Щоб створити вишукану страву необов’язково купувати дорогі і рідкісні інгредієнти. Іноді навіть з найпростіших продуктів можна приготувати кулінарний шедевр, який не соромно подати і на романтичну вечерю, і на великий сімейне свято. Ось, наприклад, як сьогодні, кабачки з сиром в духовці запечені рулетиками, неодмінно сподобаються тим, хто дотримується вегетаріанського способу життя або знаходиться на дієті.
Кабачки з сиром в духовці
Давайте розглянемо рецепт кабачків з сиром детально. По-перше, ми пропонуємо використовувати молоді плоди, оскільки їх м’якоть ніжніша і гнучка. По-друге, рекомендуємо купити старий жирний сир, вже нарізаний на спеціальній машині в супермаркеті. Так буде простіше загорнути наші рулети. І, по-третє, для поліпшення смакових відтінків радимо включити в рецептуру ароматний розмарин.
як приготувати запечені кабачки покроковий фото рецепт
Складові:
- кабачки – 1 шт.,
- сир – 90 г,
- соус «Чилі» – 1 ч.л.,
- масло – 1 ст.л.,
- розмарин – 1,2 ч.л.,
- сіль за смаком.
Процес приготування:
Підготувати всі інгредієнти.
Свіжі кабачки ретельно промиваємо, бажано за допомогою губки або м’якої щіточки, відрізаємо «попки» з обох сторін і широким, і дуже гострим ножем нарізаємо тонкими поздовжніми слайсами. Настійно рекомендуємо купувати тонкі й довгі плоди, оскільки саме в таких кабачках менше насіння і їх простіше нарізати.
Тепер застилає плоский деко пекарської папером і розкладаємо на ній підготовлені сирі кабачки. Кухонної пензликом щедро змащуємо поверхню плодів рослинним маслом без запаху обов’язково з обох сторін.
Відправляємо деко з кабачками в духовку, де при необхідних 180-ти градусах запікаємо слайси протягом 15 хвилин. Паралельно ріжемо будь-який твердий сир найтоншими шматочками, які повинні бути за розміром, як кабачки (оскільки зробити це в домашніх умовах ідеально практично неможливо, рекомендуємо придбати готову магазинну нарізку).
Через зазначений час дістаємо деко і обережно, щоб не обпектися, перевертаємо кабачки на іншу сторону (використовуйте рукавицю, щоб підтримувати деко, і щипці для перевертання кабачків).
На наступному етапі змащуємо їх поверхню гострим соусом «Чилі» (якщо ви хочете отримати більш м’які смакові нюанси, замініть гостру заправку звичайним кетчупом або соусом типу «Барбекю»), а також посипаємо овочі крупною сіллю і ароматним розмарином.
Далі розміщуємо зверху тонкі шматочки сиру.
Звертаємо кабачки з сиром рулетами і фіксуємо їх форму звичайної зубочисткою (перед подачею обов’язково видаліть їх, щоб гості не поранилися).
Повертаємо деко в духовку, не змінюючи температуру, і готуємо нашу вишукану закуску ще 10 хвилин (радимо переключитися на верхній вогонь або включити режим «Гриль»). Після вимкнення плити, кабачки з сиром готові до подачі з будь-яким соусом і напоєм.
Смачного!
Як приготувати запечені кабачки з начинкою розповіла Юлія, рецепт і фото автора.