Рецептів приготування кексів існує дуже і дуже багато, і сьогодні я хочу запропонувати один з варіантів. Я люблю пекти кекси будинку, і, практично ніколи не купую їх в магазині. Пробую завжди різні, з будь-якими добавками: родзинками і цукатами, горіхами і сухофруктами. Але жоден з них не може зрівнятися з тим, що я готую сама в хлібопічці. Випікати такий кекс можна і в духовці, і він теж вийде пишним і смачним. А ще прошу звернути увагу на цей рецепт як варіант бездрожжевого паски на Великдень.
Чому я вважаю за краще готувати кекс в хлібопічці? По-перше, мені подобається форма, невелика і зручна, прямокутної форми. У ній кекс виходить акуратним, рівним. Ну. і звичайно, не потрібно турбуватися про те, що кекс пригорить або НЕ пропечеться – хлібопічка все зробить сама, потрібно лише правильно виставити час і режим. Спробуйте і ви спекти кекс з родзинками за цим рецептом. Я впевнена, що він вам обов’язково сподобається.
Кекс в хлібопічці
рецепт з фото крок за кроком
Складові:
- борошно – 320 грам,
- яйця – 3 штуки,
- цукор – 1 склянка,
- родзинки – 0,5 склянки,
- вершкове масло – 70 грам,
- сік з 1 апельсина – 100 мл,
- за бажанням цедра,
- сіль щіпка,
- ванілін за бажанням,
- розпушувач – 10 грам (2 ч. ложки),
- цукрова пудра для посипання.
Процес приготування:
Починаємо з тог, що вичавлюємо сік з апельсина. У мене сік вийшов з м’якоттю. Не вистачило приблизно 10 мл і я додала води, ні компоту, ні другого апельсина у мене не було. Цедру апельсина натираємо на тертці. З нею кекс буде набагато ароматні.
Ізюм промиваємо, якщо потрібно замочуємо його, щоб розм’якшити. Викладаємо на паперовий рушник, щоб він висох.
Обвалюють його в борошні. Це робимо, для того щоб він добре розподілився по тесту, і не осів на дно при випіканні.
Далі займемося взбиванием яєць з цукром і сіллю до пишної маси. Розтоплене масло додаємо до яєчної суміші і перемішуємо або продовжуємо збивати віночком. Додаємо сік і цедру.
Борошно просіваємо і до неї додаємо розпушувач. Змішавши, додаємо в суміш з яєць, і все збиваємо вінчиком або міксером на повільній швидкості, до маси без грудочок. Не забуваємо про ванілін.
Ізюм кладемо в останню чергу і тісто для кексу перемішуємо вже ложкою.
Лопатку для змішування з відерця можна прибрати, вона не знадобиться, так як тісто ми готували вручну. Чашу хлібопічки я не змащувала, так як в випічці присутній масло.
З меню вибираємо режим випікання, без замісу. У мене в хлібопічці Панасонік це програма номер 12, я виставляю годину і п’ять хвилин, т, е. 65 хвилин. Цього буде цілком достатньо.
Смачний кекс в хлібопічці з апельсиновим ароматом готовий. Рум’яний і апетитний, він піднімає настрій. Запах просто незвичайний!
Даємо домашньому кексу охолонути, (якщо це можливо :-), і посипаємо цукровою пудрою.
Ароматна випічка готова!
Приємного чаювання!