Коли на вулиці стоїть виснажлива спека, дуже важливо вчасно втамовувати спрагу. В цьому випадку охолоджений компот із червоної смородини з абрикосами є ідеальним літнім напоєм. Він швидко відновлює сили, надає бадьорості, підвищує працездатність. Готувати такий компот дуже легко. Його не потрібно довго варити, достатньо тільки закип’ятити. Далі його слід наполягати і охолоджувати. В цьому випадку в компоті з червоної смородини з абрикосами зберігаються майже всі корисні речовини. Напій виходить насиченого червоного кольору, ароматний, з приємною кислинкою і зовсім не нудотний.
Компот із червоної смородини
рецепт з абрикосами
Якщо смородина дуже кисла або хочеться зробити компот послаще, то можна збільшити кількість цукру на свій смак. Можна для солодощі додати в компот натуральний мед. Щоб його корисні властивості не зникли під час кип’ятіння, його слід додавати в уже остиглий до кімнатної температури напій.
Частина червоної смородини можна замінити чорною, тоді напій вийде ще духмяний і трохи темніше.
Складові:
- червона смородина – 200 г;
- абрикоси – 200 г;
- цукровий пісок – 6 ст. л .;
- вода – 2 л.
Процес приготування:
Абрикоси і червону смородину промити під проточною водою.
Всипати 6 ст. л. цукрового піску в 2 л води і поставити сироп на середній вогонь.
Смородину відірвати від кисті. Робити це потрібно акуратно, щоб не роздавити ягоди. Можна зрізати ягідки з гілочок чистими ножицями.
Таким чином необхідно очистити від листя і гілочок всю смородину.
Абрикоси краще взяти соковиті, стиглі. Плоди потрібно розрізати по поздовжній борозенці і видалити кісточку. Якщо плоди дрібні, то їх можна залишити в такому вигляді. Великі абрикоси краще розрізати на 4 або 6 частин, щоб вони встигли проваритися.
У закипілий цукровий сироп обережно всипати червону смородину і абрикоси. Можна для аромату додати кілька гілочок м’яти. Дочекатися, коли компот закипить і відразу ж зняти його з вогню. Плоди при цьому залишаться лежати на дні ємності. Якщо на поверхні встигне з’явитися піна, її необхідно видалити.
Накрити домашній компот кришкою і дати йому настоятися. За цей час ягоди спливуть на поверхню сиропу і розпарити.
Після того як компот охолоне до кімнатної температури, його потрібно переставити в холодильник. Там він повинен постояти ще близько 1 години. Готовий компот із червоної смородини і абрикосів можна зберігати в холодильнику протягом доби.
За рецепт і фото дякуємо Гаяне.