Від нашої передплатниці Mary Ju. Рецепт присвячується всім любителям кабачків.
Завжди шкода, що сезон кабачків і цукіні такий короткий. Не хочеться поспішати і купувати кабачки по кілька десятків кілограм за раз, щоб наїстися досхочу і встигнути приготувати зимові закрутки в термін. Нам, вегетаріанцям, та й усім любителям овочів і фруктів, ідеально було б, якби свіжі продукти можна було купувати поза сезоном. Звичайно, навіть взимку можна знайти свіжі кабачки, і не тільки, в овочевих рядах великих магазинів. Але ось ціна кусається, та й якість і корисність привізного змушує задуматися.
Ну що, вистачить сумувати і пора взятися за роботу! Якщо у вас є свіжі кабачки і бажання приготувати смачну страву, тоді приступимо.
Крім овочів, треба буде купити вегетаріанський сир! Той, який без сичужного ферменту й інших не етичних інгредієнтів. Я віддаю перевагу адигейській сиру, він м’який, прісний, добре «уживається» з іншими компонентами страви.
Схоже блюдо ми вже готували – цукіні під сиром з хрусткою паніровці.
Що потрібно:
- 3-4 молодих, світло-зелених кабачка або молоді цукіні
- 0,5 ст. панірувальних сухарів (може знадобитися менше) або 1 ст. свіжих крихт білого хліба
- 100-150 гр. адигейського сиру
- 1 пучок свіжої зелені – це може бути кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля і інше на ваш смак
- 1-2 зубчики часнику за бажанням
- рослинна олія
- сіль, чорний мелений перець або інші улюблені спеції
- будь-який соус для подачі на стіл
Кабачки під сиром з паніруванням з сухарів
- Рецепт дуже простий. Спочатку моєму овочі та обрізаємо хвостики у кабачків. Нарізаємо кабачки уздовж на 3 частини.
- Окремо змішуємо дрібно нарізаний часник з рубаною зеленню і сухариками або крихтою. Солимо і перчимо цю суміш. Можна відразу спробувати на смак, може бути ви захочете додати трохи більше спецій.
- Сир нарізаємо тонкими пластинками або можна натерти на крупній тертці.
- Деко або форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо зверху скибочки кабачків, які також злегка скроплюємо маслом. Солимо і перчимо небагато. А потім зверху присипаємо паніруванням з хлібних крихт і зелені з часником.
- Ставимо в розігріту духовку до 180С. Через 15 хв. викладаємо поверх овочів і панірування скибочки сиру або натертий сир.
- Тепер залишиться тільки запекти до повної готовності кабачків. Загальний час запікання, приблизно, 30-40 хв.
Рецепт, до слова, я почула від сусідки по дачі. А потім вже більш точні пропорції і фото страви вирішила знайти в інтернеті. Пошуки мене вразили і викликали апетит, що сподвигло надалі спробувати приготувати кабачки в хрусткій скоринці з сиру. Тепер це одне з улюблених страв.
Смачного!