і нарізати соломкою. Також нарізати корінь селери. Якщо ви використовуєте стебловий, тоді наріжте його кільцями. Лук – кубиками. А моркву натріть на крупній тертці.
Потім слід додати до супу картоплю. А поки він вариться, розігріти на сковороді 1 ст. л. рослинного масла і обсмажити протягом 2-3 хв. всі овочі: цибуля, морква і селера. Влити до овочів склянку води і продовжити томити ще 5-6 хв.
Як тільки картопля приготувався, а горох перетворився, практично, в пюре, перекладаємо в суп тушковані овочі. Кладемо пару горошин запашного перцю і солимо.
Через 3-4 хв. зняти з вогню і дати настоятися 5-10 хв. А при подачі гороховий суп присипати свіжою зеленню.
Смачного!
Селера надає незвичайний смак і робить супи дуже ароматними. Спробуйте також приготувати суп з квасолі з селерою і овочами.