Кекс в хлібопічці



Рецептів приготування кексів існує дуже і дуже багато, і сьогодні я хочу запропонувати один з варіантів. Я люблю пекти кекси будинку, і, практично ніколи не купую їх в магазині. Пробую завжди різні, з будь-якими добавками: родзинками і цукатами, горіхами і сухофруктами. Але жоден з них не може зрівнятися з тим, що я готую сама в хлібопічці. Випікати такий кекс можна і в духовці, і він теж вийде пишним і смачним. А ще прошу звернути увагу на цей рецепт як варіант бездрожжевого паски на Великдень.

Чому я вважаю за краще готувати кекс в хлібопічці? По-перше, мені подобається форма, невелика і зручна, прямокутної форми. У ній кекс виходить акуратним, рівним. Ну. і звичайно, не потрібно турбуватися про те, що кекс пригорить або НЕ пропечеться – хлібопічка все зробить сама, потрібно лише правильно виставити час і режим. Спробуйте і ви спекти кекс з родзинками за цим рецептом. Я впевнена, що він вам обов’язково сподобається.

Кекс в хлібопічці

Кекс в хлібопічці

рецепт з фото крок за кроком

Складові:

  • борошно – 320 грам,
  • яйця – 3 штуки,
  • цукор – 1 склянка,
  • родзинки – 0,5 склянки,
  • вершкове масло – 70 грам,
  • сік з 1 апельсина – 100 мл,
  • за бажанням цедра,
  • сіль щіпка,
  • ванілін за бажанням,
  • розпушувач – 10 грам (2 ч. ложки),
  • цукрова пудра для посипання.

Процес приготування:

Починаємо з тог, що вичавлюємо сік з апельсина. У мене сік вийшов з м’якоттю. Не вистачило приблизно 10 мл і я додала води, ні компоту, ні другого апельсина у мене не було. Цедру апельсина натираємо на тертці. З нею кекс буде набагато ароматні.

Сік апельсина цедра

Ізюм промиваємо, якщо потрібно замочуємо його, щоб розм’якшити. Викладаємо на паперовий рушник, щоб він висох.

Ізюм для тесту

Обвалюють його в борошні. Це робимо, для того щоб він добре розподілився по тесту, і не осів на дно при випіканні.

Кекс з родзинками

Далі займемося взбиванием яєць з цукром і сіллю до пишної маси. Розтоплене масло додаємо до яєчної суміші і перемішуємо або продовжуємо збивати віночком. Додаємо сік і цедру.

Збити яйця з цукром

Борошно просіваємо і до неї додаємо розпушувач. Змішавши, додаємо в суміш з яєць, і все збиваємо вінчиком або міксером на повільній швидкості, до маси без грудочок. Не забуваємо про ванілін.

Борошно ванілін розпушувач

Ізюм кладемо в останню чергу і тісто для кексу перемішуємо вже ложкою.

Ізюм в тісто для кексуТісто з родзинками

Лопатку для змішування з відерця можна прибрати, вона не знадобиться, так як тісто ми готували вручну. Чашу хлібопічки я не змащувала, так як в випічці присутній масло.

Кекс хлібопічка панасоник

З меню вибираємо режим випікання, без замісу. У мене в хлібопічці Панасонік це програма номер 12, я виставляю годину і п’ять хвилин, т, е. 65 хвилин. Цього буде цілком достатньо.

Спекти кекс в хлібопічціСмачний кекс в хлібопічці

Смачний кекс в хлібопічці з апельсиновим ароматом готовий. Рум’яний і апетитний, він піднімає настрій. Запах просто незвичайний!

Кекс в хлібопічці рецепт з фото

Даємо домашньому кексу охолонути, (якщо це можливо :-), і посипаємо цукровою пудрою.

Рецепт кексу в хлібопічці

Ароматна випічка готова!

Приємного чаювання!