Літо – це час, коли найменше хочеться стояти довго біля плити. Тому у мене є таке швидкі рецепти, які не займають багато часу. І одним з таких рецептів є торт з кабачків з сиром і майонезом. Роблю таку закуску у вигляді торта, для нього я не смажу окремо коржі з борошном, а набагато спрощую приготування тим, що гуртки кабачків просто запікаю, а потім з них «збираю» сам тортик. Як мені здається, так виходить не тільки швидше, але і набагато корисніше.
Незважаючи на всю простоту приготування, виходить такий торт дуже смачним. Ще б пак, адже з запеченими кабачками відмінно поєднується сир, часник і майонез. Давайте готувати?
Складові:
- Кабачки – 2-3 шт.
- Майонез домашній або з аквафаби – 4-5 ст.л.
- Часник – 3-5 зубків
- Кріп – пару гілочок
- Сир – 200 г
- Сіль за смаком
- Рослинна олія – 1-2 ст.л.
Закуска з кабачків з майонезом і сиром
Кабачки нарізала кружальцями приблизно по 0,5 см в товщину.
Деко змастила невеликою кількістю масла і виклала гуртки. У мене вийшло 3 шари – кожен з них я підсолювати.
Поставила в духовку деко і запікала гуртки кабачків півгодини при температурі 180.
Взагалі, такі запечені кабачки можна використовувати не тільки для торта, але з ними можна приготувати салат, їх можна додати в суп, а можна їсти і просто так – без нічого.
Коли кабачки запеклася, виклала на тарілці гуртки в один шар. Я робила невеликий тортик – на двох, але можна зробити і побільше, в залежності від кількості їдців.
Шар кабачків змастила майонезом.
Натерла сир і видавила часник через прес.
Повторила: шар кабачків.
Потім майонез, сир, часник.
І знову склала продукти в тій же послідовності. Кількість шарів – необмежено, якої висоти хочете тортик, тієї і викладайте. Я виклала все кружечки, які були в листі, не рахуючи тих, які були з’їдені в процесі збирання торта – вони дуже смачненькі самі по собі.
Останній шар посипала сиром і нарізаним кропом.
Ось і все, простий і швидкий торт з кабачків з сиром готовий!
Смачного!