Бутерброди в мультиварці з сиром і грибами



Бутерброди – одне з найпопулярніших швидких страв на кухні в кожної господині. Їх можна приготувати і на сніданок, і на обід, і на вечерю, взяти з собою в дорогу, на пікнік, дати дитині в школу. Крім того для бутербродів можна використовувати масу інгредієнтів. Комбінуючи між собою різні продукти, ми можемо кожен раз створювати шедеври кулінарії, при цьому докладаючи мінімум зусиль. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати смачні і ситні бутерброди в мультиварці з сиром і грибами. Цей простий рецепт гарячих бутербродів напевно сподобається багатьом гурманам. Процес приготування бутербродів до ранкового чаю або кави можна прискорити, приготувавши заготовки з смажених грибів з вечора. Поки ви у ванній – мультиварка вам приготує смачний сніданок!

Гарячі бутерброди з сиром і печерицями можна приготувати не тільки в мультиварці, а так само в духовці або мікрохвильовій печі.

Бутерброди в мультиварці

Бутерброди в мультиварці

рецепт гарячого перекусу з сиром і грибами

Складові:

  • Хліб – 4 шматочки;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Гриби (шампіньйони) – 150 г;
  • Цибуля – 1 невелика головка;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Вершкове масло – 80 г;
  • Рослинна олія для обсмажування.

Процес приготування:

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для гарячих бутербродів: гриби, цибуля, сир, хліб (м’який домашній або батон) і масло.

печериці в мультиварціПечериці перебираємо, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Очищену цибулю теж подрібнити як зручно. Те ж саме стосується і зубчики часнику. Обсмажуємо гриби з цибулею і часником в мультиварці або сковороді з невеликою кількістю масла. Рідина, що виділяється в процесі смаження, повинна повністю випаруватися. Використовуйте режим «Випічка» або «Жарка». Час – близько 10-15 хвилин.

Шматочки хліба (або скибочки батона) для бутербродів намазуємо вершковим маслом, бажано тонким шаром.

гриби смаженіДістаємо з мультиварки вже готову ароматну обжарку з грибів, цибулі та часнику.

бутерброди з грибами та сиромВикладаємо грибну начинку рівномірно на кожен шматочок хліба.

бутерброди з сиром в мультиварціТвердий сир нарізаємо середніми по товщині пластинками. Поверх смажених грибів викладаємо на кожен бутерброд шматочок сиру.

бутерброди в мультиварці рецептГотові бутерброди кладемо в мультиварку.

гарячі бутерброди в мультиварціЗнову виставляємо режим «Випічка». Готуємо гарячі бутерброди в мультиварці до тих пір, поки сир не розплавиться. Приблизний час – 15 хвилин.

Гарячі бутерброди викладаємо на тарілку і посипаємо рубаною зеленню кропу.

У рецепті ми використовували свіжі шампіньйони, але ви можете взяти консервовані, а також інші види грибів, навіть лісові, але рекомендуємо їх відварити перед використанням.

Сир теж беруть різних сортів, крім твердого, готують бутерброди і з плавленим сиром. В результаті бутерброди теж вийдуть досить смачними.

Крім того урізноманітнити блюдо можна за допомогою інших інгредієнтів: курячого філе, ковбаси, відвареної яловичини, яєць. Також використовують для приготування гарячих бутербродів і овочі: помідори, болгарський перець, капусту, латук, солоні огірки і т.д.

Для змазування хліба використовують не тільки вершкове масло, але і майонез, кетчуп, гірчицю.

Спробуйте приготувати бутерброди в мультиварці на нашу рецептом, експериментуйте з інгредієнтами, робіть їх калорійними або легкими, гострими або ніжними, хрусткими чи соковитими, в загальному як вам заманеться. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся!

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!