Імбирне печиво



Це імбирне печиво з надзвичайним ароматом спецій, меду, кориці, імбиру і неповторним ніжним смаком створює святкову атмосферу навколо нас, допомагає ще більше зануритися в атмосферу свята. Печиво можна прикрасити, скласти в святкову коробку і піднести в якості подарунка. Також печивом можна прикрасити новорічну ялинку, від такої красуні особливо в захваті будуть діти!

Імбирне печиво

Імбирне печиво

покроковий фото рецепт

Імбирне печиво новорічне

Складові:

  • Мелений імбир – 4 ч. Ложки,
  • Мелений кардамон – 2 ч. Ложки,
  • Мелена гвоздика – 3/4 ч. Ложки,
  • Мелена кориця – 2 ч. Ложки,
  • Мед рідкий – 2 ст. ложки,
  • Борошно – 420 г,
  • Розпушувач тесту – 1 ст. ложка,
  • Вершкове масло – 200 г,
  • Цукровий пісок – 220 г,
  • Яйце – 2 шт.

глазур:

  • Білок яєчний – 1 шт.,
  • Цукрова пудра – 0,5 ст.,
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка.

Процес приготування:

Імбир кориця медУ невеликій мисці змішуємо спеції: імбир, кардамон, корицю і гвоздику. Якщо раптом якийсь спеції в молотом вигляді не знайшлося, не біда, можна подрібнити самим в ступці або скористатися іншими підручними інструментами для подрібнення. Свіжий імбир можна натерти на дрібній тертці, прибравши волоски з м’якоті.

Борошно імбир кориця медБорошно змішати з розпушувачем і додаємо порошок зі спецій. Перемішуємо.

Вершкове масло цукорВ окрему миску викладаємо масло кімнатної температури, додаємо цукор і добре збиваємо.

Масло цукор яйцяПотім в масло розбиваємо яйця і виливаємо мед, який потрібно злегка підігріти, щоб він став більш рідким. Мед, якщо на нього алергія, можна замінити будь-яким сиропом.

Яйця цукор маслоДобре перемішуємо.

Тісто для імбирного печиваПотім до цієї суміші додаємо борошно зі спеціями і вимішуємо тісто, яке вийде дуже м’яким по консистенції. Його потрібно загорнути в плівку харчову і прибрати приблизно на 2 години в холодильник. Після чого медово імбирне тісто стане більш податливим і добре буде розкочуватися.

Імбирне тісто для печиваЗ холодильника дістаємо готовий охолоджений грудку і качалкою розгортаємо якомога тонше. Якщо пласт зробити товстим (0.7 – 1 см), то вийдуть імбирні пряники. Тобто з одного замісу можна приготувати різні різдвяні вироби або прикраси на новорічну ялинку.

Беремо формочки і вирізаємо печиво. Якщо формочок під рукою не знайшлося, малюємо на щільному папері лекало (сердечка, ялинки, грибочки) і вирізаємо трафарет, як робили для новорічних пряників.

Імбирне печиво рецепт

Рослинним маслом змащуємо деко і обережно перекладаємо на нього печиво. Тісто дуже ніжне і легко може порватися, тому при перекладанні заготовок можна скористатися лопаткою. Можна також тісто розгортати на силіконовому килимку для випічки, після чого вирізати печиво і разом з килимком перемістити на деко.

Імбирне печиво покроковий рецепт

Випікаємо імбирне печиво в духовці, нагрітій до 200 градусів 5-7 хв. Або користуємося мультиваркою. Доведеться піч в кілька прийомів, але якщо духовки під рукою немає, непоганий варіант.

Імбирне печиво класичне

Готове печиво остудити. Спочатку воно буде м’яким, але після того, як охолоне, вийде хрустким. Прикрашаємо печиво глазур’ю.

Імбирне печиво на новий рік

Як приготувати глазур для імбирного печива

Для приготування збиваємо охолоджений білок і в нього вводимо поступово цукрову пудру і лимонний сік. При бажанні в білкову основу можна додати харчовий барвник. Глазур на печиво застигає швидко, якщо наносити її на гарячу випічку.

Імбирне печиво найкраще зберігати в закритій жерстяній банці, так воно довше буде зберігати свій аромат.

Імбирне печиво різдвяне

Приємних клопотів вам до Різдва і Нового року!

Автор рецепта і фото: Юлія Фатькін.