Новий Рік – найулюбленіше свято майже всіх діточок, і тому треба створити для них чари в деталях. Не забудьте про прикрасу кімнат і, звичайно ж, про святкову випічку. Таке рисове печиво легко можна приготувати разом з дітьми. Рецепт дуже простий і швидкий. В якості основи використовується рисове борошно, яка має більше вітамінів і підходить багатьом людям. Борошно з рису не містить глютен, тому діти з алергією можуть сміливо насолоджуватися випічкою з неї.
Рисове печиво рецепт без глютену
Новорічні зелені ялинки стануть чудовою прикрасою святкового столу і залишать приємні спогади у всіх. На їх приготування ви витратите не більше години. Готувати тісто ви будете близько 20-30 хвилин, і випічка в духовці займе приблизно такий же час.
як приготувати печиво з рисового борошна рецепт
Складові:
- борошно рисове – 5 ст. ложок,
- сода харчова – щіпка,
- масло вершкове 72,5% – 60 грамів,
- яйце куряче – 1 шт.,
- харчовий барвник (зелений) – по ситуації,
- горіхи волоські -3-5 шт.,
- цукрова пудра 1-2 ч. ложки,
- мед з ялинових гілок 2-3 ст. ложки,
- цукровий пісок – 1 ст. ложка.
Процес приготування:
Вершкове масло викладіть заздалегідь. Наріжте його на шматочки і залиште на 10 хвилин.
Залийте мед в миску з маслом.
Розітріть масло з медом до однорідності і засипте рисове борошно. Можна засипати її частинами.
Вбийте куряче яйце і далі розтирайте тісто виделкою.
Засипте ще частина борошна і соду. Потім додайте трохи харчового барвника. Починайте розтирати тісто.
Додайте цукор, якщо любите солодке. Але це необов’язковий крок. Барвник додавайте, поки тісто не стане зеленим.
Рисове тісто на молоці з яйцями готове, викладіть його на стіл.
Посипте стіл рисовим борошном і розкачайте тісто, але не дуже тонко.
Формочкою у вигляді ялинки зробіть заготовки і викладіть їх на деко, застелене пергаментом. Пергамент потрібно змастити маслом.
Горіхи очистіть, подрібніть і посипте ними печиво.
Випікайте рисове печиво в духовці при температурі 170 градусів близько 20-30 хвилин. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Як приготувати печиво з рисового борошна розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора.