Кабачки з сиром в духовці швидко і просто

Щоб створити вишукану страву необов’язково купувати дорогі і рідкісні інгредієнти. Іноді навіть з найпростіших продуктів можна приготувати кулінарний шедевр, який не соромно подати і на романтичну вечерю, і на великий сімейне свято. Ось, наприклад, як сьогодні, кабачки з сиром в духовці запечені рулетиками, неодмінно сподобаються тим, хто дотримується вегетаріанського способу життя або знаходиться на дієті.

Кабачки з сиром в духовці

Кабачки з сиром

Давайте розглянемо рецепт кабачків з сиром детально. По-перше, ми пропонуємо використовувати молоді плоди, оскільки їх м’якоть ніжніша і гнучка. По-друге, рекомендуємо купити старий жирний сир, вже нарізаний на спеціальній машині в супермаркеті. Так буде простіше загорнути наші рулети. І, по-третє, для поліпшення смакових відтінків радимо включити в рецептуру ароматний розмарин.

як приготувати запечені кабачки покроковий фото рецепт

Складові:

  • кабачки – 1 шт.,
  • сир – 90 г,
  • соус «Чилі» – 1 ч.л.,
  • масло – 1 ст.л.,
  • розмарин – 1,2 ч.л.,
  • сіль за смаком.

Процес приготування:

Підготувати всі інгредієнти.

Інгредієнти запечені кабачки з сиром

Свіжі кабачки ретельно промиваємо, бажано за допомогою губки або м’якої щіточки, відрізаємо «попки» з обох сторін і широким, і дуже гострим ножем нарізаємо тонкими поздовжніми слайсами. Настійно рекомендуємо купувати тонкі й довгі плоди, оскільки саме в таких кабачках менше насіння і їх простіше нарізати.

Кабачки поздовжніми слайсами

Тепер застилає плоский деко пекарської папером і розкладаємо на ній підготовлені сирі кабачки. Кухонної пензликом щедро змащуємо поверхню плодів рослинним маслом без запаху обов’язково з обох сторін.

Сирі кабачки на деку

Відправляємо деко з кабачками в духовку, де при необхідних 180-ти градусах запікаємо слайси протягом 15 хвилин. Паралельно ріжемо будь-який твердий сир найтоншими шматочками, які повинні бути за розміром, як кабачки (оскільки зробити це в домашніх умовах ідеально практично неможливо, рекомендуємо придбати готову магазинну нарізку).

Кабачкові слайси в духовці

Через зазначений час дістаємо деко і обережно, щоб не обпектися, перевертаємо кабачки на іншу сторону (використовуйте рукавицю, щоб підтримувати деко, і щипці для перевертання кабачків).

Запечені кабачкові слайси

На наступному етапі змащуємо їх поверхню гострим соусом «Чилі» (якщо ви хочете отримати більш м’які смакові нюанси, замініть гостру заправку звичайним кетчупом або соусом типу «Барбекю»), а також посипаємо овочі крупною сіллю і ароматним розмарином.

Кабачки соус чилі

Далі розміщуємо зверху тонкі шматочки сиру.

Кабачки запечені з сиром

Звертаємо кабачки з сиром рулетами і фіксуємо їх форму звичайної зубочисткою (перед подачею обов’язково видаліть їх, щоб гості не поранилися).

Рулети з кабачків з сиром

Повертаємо деко в духовку, не змінюючи температуру, і готуємо нашу вишукану закуску ще 10 хвилин (радимо переключитися на верхній вогонь або включити режим «Гриль»). Після вимкнення плити, кабачки з сиром готові до подачі з будь-яким соусом і напоєм.

Рулети з кабачків в духовці

Смачного!

Кабачки з сиром в духовціЯк приготувати запечені кабачки з начинкою розповіла Юлія, рецепт і фото автора.