Це імбирне печиво з надзвичайним ароматом спецій, меду, кориці, імбиру і неповторним ніжним смаком створює святкову атмосферу навколо нас, допомагає ще більше зануритися в атмосферу свята. Печиво можна прикрасити, скласти в святкову коробку і піднести в якості подарунка. Також печивом можна прикрасити новорічну ялинку, від такої красуні особливо в захваті будуть діти!
Імбирне печиво
покроковий фото рецепт
Складові:
- Мелений імбир – 4 ч. Ложки,
- Мелений кардамон – 2 ч. Ложки,
- Мелена гвоздика – 3/4 ч. Ложки,
- Мелена кориця – 2 ч. Ложки,
- Мед рідкий – 2 ст. ложки,
- Борошно – 420 г,
- Розпушувач тесту – 1 ст. ложка,
- Вершкове масло – 200 г,
- Цукровий пісок – 220 г,
- Яйце – 2 шт.
глазур:
- Білок яєчний – 1 шт.,
- Цукрова пудра – 0,5 ст.,
- Лимонний сік – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
У невеликій мисці змішуємо спеції: імбир, кардамон, корицю і гвоздику. Якщо раптом якийсь спеції в молотом вигляді не знайшлося, не біда, можна подрібнити самим в ступці або скористатися іншими підручними інструментами для подрібнення. Свіжий імбир можна натерти на дрібній тертці, прибравши волоски з м’якоті.
Борошно змішати з розпушувачем і додаємо порошок зі спецій. Перемішуємо.
В окрему миску викладаємо масло кімнатної температури, додаємо цукор і добре збиваємо.
Потім в масло розбиваємо яйця і виливаємо мед, який потрібно злегка підігріти, щоб він став більш рідким. Мед, якщо на нього алергія, можна замінити будь-яким сиропом.
Добре перемішуємо.
Потім до цієї суміші додаємо борошно зі спеціями і вимішуємо тісто, яке вийде дуже м’яким по консистенції. Його потрібно загорнути в плівку харчову і прибрати приблизно на 2 години в холодильник. Після чого медово імбирне тісто стане більш податливим і добре буде розкочуватися.
З холодильника дістаємо готовий охолоджений грудку і качалкою розгортаємо якомога тонше. Якщо пласт зробити товстим (0.7 – 1 см), то вийдуть імбирні пряники. Тобто з одного замісу можна приготувати різні різдвяні вироби або прикраси на новорічну ялинку.
Беремо формочки і вирізаємо печиво. Якщо формочок під рукою не знайшлося, малюємо на щільному папері лекало (сердечка, ялинки, грибочки) і вирізаємо трафарет, як робили для новорічних пряників.
Рослинним маслом змащуємо деко і обережно перекладаємо на нього печиво. Тісто дуже ніжне і легко може порватися, тому при перекладанні заготовок можна скористатися лопаткою. Можна також тісто розгортати на силіконовому килимку для випічки, після чого вирізати печиво і разом з килимком перемістити на деко.
Випікаємо імбирне печиво в духовці, нагрітій до 200 градусів 5-7 хв. Або користуємося мультиваркою. Доведеться піч в кілька прийомів, але якщо духовки під рукою немає, непоганий варіант.
Готове печиво остудити. Спочатку воно буде м’яким, але після того, як охолоне, вийде хрустким. Прикрашаємо печиво глазур’ю.
Як приготувати глазур для імбирного печива
Для приготування збиваємо охолоджений білок і в нього вводимо поступово цукрову пудру і лимонний сік. При бажанні в білкову основу можна додати харчовий барвник. Глазур на печиво застигає швидко, якщо наносити її на гарячу випічку.
Імбирне печиво найкраще зберігати в закритій жерстяній банці, так воно довше буде зберігати свій аромат.
Приємних клопотів вам до Різдва і Нового року!
Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін.