Компот це напій, який готують з різних ягід і фруктів, в самому різноманітному поєднанні і виконанні. Хочу розповісти вам, як я швидко приготувала компот з чорної смородини і вишні на зиму. Напій з цих ягід, особливо взимку, це знахідка, яку люблять діти і дорослі. До того ж даний пропонований продукт не вимагає багато часу і зусиль на його приготування.
Компот з вишні і смородини на зиму
Можна, звичайно, просто заморозити ягоди і потім варити компот, коли потрібно, але я не знаю чому, для мене і моїх домашніх в банку настояний найсмачніше.
На мій погляд, пропонований напій найпоширеніший і популярний, не тільки тому, що смачний і корисний, а й тому що вишня і смородина ростуть в кожному дворі.
Не секрет, що в наш час діти привчені до газованої води і лимонаду, але ж це ж шкідливо, особливо організмам, що ростуть. Тому рекомендую заготовити більше домашнього компоту найлегшим і швидким способом. І не потрібно витрачати час на варіння сиропу, зливати і заливати по сто разів банки з ягодами. Робіть як я.
Приступаємо. Нам знадобиться на 1 трилітрову банку (розраховуйте, скільки банок стільки і інгредієнтів)
Складові:
- Ягоди стиглої чорної смородини – 1 стакан.
- Стигла вишня – 1 стакан.
- Цукровий пісок – 1,5 склянки.
- Окріп, скільки буде потрібно.
Процес приготування:
1. Найголовніше це ретельно вимити банки і ягоди. Посуд з кришками простерилізувати будь-яким зручним способом.
2. Смородину перебираємо від ніжок, вишню я залишила з кісточкою (можна і без), вона потім зберігається в цілому вигляді і мої дітки люблять діставати її з компоту і є.
3. У кожну банку кладемо по склянці ягід і 1,5 цукру.
4. Попередньо ми поставили велику каструлю з водою на вогонь, щоб закипіла.
5. Далі заливаємо ягоди окропом, накриваємо кришками. За допомогою закаточного ключа закочує, перевертаємо догори дном, збовтаємо, щоб цукор розтанув, і кутаємо найтеплішим ковдрою. Так залишимо на 2-3 дня для настоювання і охолодження.
Хочу вас запевнити, що у мене ще ні один раз при готуванні таким способом напою не зривало кришку з банки. Так навіщо витрачати час більше, ефект один і той же. Автор рецепта і фото: Олена Федотова.
Можливо, вам сподобається вишневий компот без додавання смородини: