Для своєї родини завжди хочеться приготувати смачну і бажану їжу з доступних продуктів. Звичні страви набридають, тому, напевно, і з’являються цікаві рецепти.Такой оригінальний рецепт рулету зі звичного нам картоплі, напевно, будуть у вас питати ті, хто його хоч раз його спробує. Картопляний рулет готується в духовці з картопляного пюре і фарша.Фарш можна зробити різний: з печінки, м’яса, грибів або овочів, залежно від смакових пристрастей.
картопляний рулет
Скоринка у рулету виходить золотава, злегка хрустка, а начинка ніжна, соковита. Від такого частування за лічені хвилини не залишиться ні крихти.
Складові:
- 1 кг картоплі,
- 0,8 кг яловичої печінки або м’яса,
- 1 яйце,
- цибулина,
- невелика морква,
- 200 г борошна для хліба,
- за смаком солі і спецій.
Процес приготування:
Для цієї страви картоплю необхідно відварити «в мундирі». Бульби повинні повністю проваритися.
Через м’ясорубку пропустити очищений від шкірки варену картоплю, розбити в нього яйце, додати сіль і борошно.
Добре все перемішати до однорідного стану. Має вийти густе картопляне тісто, як для пиріжків.
Як м’ясної основи беремо м’ясо або печінку. Фарш робимо з відвареного продукту. У цьому покроковому фото рецепті використовується яловича печінка.
Печінка заздалегідь підготувати, її необхідно вимочити у воді.
Відварити в підсоленій воді і злегка остудити.
Пропустити відварну яловичу печінку один раз через м’ясорубку.
Щоб начинка була соковитою, в неї додаються овочі (цибуля і морква).
Моркву натерти на тертці. Цибулину подрібнити ножем. Овочі обсмажити на соняшниковій олії. Додати трохи солі.
Печінка змішати з обсмаженими овочами.
Картопляне тісто розкачати качалкою, на нього рівним шаром викласти м’ясну начинку.
Згорнути рулет. Помістити його на вистелену на деку пергаментний папір. Надіслати в заздалегідь прогріту духовку, запікати 30 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
Картопляний рулет з печінковим фаршем готовий. Смачного!