Картопля по-єврейськи з кокосовим маслом
Традиційно картопля по-єврейськи готують з вершковим маслом – пару столових ложок в гарячу картоплю і ніжна вершкова підлива готова. Так що якщо ви вживаєте в їжу продукти тваринного походження, то цей гарнір можна приготувати з вершковим маслом. Але ще краще вчинити по-іншому: замінити тваринний жир на рослинний, а саме на кокосове масло!
Звучить не зазвичай, хоча дивуватися тут нема чому: в азіатських країнах безліч страв готується на кокосовій олії або молоці. Аромат солодкого горіха прекрасно доповнює смак молодої картоплі і робить простий гарнір – особливим.
Чому блюдо називається «по-єврейськи» – складне питання. Так вийшло, що за цим, здавалося б, українською стравою закріпилася назва не властиве йому. Можливо, гарнір отримав своє ім’я завдяки простоті в приготуванні і в той же момент, відмінним смаком і ситістю. Доступні, дешеві продукти по сезону, які в сукупності складають неймовірно смачний обід!
Отже, для гарніру з картоплі зі свіжою зеленню нам знадобиться:
500 гр. молодої картоплі
2 зубчики часнику
1 пучок свіжого кропу
0,5 ст. л. кокосового масла
велика сіль
Прекрасним доповненням до овочевої страви буде веганські метану з тофу.
Як смачно приготувати молоду картоплю:
Молода картопля промити під проточною водою, очистити від шкірки (очищати картопля від шкірки дуже зручно чистою губкою для миття посуду). Якщо шкірка зовсім тонка, то овочі можна зовсім не очищати!
Залити питною водою і поставити на вогонь. Відварювати картоплю протягом 10-15 хв. до повної готовності.
Тим часом промити зелень і дрібно нашаткувати її.
Видавити через Часничниці 2 зубчики часнику або дрібно нарізати. Часник можна замінити на 1 ст. л. асафетиди.
Кокосове масло вилити в столову ложку і розтопити над вогнем.
Як тільки картопля розвариться, всипати в каструльку свіжу зелень, часник і влити топлене кокосове масло. Закрити кришкою і гарненько струснути. Додати крупної солі і знову струсити каструльку.
Картопля по-єврейськи з кокосовим маслом готова!
Смачного!