Хек запечений в духовці з овочами



запечений хек

Страви, приготовані в духовці, відрізняються особливим смаком і ароматом. Найчастіше їх подають на святковий стіл, не готують кожен день, тому що в основному їх приготування займає багато часу, та й інгредієнти використовують такі, що не кожен день дозволиш собі їх купувати. Але ми пропонуємо вам відмінний рецепт страви з духовки – запечений хек з овочами. Спробуйте приготувати його, вам точно сподобається.

Хек в духовці

рецепт приготування з овочами і сиром

хек з овочами

Блюдо, особливо риба, вийде ніжним, соковитим і м’яким, тому що все соки з овочів залишаються в ємності, в якій вони запікаються. Крім того таке блюдо з будь-якої риби, не тільки з хека, можна вважати дієтичним. Запечена хек можна їсти навіть людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. До того ж запечену рибу з овочами зручно готувати порціями, використовуючи, наприклад, глиняні горщики. Хек дуже багатий на вітаміни. Так що буде корисним не тільки дорослим, але й дітям.

Складові:

  • Філе хека – 1 шт .;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • майонез;
  • Сіль, приправи і спеції.

Процес приготування:

Хек в духовціПідготуємо філе хека. Якщо воно заморожене, необхідно розморозити. Промиємо його під проточною водою. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки. Кладемо філе хека в підходящу посудину, солимо і посипаємо обраними спеціями і приправами за смаком. Ретельно перемішуємо. Ми залишаємо осторонь і займаємося іншими інгредієнтами.

Лук очистимо від лушпиння, а потім наріжемо півкільцями.

Промиту і очищену моркву натираємо на тертці. Можете використовувати дрібну або крупну тертку, на ваш вибір.

Картопля для запікання з хеком промиємо, очистимо від шкірки, ще раз промиємо. Потім нарізаємо картоплю на кружечки невеликої товщини.

Твердий сир, як і морква, подрібнити на треку, дрібної або великої.

Запікати страву будемо в глиняному посуді, можна використовувати керамічну або скляну утятницу.

Викладаємо підготовлені інгредієнти шарами.

хек рецептиСпочатку шар обваляти в приправах хека. Потім акуратно викладемо півкільця цибулі. За цибулею посипаємо все морквою.

хек з картоплеюПоверх моркви викладемо кружечки картоплі.

риба хекПоллємо рибу і овочі легким шаром майонезу.

як приготувати хекЗверху блюдо з хека і овочів посипаємо тертим сиром.

Запечена риба з овочами будемо готувати в духовій шафі протягом 40-50 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Рибу перед запіканням можна скропити лимонним соком, від цього вона тільки виграє. Також до страви можна додати помідори. Хек часто замінюють і інший білою рибою, дуже виходить запечена скумбрія. Якщо для приготування ви будете використовувати філе минтая або рибу інших сухих сортів, то рекомендується трохи змастити її сметаною. В принципі, ви можете вибрати рибу будь-якого сорту, виходячи зі своїх побажань і можливостей. Незалежно від її виду, рибна страва, приготовлена ​​в духовці, буде дуже смачним і апетитним.

Його добре подати до святкового столу, а також в будній день, тому що можна підрахувати необхідну кількість порцій. Крім глиняного дуже зручно готувати запечений хек з овочами у фользі в порційних конвертиках, викладаючи в кожен шматочок фольги інгредієнти за рецептом. Таким чином, ви будете впевнені, що страви вистачить усім, так як заздалегідь підрахуєте кількість порцій.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!